母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我由尋晚dinner後泵奶... 由一路既5安.. 變到得返3安.. 一直到岩岩10點半... 合共泵了5次都係得返3安

我尋日lunch至今朝食左以下東西.. 請幫我睇下有無邊樣野係會收奶.. 等我以後唔食佢

香茅朱扒飯 (街買既外賣)
豆漿一杯
蕃茄旦
池魚
菜心
芫茜豆付疏羅魚湯

我晚上己經飲埋疏羅魚湯... 都無起色...

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

睇唔出有乜事.....
會唔會係M小姐到呀?

大宅

原帖由 bastet 於 10-2-1 13:39 發表
睇唔出有乜事.....
會唔會係M小姐到呀?

今朝都未見m小姐... 唉.. 岩岩2點泵仲衰.. 得返70ml...
點算...

水晶宮

心情影響.....

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

大宅

放鬆d心情,你越緊張d奶量會越少gar..你試下飲多奶茶或者黑豆茶la,會多返d奶gar..
url] [/url]

大宅

Some people said 芫茜 is no good ah

男爵府

醒目開學勳章

睇你唔似食錯!不如試下食D上奶0野~紅豆沙~豬手~木瓜雞腳湯~飲多D熱水~~

大宅

其實有時真係唔知點解無啦啦會drop奶架, 會唔會係你飲少左水呀? 或者有少少肚屙都會的. 跟住你就越緊張, 然後每次泵奶都好緊張自己泵左幾多出黎....我都試過, 我都好多個問號架, 都唔知自己做過d乜...(雖然即使我drop左都夠, 不過都驚驚地) 後尾我諗住自己一日keep住餵, 一日就唔會收奶同埋會夠奶的, 咁就冇咁緊張咁望住自己個泵, 今次泵少左, 仲有下次, 下下次.....好多機會, 今次泵少左就盼望下次, 總之一日唔收奶, 一日都會追得返, 最多咪泵密d同埋俾多d阿b埋身食囉

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

點都好, 都少左, 唔理咩原因都好, 而家要relax番, 定奶奶自然多番.

我最近都少左奶, 都驚架, 不過無計, 盡量飲多啲水水, 餵得幾多得幾多, 又好番啲啲, 再努力啲, 遲下又會得番, 我地一齊努力丫.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

別墅

我係過來人, 阿仔阿女都頭半年全人奶, 之後餵到一歲...

我以前泵之前飲杯好暖既水,
試下木瓜花生魚湯(咩魚都得架..我通常用魚尾, 方便買到嘛) 一定要加花生架...好有效..我基本上無用其他咩增加奶量既方法, 主要係一星期兩三次呢款湯咋....

好同意大家既講法, 除佐緊張, 唔夠訓同無飯到肚對我來說都有好大既影響... M小姐當然係有好大既影響啦..

加油呀!!!
有興趣看更多正向親子管教自家實習經驗? 一起為和諧親子關係而努力!
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/

大宅

好媽媽勳章

我試過食錯野drop,飲黑麥汁啦,我飲左幾日就冇事了,依家都日日飲,因為方便,又唔洗煮,好似黑啤咁上下味啦,好多健康食品店都有。

其實外國好多餵奶的都會飲,因為有營養又會多奶,我覺得好過食其他藥囉…你seach黒麥汁會有好多介紹ga.

我都全人奶餵到bb7個半月了,俾心機^^

大宅

好媽媽勳章

似乎你太緊張啦~泵奶時諗返多D開心野諗下BABY或者睇住D相都OK架~,唔好著緊泵出幾多奶,返到HOME盡量埋身餵會多D

大宅

真係唔該晒各位.. 我今日好左少少.. 升返dd... 起碼有返谷奶既感覺...

我估計係我周六, 日唔夠休息.. 同埋公司有d唔開心野... 好慘... 雙糧出得2千蚊... 老細話公司蝕錢.. 出唔足比我.. 話下年先出返... 可能唔關食野事....

別墅

原帖由 cyhh 於 10-2-2 13:49 發表
我試過食錯野drop,飲黑麥汁啦,我飲左幾日就冇事了,依家都日日飲,因為方便,又唔洗煮,好似黑啤咁上下味啦,好多健康食品店都有。

其實外國好多餵奶的都會飲,因為有營養又會多奶,我覺得好過食其他藥囉…你seach黒麥汁會有好多介 ...

邊度有得賣黒麥汁ar???

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊