自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

琥珀宮

曾經有一單案,警察被市民硬生生打左一巴,最後被判罰$500,市民離開法庭講: 好抵,打個差人$500啫,之後就算交通案打差人都要坐監。

今次,邊個法官審都難判,實在應該判罰惡女入獄,因為佢已有前科,上次判240小時社會服務令,今次更變本加厲打差人,法律是否公正,對主審法官,呢一次係一個好大考驗。

侯爵府

佢上次拎信用咭掉的士司機,起腳踢女警下面,對住噴口水吐痰等等....行為已經很癲狂,今次如果都只係被判守行為,好唔合理...

如果佢真係深感後悔,就唔會錯完又錯啦
8-)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 小魚兒正正 於 10-1-27 21:56 發表
大法官姪女申請終止聆訊

被捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。資深大律師胡漢清替被告求情稱,報告建議被告
接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。 ......
攪錯呀比打呀sir好慘...
我估今次放左佢..下次佢重 ...

未成定局呀? 俾D輿論壓力/傳媒壓力過佢!! 煲大佢!!!

公爵府

好媽媽勳章

大家唔使咁擔心喎....佢呢鑊一定坐硬

網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

大宅

深感後悔我唔信

大宅

原帖由 二小姐 於 10-1-27 22:11 發表
佢上次拎信用咭掉的士司機,起腳踢女警下面,對住噴口水吐痰等等....行為已經很癲狂,今次如果都只係被判守行為,好唔合理...

如果佢真係深感後悔,就唔會錯完又錯啦 ...

1. 有錢女縱慣任性?
2. 患有躁狂症?

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

樓主你知唔知自己寫咩呀? 單野尋晚先發生,帶左上庭呢咩? 點解又胡漢清又報告又社會服務令240小時? 又咩新消息 .... 人地根本未上庭! 何來做社會服務呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

佢地呢d人搵個咩咩專家..醫生出黎證明佢有病,
燥狂症呀~ 抑鬱症呀~ 任佢地up. 殺人都無事.

子爵府

好媽媽勳章

你哋係咪誤會咗,個女人無咁快上庭,暫時應該比佢擔保处出先,因警察仲要調查。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

樓主請講清楚件事。

洋房

真係?
原帖由 mimi88 於 10-1-27 22:18 發表
大家唔使咁擔心喎....佢呢鑊一定坐硬

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 gion 於 10-1-27 22:20 發表
樓主你知唔知自己寫咩呀? 單野尋晚先發生,帶左上庭呢咩? 點解又胡漢清又報告又社會服務令240小時? 又咩新消息 .... 人地根本未上庭! 何來做社會服務呀?
...

大法官姪女申請終止聆訊

被捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。資深大律師胡漢清替被告求情稱,報告建議被告
接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。 ......

我諗樓主係想話比大家知:胡大律師幫個刁婦求情
路遙知馬力,日久見人心!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主個POST係咪上次個結果!

今次呢單要去到2月尾先處理喎!

珍珠宮

畀面勳章

...

Yes, you're right. It at least takes 2 weeks to wait for 社會服務 report. Usually, the Order of 社會服務 will only passed by the court after the release of the report.

So, the so-called "update news" is CERTAINLY UNTRUE!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

240小服務令, 係佢前科單野

今次單野都未上庭, 唔會咁快知道

樓主改改 TOPIC 啦!! 唔好令人唔會

男爵府

環保接龍勳章

原帖由 ZZdaphne 於 10-1-27 22:05 發表
仲有醉駕呢,
唔使罰呀!!
打警察已經第二次啦!!!

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

上次已經判服務令, 無改過. 今次再犯一定唔可以輕判, 佢唔坐吓監係唔會學識任何人犯了事都是要平等判刑, 無人係可以有特權, 可以亂傷害人.:;pppp:

琥珀宮

原帖由 hehalady 於 10-1-27 22:25 發表

我諗樓主係想話比大家知:胡大律師幫個刁婦求情

司法程序可以咁樣的嗎!!! 未經過公平審訊喎!

男爵府

...

大法官姪女申請終止聆訊....................睇清楚先回文...
[

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

點中止聆訊????

王國會長

王國會長

新消息 !? 唔好作野喎

第一單於2008年7月酒後乘坐的士,欲以信用卡付十多元的車資,被的士司機拒絕,即以信用卡投擲和腳踢司機,其後又向到場調查的女警動粗,她當時承認普通襲擊罪和襲警罪,被判240小時社會服務令,以及賠償的士司機1000元。

今次係出手掌摑警員,警員最後為她戴上手銬,送往警署調查。她其後獲准保釋候查,2月尾向警署報到。

原帖由 小魚兒正正 於 10-1-27 21:56 發表
大法官姪女申請終止聆訊

攪錯呀比打呀sir好慘...
我估今次放左佢..下次佢重 ...

首頁
12345...11

尾頁

跳至