夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 你地老公有冇賭波, 賭馬習慣呀????

gambling is already very bad, why do u give him money to gamble ar ?? For mine, I already don't like it when he gambles and I always yell at him so if he doesn't have money then don't gamble lor !! I will NEVER give money to ANYONE to gamble !!

大宅

咁星期日跑馬, 你老公有冇掛睇馬, 你自己搵地方去呀????

大宅

同通佢話冇錢駛, 你都唔理佢死活咩........

男爵府

有 :tongue: 不過小賭 :tongue: 上落$300-$500 :tongue:

Don't worry!Be happy!

複式洋房

冇, 我老公唔鍾意賭, 只係鍾意打機,

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章

bblamcc 寫道:
冇, 我老公唔鍾意賭, 只係鍾意打機,

我老公都係

男爵府

唔好借錢俾佢地呀, 咁只會泥足深陷, 愛佢變成害佢.

大宅

佢話冇錢駛, 你唔理佢咩........佢又唔係問你借好多, 三幾佰咁........不過最煩就係去親街都話冇錢.........

伯爵府

我姑奶個老公返政府公, 好早就收工(5:30返家), 返到屋企淨係開tv/radio玩馬仔, 睇馬經, 六合彩同賭波梗係唔放過啦!

可憐我姑奶, 份工好困身 (property agent), 成日夜返屋企未食飯, 仲要管兩個女d功課. 隻佬又唔理, 連問都唔問d女有乜功課做/做好未云云. 姑奶返到屋企都仲未做好功課 (無人管, 顧住打機睇電視), 11點都未對完功課, 唉!

成個家乜都係我姑奶理, 家庭開支$16,000, 個佬俾得$8,000以為好巴閉....如果佢唔賭, d錢都好好用啦!

男爵府

To: 哈哈笑
我都明你的意思, 但今日就三幾百, 再遲些, 可能就唔係這個數目.
我同老公都唔係搵好多錢的人, 為了將來阿B出生, 我都會慳D. 赌錢真係唔好.

別墅

I totally agree with Crystal888. I know somehow you cannot stop him from gambling (he could lie to you which is even worst if you don't let him). But you can't just give him $$ to do that ga ma !! He have to understand he has the responsibility to his own life and his own $$. If he wants to gamble, fine!! He should determine how much money he can gamble, how much money to go out with you, and how much money to save for BB and you. You have to let him understand if he doesn't have money then don't gamble. You can't let him like this for the rest of his life or I'm sure in the future he will use more and more money to gamble and even go lend money from "big ear hole" to gamble tim ar !! You should be very careful with him !!

大宅

我都明既......好啦, 開始習慣下, 唔理佢點冇心機都好, 死都唔借錢比佢, 星期日佢唔出街, 我就同個仔出去玩下, 話之佢係屋企"牛"...............

大宅

我老公都好,不過都係馬多d,波好少,但以前試過玩過一排,攪到成身債.

複式洋房

我老公好緊個錢, 所以唔鐘意賭, 因為佢認為十賭九輸.
不過我姑仔個老公就有少少上引喇. 以前只係賭下波. 而家仲會"間唔中"去澳門賭, 又話只係帶朋友去見識下, 朋友冇去佢咪又係自己一個去, 唉! 因為佢之前win 過下, 所以而家咪成日想去law.

別墅

我老公乜野都賭, 馬仔足球藍球....甚至最近網上有得賭王菲幾時結婚佢都話要賭......

雖然佢賭得好細, 每次都只係十零蚊呾落注, 但係令我最討厭的反而係佢每次賭次前都花好多時間做功課, 要買不同既報紙波書, 仲要keep住上網睇住個賠率, 最煩既就係佢d朋友經佢落外圍, 所以一有波踢或者有馬跑, 屋企個電話就響唔停.......有時因為真係要訓覺, 仲要long起晒屋企既電話, 熄晒手機添..........而且睇波既時候就會變得好爛口, 直頭好似另一個人咁.....

所以賭錢輸晒d錢已經唔係最慘, 輸極都係一個錢字. 我只係知道佢花心思係呢d野度, 仲多過著緊我....咁先係賭博令人最討厭既地方.

大宅

Me too

阿迅媽 寫道:
無呀, 佢唔賭馬, 唔賭波, 唔打牌

複式洋房

我老公完全唔賭

大宅

FONGBAU :
係呀, 我同你一樣呀, 最鬼慘就係之前又要睇預測, 波就要睇賠率, 到跑果一日 , 就成"牛"係屋企, 我屋企又得一部電視, 我就唔知係屋企做乜鬼野做?????總之一個星期最多得一晚半晚係得閒呀...........又唔見佢有咩錢羸喎??????

男爵府

agree with fongbau,
1.d心機就去晒刨賠率...霸晒成部機,我間中攝入去上下一陣網就話我玩, 阻佢d正經野...
2.部機上唔到網就發我爛渣...
3.輸贏都間中話我知, 輸左咪好似死狗咁lor , 羸就開心d但唔會有d咩jetso俾我...至多冇lala買d海鮮返黎食話益我.但我都唔會食得多過佢啦..咩都佢話晒..

:tongue: :tongue:

別墅

我諗我老公, 讀書果陣時都未有咁勤力呀.

一日刨都黑, 成日用部腦, 次次話兩分鐘, 跟住霸住用吾比番我.

首頁

尾頁

跳至