跳至

首頁

尾頁

複式洋房

這星期開始作嘔作悶疲倦感覺似乎有減輕咗, 是否正常? 各位媽咪情況如何呀? 我現在11w3呀

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

複式洋房

我過左12w, 但係比之前更加眼訓, 更加作嘔作悶...:(

大宅

今日早上沖左杯奶飲加食左隻旦就乜都無食.過..到下午嘔左4次,又暈,眼精又暈..於是訓到剛剛才起身..
很不好既感覺

8w1d 1.69 cm  9w3d 2.62 cm 12w2d 5.68 cm
17W1d 11.42 cm

我的孕記

民房

原帖由 反斗寶寶 於 10-1-27 16:43 發表
這星期開始作嘔作悶疲倦感覺似乎有減輕咗, 是否正常? 各位媽咪情況如何呀? 我現在11w3呀

我10wks但己經一星期無作嘔啦! 今個星期連倦都少咗!不過個胃就成日"那"住咁!瞓覺質素又麻麻囉!

別墅

我都係瞓覺質素唔好, 好多時半晚去完廁所時上床後很難先再入睡. 近排日日都係咁, 起碼要轉來轉去成個鐘先瞓得返. 都唔知點解?

原帖由 chub1114 於 10-1-28 08:11 發表

我10wks但己經一星期無作嘔啦! 今個星期連倦都少咗!不過個胃就成日"那"住咁!瞓覺質素又麻麻囉!
健康成長,智慧浩瀚.小小男子瀚

複式洋房

好媽媽勳章

1)訓覺唔可以平訓,覺得唔舒服,所有有左之後一路都係側訓.睡覺質素都可以..
2)越夜越唔舒服,早餐係食得最好的,因為食得落,但到了LUNCH同DINNIE就無胃口了.有時唔想食添.
3)作嘔都仲有..不過都係想嘔但嘔唔到果隻.
4)仲係好疲倦,不過有D屋企野一定要做無得偷懶.

希望快D過渡啦..都幾辛苦下..大家加油呀!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

我都覺得作嘔感覺強咗dd (雖然我算好彩無咩真嘔過) 無好轉過, 同埋個人攰咗, 返3日工已經好想c, 今日第4日已經好攰好攰

但雖然作嘔作悶好唔舒服, 不過有又好似感覺到阿b係度, 會安心d.

其實都想問有經驗嘅媽媽, 害喜情況係慢慢減定會一下之無咗嘅呢?

子爵府

好媽媽勳章

作嘔感覺持續, 每朝起身第一件事就係去廁所嘔胃酸 早餐算食得落, 但午餐同晚餐好多時都只係食到少少, 空氣一唔流通就暈, 夜晚瞓覺都ok, 不過好易醒, 但醒咗都可以好快瞓返, 可能成日醒嘅關係, 所以成日都覺得瞓唔夠

複式洋房

係呀, 作嘔就令我感覺得阿b既存在, 安心d...我會摸下個肚, 同阿b講"媽媽頂得順既, 你要乖乖!", 安慰下自己...

珍珠宮

原帖由 blackypurin 於 10-1-28 10:29 發表
我都覺得作嘔感覺強咗dd (雖然我算好彩無咩真嘔過) 無好轉過, 同埋個人攰咗, 返3日工已經好想c, 今日第4日已經好攰好攰

但雖然作嘔作悶好唔舒服, 不過有又好似感覺到阿b係度, 會安心d.

其實都想問有經 ...

我上一胎時, 到中期害喜係少左d, 但對某d味都仲係好討厭0架, 最怕油煙味, 好似酒樓煎腸粉果d counter果種味, 仲有小食檔燒賣既油益味, 連茉莉味紙巾, 一直都好怕

別墅

我都係呀, 我以為淨係我先係咁添 !!!

原帖由 waawaa 於 10-1-28 09:14 發表
我都係瞓覺質素唔好, 好多時半晚去完廁所時上床後很難先再入睡. 近排日日都係咁, 起碼要轉來轉去成個鐘先瞓得返. 都唔知點解?

8w1d : 1.61cm
12w5d : 6.47cm

複式洋房

waawaa 媽媽,

我都係瞓得唔好,半夜起身去完廁所好難瞓番,好彩今朝六點半先要去廁所。不過無嘔過,唔算太辛苦。

別墅

原來咁多媽咪都同我一樣, 已經冇諗其他o野, 都係瞓唔到, 上一胎都冇呢d o野, 都唔明 ~ ~
琴晚我半夜 4:00a.m 起身去完小解後起碼要成個鍾先瞓著, 晚晚係咁我就c喇 !!!!!

原帖由 magicc 於 10-1-28 14:32 發表
waawaa 媽媽,

我都係瞓得唔好,半夜起身去完廁所好難瞓番,好彩今朝六點半先要去廁所。不過無嘔過,唔算太辛苦。
健康成長,智慧浩瀚.小小男子瀚

複式洋房

我都係作嘔作悶,最辛苦係半夜醒咗,瞓唔着,等天光!!

民房

原帖由 tiger8mama 於 10-1-28 11:13 發表
係呀, 作嘔就令我感覺得阿b既存在, 安心d...我會摸下個肚, 同阿b講"媽媽頂得順既, 你要乖乖!", 安慰下自己...

係呀!我唔係好多唔舒服,但一點點唔舒服好似feel到bb嘅存在!心理上好d....

男爵府

醒目開學勳章

程度一樣沒有多沒有少~ 最麻煩是晚上個肚"long long"吓, 唔喺肚餓唔喺肚痛, 奄奄悶悶咁搞到我瞓唔着....

複式洋房

我現在9w6 ,我由上星期開始勁辛苦。同大家一樣,夜晚都係瞓得唔好,成日都作嘔作悶。一瞓得差又頭痛。我都希望到咗 12w會好啲。 我又係鼓勵自己咁同 BB 講,"只要你健康,媽媽唔怕辛苦!"
大家,我地一齊努力!

子爵府

我而家around 9w. 今胎好早就出現害喜.

作嘔作悶 - 時好時壞
頭暈頭痛眼瞓 - 成日都有, 好辛苦
夜晚瞓覺 - 成日都醒, 呢排唔知係咪天氣濕, d關節位好酸軟(仲會lark lark 聲). 同埋瞓極都唔夠, 所以成日返工打 .

胃口 - 無胃口, 其實我可以唔食嘢. 有時逼自己食少少.

我深信過多個月, 大家都會舒服d. 努力!

別墅

我今日12week,由之前一日嘔5-6次,到現在有時嘔1-2次,有時成日都無嘔,已經舒緩了很多。但仍間唔中有昨嘔感覺。
沒有那麼疲倦,但仍需要午睡。晚上經常要去廁所,又係有時醒了很難瞓返。
胃口好好,經常肚餓要食好多,但食得過多又頂頂下...

首頁

尾頁

跳至