親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無人最近去過曼谷Safari World 包的士來回, 要幾多Baht?

複式洋房

我去過, 1000B來回

大宅

我七月去過, 800baht 來回, 司機仲載埋我地入去safari果邊, 近距離睇動物

原帖由 622 於 10-2-1 11:27 發表
請問有無人最近去過曼谷Safari World 包的士來回, 要幾多Baht?

別墅

請問你們包的士來回, 幾時比車費, 在去程比, 定回程比, 點樣同的士司機溝通(英文可以嗎?), 同埋taxi入去野生動物園是怎樣收費(我們是2大1小+taxi 司機)

謝謝各位幫忙

水晶宮

由曼谷市中心去 Safari, 的士費 around 250-300 Baht (另加 toll fee).

離開 Safari 時, 向有的士方向走, d taxi driver 見到有客, 自然會開埋黎 'dull' 客.

別墅

原帖由 birdbird 於 10-2-1 18:35 發表
由曼谷市中心去 Safari, 的士費 around 250-300 Baht (另加 toll fee).

離開 Safari 時, 向有的士方向走, d taxi driver 見到有客, 自然會開埋黎 'dull' 客.

請問去Safari 使唔使先打電話去約時間架?

別墅

原帖由 MirandaLin 於 10-2-2 08:50 發表

請問去Safari 使唔使先打電話去約時間架?

去到門口買入場費750B(包Buffet), 不用約時間.

http://www.safariworld.com/ (safari world 網址)

別墅

原帖由 622 於 10-2-2 17:14 發表

去到門口買入場費750B(包Buffet), 不用約時間.

http://www.safariworld.com/ (safari world 網址)

Thank you 622!

大宅

唔該妳PM司機既聯絡資料俾我.謝!

原帖由 NokNokNg 於 10-2-1 14:46 發表
我七月去過, 800baht 來回, 司機仲載埋我地入去safari果邊, 近距離睇動物

複式洋房

我之前係以下website訂, 佢哋要係香港過數, 之後會係你到hotel之前一日將ticket放係reception交俾你, 唔理你買幾多張ticket, HKD20 delivery charge 一定要收, 不過只係收一次。

[email protected]

Siam Ocean World + 4D HKD105/person

Safari World at HKD105(Adults) + HKD80(Kid) (無包buffet, 園入面有嘢食, 但要一提, 啲食物檔好早收, 1:00點好食啦, 如果唔係得返好少嘢食架啦)

Delivery charge HKD 20.-

依個價錢係我 09 x'mas去, 最好問問有冇加價。

大宅

回覆 1# ggmui 的文章

買咗cny去, 價錢一樣!

別墅

原帖由 ggmui 於 10-2-3 12:31 發表
我之前係以下website訂, 佢哋要係香港過數, 之後會係你到hotel之前一日將ticket放係reception交俾你, 唔理你買幾多張ticket, HKD20 delivery charge 一定要收, 不過只係收一次。

[email protected]

Siam Ocean Wor ...

Hello ggmui,

請問你有沒有在出發前再e-mail CNR, reminder 他們送ticket 去酒店日期, 及他們有沒有Invoice 之類的文件send 比你confirmed.

複式洋房

我出發前無再send email 俾佢remind佢, 不過入完數我就scan咗張receipt email 俾佢, 佢之後覆我收到同埋再confirm酒店名, 係另一website, thailandfans, 有好多人都係同佢訂, 應該信得過!

複式洋房

佢無invoice俾我, 係我去到酒店先收到, 但佢會係email confirm 你的 booking!

別墅

原帖由 ggmui 於 10-2-4 12:36 發表
佢無invoice俾我, 係我去到酒店先收到, 但佢會係email confirm 你的 booking!

Thank you!

大宅

請問Safari World 中文名是什麼?

子爵府

NokNokNg,
可否 pm 司機資料給我?Thanks!!!

大宅

I went to Safari World during this CNY with my family, click my Blog for my details. Hope it can help.

原帖由 himbb 於 10-3-4 12:14 發表
NokNokNg,
可否 pm 司機資料給我?Thanks!!!

別墅

其實平平哋去Dusit Zoo 都好夠, 大人入埸約HK$1x, 小童HK$x. 在市中心坐Taxi都好近.
http://travellife.org/forum/viewthread.php?tid=1294&extra=page%3D1&page=1

別墅

deleted.

首頁

尾頁

跳至