母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

我有2個好白痴既問題...

人奶係咪好蘇架呢?我試過自己d奶... 真係蘇到飲唔落... 係咪係我既問題?定係人奶的確係蘇過奶粉?

仲有食人奶既bb.. o個陣bb蘇味好似勁好多... 係咪架呢? 你地d b係咪都好香bb蘇味?

複式洋房

唔蘇wo, 我聞過係冇乜味, 飲落甜甜地
如果講大陣味d奶粉既味仲勁, 所以呀b飲慣左人奶一飲奶粉就飲好少就唔飲, 之後仲lur返d出黎
睇黎我都係要加油努力喇

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

唔係新鮮既人奶, 只要雪過, 就會"so", 冰詔仲"so"呀!

我做過test啦, 分別3樽, 剛剛泵的, 雪過的, 同冰左的......冰過那樽, 我條脷掂一掂都想暈低......

我bb都有奶蘇味, 我好鍾意呀, 我妹妹 (即bb既 ee) 都鍾意, 係咁聞bb!
今晚又OT!!!!

大宅

原帖由 bastet 於 10-2-12 08:56 發表
唔係新鮮既人奶, 只要雪過, 就會"so", 冰詔仲"so"呀!

我做過test啦, 分別3樽, 剛剛泵的, 雪過的, 同冰左的......冰過那樽, 我條脷掂一掂都想暈低......

我bb都有奶蘇味, 我好鍾意呀, 我妹妹 (即bb既 ee) 都鍾意, ...

哦~ 原來係咁!! 唔怪得知啦... 我平時返工d奶都會做冰奶(因為唔想放下格比人搞到, 上格無人用的).... 我試既就係冰奶.... 咁... 等我由今日起... 唔做冰奶先得喇...

我就係勁鐘意聞我阿女d bb蘇味!! 阿女到依家2個半月都仲好濃烈.. 好香~ 個仔o個陣... 1個月都無乜味喇...

伯爵府

春季勳章 好媽媽勳章

原帖由 yyy008 於 10-2-12 09:34 發表

哦~ 原來係咁!! 唔怪得知啦... 我平時返工d奶都會做冰奶(因為唔想放下格比人搞到, 上格無人用的).... 我試既就係冰奶.... 咁... 等我由今日起... 唔做冰奶先得喇...

我就係勁鐘意聞我阿女d bb蘇味!! 阿女到依家2 ...

其實雪奶一定比冰奶好d (我99話:中醫角度, 冰過一定有雪氣, 飲左冇咁好).

我用小布袋放支雪奶, 放係雪櫃下格, 冇人會咁多手既(八婆例外)
今晚又OT!!!!

大宅

原帖由 bastet 於 10-2-12 09:49 發表

其實雪奶一定比冰奶好d (我99話:中醫角度, 冰過一定有雪氣, 飲左冇咁好).

我用小布袋放支雪奶, 放係雪櫃下格, 冇人會咁多手既(八婆例外)

唉... 幣在我公司除左8婆.. 仲有8公... 我泵完d奶入pantry倒入奶袋... d人唔走架... o係度睇我做咩... 好老土.... :;pppp:

大宅

我個仔都係飲人奶, 但係一d都唔so

別墅

我個女到宜家10個月大都好香BB味,我老公都話好香,好鍾意聞!但唔知系唔系你地講嘅果種奶SO味囉!我又唔覺我D奶SO喎,可能系埋身呱!我聞D奶粉仲SO啦,SO到我想嘔!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊