跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

原帖由 googoobear 於 10-2-17 16:28 發表
幾時開始減呀?

25/2開始

等待驗證會員

原帖由 jp_julia 於 10-2-17 16:30 發表
唔係間間銀行有做bb戶口架﹗ 我知大新有,渣打每年promo 先有得開﹗

大新很多小朋友公仔戶口
渣打好似係DISNEY, 但唔知是否PROMOTION先有

伯爵府

原帖由 sukiko 於 10-2-17 16:35 發表

大新很多小朋友公仔戶口

唔該晒咁多位~ 我 search 吓先~

男爵府

喱次 bb展都幾多錯嘅 informations,我有見過話 14,19,24,25,28開始,但係我都唔知邊日真,我打算 19/2 留意下 bk 有無人話開始咗,有嘅就 20/2 怠謝日去睇,再唔係 2/3 未生得就去睇睇,但我只打算買定幾個 nuk 奶咀 同再睇睇有咩未買,因為我好似買哂我要買嘅野了

原帖由 sukiko 於 10-2-17 16:33 發表

25/2開始

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

中銀都有BB戶口~~
原帖由 ANN222 於 10-2-17 16:43 發表

唔該晒咁多位~ 我 search 吓先~

男爵府

係,大新好多小朋友仔 account,當年我都想開,但好似有d係有 min deposit 我覺得唔太抵,到上年都未開囡囡 account呀,上年我生日時 同囡仲奉獻哂佢嘅利是錢 + 平時人哋比佢嘅錢買咗對礸石耳環比我生日禮物添 所以喱個年代都係生囡好d

大新很多小朋友公仔戶口

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

等待驗證會員

原帖由 mslo 於 10-2-17 17:05 發表
係,大新好多小朋友仔 account,當年我都想開,但好似有d係有 min deposit 我覺得唔太抵,到上年都未開囡囡 account呀,上年我生日時 同囡仲奉獻哂佢嘅利是錢 + 平時人哋比佢嘅錢買咗對礸石耳環比我生日禮物添 所以喱 ...

咦,大新的小朋友戶口, 唔係無MINI DEPOSIT咩?

男爵府

好媽媽勳章

大新網頁:

http://www.dahsing.com/tc/html/deposit/kids_account/sesamestreet.html

芝麻街戶口

原帖由 sukiko 於 10-2-17 17:08 發表

咦,大新的小朋友戶口, 唔係無MINI DEPOSIT咩?

大宅

我自己本身係渣打fans.. 有4 張渣打credit card, + 紅利出糧account 同埋Disney account, 佢出o個本Disney 支票薄好靚架!!

大新很多小朋友公仔戶口
生命是要經過無數細胞分裂而成, 出錯的機會很多, 所以, 每一個健康生命能夠誕下來, 其實已經是一個奇蹟!"

等待驗證會員

原帖由 solar123 於 10-2-17 17:49 發表
我自己本身係渣打fans.. 有4 張渣打credit card, + 紅利出糧account 同埋Disney account, 佢出o個本Disney 支票薄好靚架!!

咁是否有小朋友DISNEY 戶口? 洗唔洗MINI DEPOSIT?

別墅

你地講邊間吉吉島?
我今日收到EMAIL話樂富吉吉島28/2搬嘞, 所以17/2-28/2減價. 聽講話搬去MEGABOX.

原帖由 pandabobo 於 10-2-17 14:43 發表
今期有麼筍野買啊? 我地而家都唔方便出去同人逼, 要派老公出去買嘍!

等待驗證會員

原帖由 cinnamobb 於 10-2-17 18:00 發表
你地講邊間吉吉島?
我今日收到EMAIL話樂富吉吉島28/2搬嘞, 所以17/2-28/2減價. 聽講話搬去MEGABOX.

搬去megabox咁搞笑
唔多方便喎
雖然我都唔經樂富, 但點都方便過megabox要搭一程shuttle卦

大宅

原帖由 ANN222 於 10-2-17 16:26 發表

我今日去銀行問中銀, BB 可唔可以開戶口, 佢答我小朋友要 11 歲先開得喎~

我地用爸爸個名開1個户口同bb save 起d利士錢...
用爸爸名方便d, 因為我會幫bb投資, 買股票...小朋友名做吾到

大宅

我又無研究呢個係唔係小朋友account (應該係吧..咁cute..), 其實o個時我要支票薄 (因為cut Q 左HSBC 個cheuqe book, 佢地d service 真係唔掂...) , 但個時好似話我個渣打紅利account 無得"lung" 支票薄, 咁d sales 姐姐就叫我開唐老鴨account 當支票account law..應該唔駛min deposit, 因為正路我唔會就範

係咁既樣架 -->
http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs367.snc3/23651_313970122185_576307185_4136616_3574906_n.jpg
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs387.snc3/23651_313978642185_576307185_4136704_7471304_n.jpg

p.s. 超鍾意渣打係因為card centre service 快d 人又make sense, 同埋如果去bank 度整野, 排隊快, 唔駛好似HSBC 排十世. 不過點都照keep 個ebanking 既HSBC 方便... 淘寶 XDDDD

原帖由 sukiko 於 10-2-17 17:58 發表

咁是否有小朋友DISNEY 戶口? 洗唔洗MINI DEPOSIT?
生命是要經過無數細胞分裂而成, 出錯的機會很多, 所以, 每一個健康生命能夠誕下來, 其實已經是一個奇蹟!"

大宅

我都係諗住入落我同c6 個account 方便我地拎黎買股仔呀, 話曬會擺咁多年唔想就咁浪費左D 時間..

原帖由 carmen_sach 於 10-2-17 18:12 發表

我地用爸爸個名開1個户口同bb save 起d利士錢...
用爸爸名方便d, 因為我會幫bb投資, 買股票...小朋友名做吾到

別墅

我E生都話初九前都應該唔會生住, 下星期就37W啦! 應該都有6磅了! 我都好滿意了! 我老公成個新年博命阻我食野, 驚BB突然大得太快, 我會好難生! 哈哈, 之前反而驚BB太輕磅!
原帖由 mslo 於 10-2-17 14:44 發表
我都 feel 到呀﹗但醫生話佢應該唔會係喱十日出世(12/2講) 我唸小b可以足月 37週後出世 唔知出世幾多磅呢?

子爵府

天寒地凍, 由朝到晚都好眼瞓... 你地覺唔覺?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我都係呀,瞓極都好似唔夠咁~~~
原帖由 happymama2009 於 10-2-17 19:02 發表
天寒地凍, 由朝到晚都好眼瞓... 你地覺唔覺?

男爵府

唔知陣痛定咩呢﹗
條腰好痛,個胸好痛,個肚變實哪著痛 ~ ~ ~
個 temp 仲未返工,最好下星期先好出世呀 ~ ~ ~

我而家而訓床休息吓先﹗下星期等太陽伯伯出嚟我先洗 bb 衫架﹗

大宅

原帖由 happymama2009 於 2010-2-17 02:27 PM 發表
我下星期開刀啦, 心情開始緊張, 要做人阿媽啦, 真係真正的長大. 要告別無牽無掛的日子同二人世界了, 好唔捨得! 反而無唔捨得BB, 因為我更想見到BB個樣, 同回復靈活既身手! ...

要告別無牽無掛的日子同二人世界了....但三人世界亦會有好多歡樂及美好回憶~~
我老公都成日問我捨唔捨得亞B係我個肚0既日子...我都覺得我想更實在咁睇到佢....攬住佢...錫佢....期待ing~~

首頁

尾頁

跳至