跳至

首頁

尾頁

複式洋房

放心呀,主會保佑你嘅.

原帖由 tiggerkitty 於 10-2-16 19:21 發表
明天到我啦!聽日一早入院,好緊張,好緊張呀
阿b 要乖乖,唔好玩野,一切平安順利至好呀!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我老公都話會陪我入去, 我都想俾佢睇到我辛苦生bb的一刻, 但我又驚會影響之後佢咩咩wor...
原帖由 1833 於 10-2-16 23:08 發表

大宅

我陳小貓同各位auntie uncle 拜個年,
祝各媽媽生產順利. 生個肥肥白白既老虎仔老虎女.

p.s. 講開uncle, 我地個唯一ahnick 失左蹤好耐下喎
生命是要經過無數細胞分裂而成, 出錯的機會很多, 所以, 每一個健康生命能夠誕下來, 其實已經是一個奇蹟!"

子爵府

傻啦, 政府醫生次次都係好hea咁檢查下......就叫我下次再複疹, 好是但架

原帖由 1833 於 10-2-16 23:17 發表

複式洋房

回覆 26# kayeeee2009 的文章

我嗰胃有時都係咁,痛嗰吓都好攞命.

子爵府

係wor...生bb咁辛苦, 一定要俾佢睇到...
但我怕會影響佢咩咩囉... 好多人都咁講
原帖由 mslo 於 10-2-16 23:02 發表
我有叫老公陪產呀,上胎因為孖胎無得陪產,簡直係遺憾呀﹗

希望今胎可以順順利利,老公可以一齊見証喱個神聖嘅一刻﹗

複式洋房

回覆 32# shrekbb 的文章

我3月24號預產期,不過爾家仲未知,因B 囡嗰頭又轉咗上來,要等.3月25號響瑪嘉烈再檢查,如B囡嗰頭 囡嗰頭又轉咗上來,要等.3月25號響瑪嘉烈再檢查,如B囡嗰頭仔都響上面,梗就要開刀了.我都驚驚哋.始終順產康复快好多.

複式洋房

回覆 39# ske_joannakit 的文章

我冇熨,係咁易用手抺一抺条紗巾,會直好多,幾十条,我冇乜心機去熨,留返啲時間來瞓覺好過了,因呀B 出世有冇得瞓.

男爵府

係呀~孖囡都大過,咁咪生多個囝囉﹗如果佢哋三個乖乖地無咩麻煩,我打算過多幾年追多個囝就 … 紥咗我老公

原帖由 1833 於 10-2-16 23:15 發表

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

男爵府

我唸唔會掛﹗其實比佢哋見到好過佢哋自己唸生囝係點啦﹗

原帖由 yly2 於 10-2-16 23:34 發表
我老公都話會陪我入去, 我都想俾佢睇到我辛苦生bb的一刻, 但我又驚會影響之後佢咩咩wor...

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

男爵府

AHNICK 有係 FB 出現, 佢好忙呀﹗好耐無上嚟 BK 了 ~

原帖由 solar123 於 10-2-16 23:36 發表
我陳小貓同各位auntie uncle 拜個年,
祝各媽媽生產順利. 生個肥肥白白既老虎仔老虎女.

p.s. 講開uncle, 我地個唯一ahnick 失左蹤好耐下喎

大宅

原帖由 tiggerkitty 於 10-2-16 19:21 發表
明天到我啦!聽日一早入院,好緊張,好緊張呀
阿b 要乖乖,唔好玩野,一切平安順利至好呀!

祝你一切順利 ,母子平安!

大宅

走佬袋執佐7788, 原來禁多野拎...
我1個中size旅行袋都裝曬:;pppp:

別墅

我c6會陪產呀雖然佢見血會暈, 但係c+話咗佢根本係吾會見到血嘅因為會有塊布遮住我個肚~~

原帖由 yly2 於 10-2-16 22:49 發表
係wor... 大家就黎生虎bb啦... 多唔多媽咪會叫埋c6陪產呀???

大宅

醒目開學勳章

原帖由 yly2 於 10-2-16 23:39 發表
係wor...生bb咁辛苦, 一定要俾佢睇到...
但我怕會影響佢咩咩囉... 好多人都咁講

我諗佢只會係你隔離捉住你隻手/比你咬幾啖架姐
咁仲點睇到你生仔.....個角度應該睇唔到既...
而且應該無人會走去望住人生仔掛....
明知一定血淋淋好恐怖....仲有機會咩.....
不過都係因人而異姐XD都唔係個個男婦科E生都...XD

大宅

醒目開學勳章

原帖由 carmen_sach 於 10-2-17 08:36 發表
走佬袋執佐7788, 原來禁多野拎...
我1個中size旅行袋都裝曬:;pppp:

我執左一個細"喼" 咋XD~

等待驗證會員

原帖由 mslo 於 10-2-16 23:02 發表
我有叫老公陪產呀,上胎因為孖胎無得陪產,簡直係遺憾呀﹗

希望今胎可以順順利利,老公可以一齊見証喱個神聖嘅一刻﹗

你.... 唔好咁講啦
我今次無論開刀定順產, 老公都一樣無得陪產

男爵府

咦﹗以我上次嘅經驗,我係會執兩袋的,一袋係 for 出院前拎入院嘅 媽媽 & bb衫,另一袋係係醫院用嘅媽媽產後用品,一袋過係醫生生完好難搵的,你可以參考吓﹗

原帖由 kayeeee2009 於 10-2-17 09:59 發表

我執左一個細"喼" 咋XD~

男爵府

唔怕,下一胎咪可以陪囉﹗我上胎都係咁安慰自己的

原帖由 sukiko 於 10-2-17 09:59 發表

你.... 唔好咁講啦
我今次無論開刀定順產, 老公都一樣無得陪產

等待驗證會員

原帖由 mslo 於 10-2-17 11:14 發表
唔怕,下一胎咪可以陪囉﹗我上胎都係咁安慰自己的

我暫時唔諗仲生唔生
如湊得孖囡輕鬆開心, 過幾年悶, 又afford得起, 咪生多個
否則, 我寧願放晒時間, 金錢, 精神係孖囡身上

首頁

尾頁

跳至