自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小二功課, 深水埗區有咩文娛設施?

THANK

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

深水埗公共圖書館
深水埗楓樹街遊樂場
深水埗運動場
深水埗公園
深水埗街市
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

原帖由 baby2046 於 10-2-18 13:00 發表
小二功課, 深水埗區有咩文娛設施?

THANK

深水埗區隨了有公園外,裡面的設施有些還有泳池
李鄭屋泳池
深水埗泳池 (深水埗公園)
荔枝角泳池, (荔枝角公園)

你可以入以下的網址,詳盡深水埗的康樂設施,睇吓那種有用.

深水埗還有幾個公共圖書館,你可以繼續在右邊找文化進入公共圖書館網址,找深水埗區都會顯示出來的
http://www.lcsd.gov.hk/lsb/b5/facilities.php?ftid=0&did=9

大宅

無意冒犯,但係功課唔係應該自己搵資料做咩?

laughin' to keep from cryin'

大宅

原帖由 wawamama 於 10-2-18 18:43 發表
無意冒犯,但係功課唔係應該自己搵資料做咩?

有時佢哋都唔知從甚麼途徑去找,所以比條link佢再去搵.

我知道可以去康文處找這些資料,如果我不是睇咗條link都唔知深水埗有三個泳池,最初我睇題目時,只是想到深水埗泳池,與及兩個市政大廈內的體育館.

但是,如

男爵府

原帖由 maomaochan 於 10-2-18 07:11 PM 發表

我知道可以去康文處找這些資料,如果我不是睇咗條link都唔知深水埗有三個泳池,最初我睇題目時,只是想到深水埗泳池,與及兩個市政大廈內的體育館.

但是,如 ...

男爵府

原帖由 maomaochan 於 10-2-18 07:11 PM 發表

唔該晒, 因為亞女話要文娛, 唔要康樂設施, 只係諗到兩樣, 我上網搵過, 其他仲有咩文娛設施搵唔到, 我真的唔知深水埗有三個泳池, 我再上網搵先, 真的唔該晒.

但是,如 ...

首頁

尾頁

跳至