自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

http://hk.news.yahoo.com/article/100207/3/ghxp.html

「沒有那麼大頭就不要戴那麼大的帽子」,拋女者只是一個文員,何必一定要女兒讀國際小學呢?我明白她丈夫的壓力,她一不如意就拿女兒出氣,心腸歹毒,死了也沒有人可憐的!!!

有幾位網友說我不尊重死者,心腸也不見得很好,我覺得死了的人不一定要尊重的,例如恐怖份子炸客機,難道又是死者而矣,不能責備嗎?無可否認,那個死者的確想謀殺女兒呀!其中幾位網友的想法也是我的感受:

1. 就算話我對死者不敬都好,我覺得佢真係好自私,為一時之氣,用兩條命作賭注,EQ低到無可再低,令人氣憤!!

2. 雖然人都死左....但係.....佢今日既行為, 佢個女要用一世去承受....
...

就算兩公婆點樣唔岩都好唔應該攞小朋友作犠牲.

3. 點止兩條命,公眾地方人來人往,隨時連累無辜的人

4.殺人犯我真係唔識尊重!.....
請各位拿出真正的道德,
不要再美化這種天殺的行為!!!!

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

人都唔係到,仲講呢D野做咩呢
希望佢在天之靈保佑佢囡囡幸福快樂地長大

珍珠宮

好媽媽勳章

唔係喎, 我睇蘋果日報話死者老公做工程經理, 月入5萬幾, 女人就做家庭煮婦.

如果家庭無其他負擔, 月入5萬幾, 供一個讀國際學校都ok的, 不過就要好慳.

大宅

哎! 我老公個朋友老婆未又係無咁大個頭就戴咁大頂帽, 得老公一個做野, 搵萬二, 三佢老婆死要話買居屋, 到個仔讀書又話要個仔讀國際幼稚園, 終於我老公個fd壓力大到頂唔順, 個仔讀小一無耐就同個老婆分開左

大宅

同個老婆分開左

珍珠宮

好媽媽勳章

彷者人都c了
得佢老公先至知...
係唔係"要女兒讀國際小學呢"呢個原因?

家下個女先4yr...!!!

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

人都走咗了...

家家有本咗唸的經
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

原帖由 circle119 於 10-2-8 08:17 發表
彷者人都c了
得佢老公先至知...
係唔係"要女兒讀國際小學呢"呢個原因?

家下個女先4yr...!!!

國際小 學入學 年 齡 較 一 般 小 學 早 一 年 , 即 5 歲 入 學

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我淨係知個小女孩好慘....

男爵府

大廚勳章

唔一定要讀國際學校架嘛......

侯爵府

好媽媽勳章

好多野都係佢2公婆之知。

大宅

樓主又唔係當事人, 點知人地家事!

開口埋口就話人心腸歹毒,
樓主心地亦不見得好好

水晶宮

原帖由 jaycee_mami 於 10-2-8 07:47 發表
唔係喎, 我睇蘋果日報話死者老公做工程經理, 月入5萬幾, 女人就做家庭煮婦.

如果家庭無其他負擔, 月入5萬幾, 供一個讀國際學校都ok的, 不過就要好慳. ...

我諗錢都只係一個因素,仲有其他都有可能令爸爸覺得需要考慮既...始終個事實只有佢地兩公婆至清楚.

不過我覺得,嗰位太太係咪根本唔係諗住真係要死,只係一時意氣想大番隻佬玩鬥氣,佢又太過相信商場個塊安全網會保護到佢同囡囡,掟咗囡囡落去見真係無穿無爛,佢至咁安心自己跳落去,無諗過佢就係跌中個網已經損壞咗既部份呢?點都好,我覺得佢咁樣離開人世同丟低自己個囡,真係好唔抵好傻!跳咗落去真係大到個老公又點?自己只係為咗呢D小事情而無咗寶貴生命,件事又唔會因為佢跳落去而獲得解決既,做咩仲要咁做....唔可以理性成熟D咩.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 hkaa 於 10-2-8 07:05 發表

http://hk.news.yahoo.com/article/100207/3/ghxp.html

「沒有那麼大的頭就不要戴那麼大的帽子」,拋女者只是一個文員,何必一定要女兒讀國際小學呢?我明白她丈夫的壓力,她一不如意就拿女兒出氣,心腸歹毒,死了也沒有人 ...

why要咁樣講嘢, 人地都死咗, 旁人都唔知內裡真正原因, 說話咁難聽, 未免太唔尊重死者喇.

珍珠宮

小女孩幸運冇死到, 但相信佢一定會有陰影, 比自己阿媽掟落樓喎, 懂事之後都唔知點接受. 希望佢媽媽安息啦.
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

水晶宮

原帖由 kikiboy 於 10-2-8 09:23 發表
小女孩幸運冇死到, 但相信佢一定會有陰影, 比自己阿媽掟落樓喎, 懂事之後都唔知點接受. 希望佢媽媽安息啦.

依家最令人心痛同擔心都係小妹妹,大人都未必承受到既傷痛,卻要佢小小年紀去受,,,好殘忍!!!

王國長老

王國長老

死者己矣, 就算百般錯, 都不應該再這樣講吧. 何況報章寫的事, 看過就算, 不是當事人, 不會知道真實情況, 眼看的未為真, 耳聽的或有錯.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

4 歲...一定會好記得媽媽對佢做過既野..
同埋...佢地一定唔係一朝一歹...

禁止訪問

男爵府

有乜內情都好,掟個4歲人仔落街就死都抵閙.

難聽d講句,要死死遠d. 對呢樣野,恕我無同情心.

首頁
12345...11

尾頁

跳至