跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問各位姊妹第幾週開始有害喜?我而家第6週仲未有!好擔心呀!究竟小b仲喺唔喺度架?

男爵府

有o的人無害喜o架, 唔駛擔心

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實害喜情況都好少,
最大特徵係成日好眼訓,
日日好早訓,同埋大食左,
間唔中子宮痛,基本上都冇其他,
不過唔擔心得咁多,總之冇流啡,
個肚冇劇痛,咪當冇事囉,
成日唔開心唔好嫁,情緒影響bb

複式洋房

而家應該8weeks左右近尼幾日有料到成日反胃望到野唔想食今朝食完早餐仲嘔tim呀

複式洋房

原帖由 christy1012 於 10-2-2 13:05 發表
其實害喜情況都好少,
最大特徵係成日好眼訓,
日日好早訓,同埋大食左,
間唔中子宮痛,基本上都冇其他,
不過唔擔心得咁多,總之冇流啡,
個肚冇劇痛,咪當冇事囉,
成日唔開心唔好嫁,情緒影響bb ...

我同你剛相反 -
唔想食野, 因為食親都胃痛..
超精神, 好早就起身 (以前未有bb, sat/sun唔瞓到11/12點唔起身...而家8/9點就起身...)

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係一時時先有想嘔,我睇書話唔係個個人都想嘔架... 唔洗擔心!!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ahppi 於 2-2-2010 17:41 發表

我同你剛相反 -
唔想食野, 因為食親都胃痛..
超精神, 好早就起身 (以前未有bb, sat/sun唔瞓到11/12點唔起身...而家8/9點就起身...)

我都係... 前個排好攰,日日訓十幾個鐘都唔夠,呢排日日都好精神,訓又訓唔得多...

大宅

我今日見完doctor, 照到bb size confirm 左係9w1d...

我到現在都未嘔過.. 不過由7w開始有時反胃, 個胃勁脹.. 有時食食下飯都想作嘔.. 不過情況唔嚴重.. 真係算好彩.. 有d 媽媽真係嘔到7彩.. 好慘架...

唔係一定個個都嘔架, 視乎個人對hormones 反應而定..

不過而家9week, 個子宮開始有針"吉" & 抽痛感覺.. doctor 話係因子宮會愈來愈大所以d 肌肉/引帶在拉扯..

同埋下午好tired 一定要睡午覺.. 所以我呢2日請左假在家sleep.. 真係好勀呀

複式洋房

剛剛6週就害喜了,同第一胎差不多時間,好唔舒服,成日想食酸辣野。

複式洋房

我由第6週就開始唔想食野, 見到食物都冇胃口, 而家就一時時, 有時好好胃口, 有時就一d 都唔想食....我諗都正常掛...

首頁

尾頁

跳至