懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好意思AR...
我早兩日岩岩去院睇私家,
證實真係有左, 打算響威爾斯生,
咁我E+首先要拎封信去醫院定健康院排新症先呢???
THANKS

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 monmon616 於 10-2-20 19:47 發表
唔好意思AR...
THANKS
2面都得

大宅

原帖由 drizzle 於 10-2-20 19:48 發表
2面都得

即係兩面都去嗎? 還是只係需要去一處先就可以了?

別墅

我個時乜都唔識,我就去左威爾斯排期先,姑娘安排一次產檢,佢叫我產檢前去一次健康院先

7wk2d------1.4cm
10wk--------3cm
12wk4d-----5.6cm

水晶宮

原帖由 monmon616 於 10-2-20 20:06 發表

即係兩面都去嗎? 還是只係需要去一處先就可以了?
你去邊面登記新症先都得.如果住得唔近威院就去健康院先,等佢幫你係威院約期

大宅

回覆 5# drizzle 的文章

明白喇~ 唔該各位!

複式洋房

好媽媽勳章

我都book左威爾斯生呀,我係去醫院處排期的,帶醫生証明,id card,住址証明去登記就可以.
佢地登記時間係9-1am,2-5pm.
我1月頭登記,2月頭就有得照,都算幾快.
另你可以係威院俾錢照oscar或出去私家照都可以.

原帖由 monmon616 於 10-2-20 19:47 發表
唔好意思AR...
THANKS

水晶宮

原帖由 維他檸檬茶 於 10-2-24 10:09 發表
我都book左威爾斯生呀,我係去醫院處排期的,帶醫生証明,id card,住址証明去登記就可以.
佢地登記時間係9-1am,2-5pm.
我1月頭登記,2月頭就有得照,都算幾快.
另你可以係威院俾錢照oscar或出去私家照都可以.

...
我都係直接係威院排,真係好快.2星期就有得照超聲波.想問係oscar係威院排唔排到期??姑娘幫我排話冇位,我只係排後補位

侯爵府

我之前大肚(10年1月預產期)係先去威院登記, 約咗期見醫生..再自己去健康院登記..

但我今日番去健康院(瀝源)做產後檢查.. 見到登記處見到張notice 貼咗係到.. 話為配合威記產檢安排.. 新症要係12週/以後先可以登記..

最好自己打去問下你要去登記既健康院..

水晶宮

原帖由 square72 於 10-2-25 00:15 發表
我之前大肚(10年1月預產期)係先去威院登記, 約咗期見醫生..再自己去健康院登記..

但我今日番去健康院(瀝源)做產後檢查.. 見到登記處見到張notice 貼咗係到.. 話為配合威記產檢安排.. 新症要係12週/以後先可以登記. ...
我7wks(3星期前)係威院登記,照埋照聲波,見埋醫生,抽埋血.佢比健康院資料我,叫我到12wks再去健康院登記.之後就係健康院繼續做產檢

侯爵府

原帖由 drizzle 於 10-2-25 00:22 發表
我7wks(3星期前)係威院登記,照埋照聲波,見埋醫生,抽埋血.佢比健康院資料我,叫我到12wks再去健康院登記.之後就係健康院繼續做產檢

睇嚟.. 威記真係改咗POLICY
我嗰時9WKS 去威記登記.. 約咗期12W照U/S & 16W見醫生.. 叫我自己10W 前去健康院登記+抽血+做簡單檢查..

複式洋房

好媽媽勳章

drizzle:
我無問威院D姑娘,我果時係上網BOOK的..WEBSITE在此
https://www.fetalmedicine.hk/common/oscarbooking.asp
或者你直接打電話俾佢地問下..TEL:26326412

各位...
我個case係咁的...
week 7-8 book 威院,book oscar
week 11-12 威院照超聲波(第1次照)
week12-13 照oscar(照oscar幫我book左結構)
week15-16 去威院見醫生(第1次照)
week21-22 去照結構
今次我覺得安排得好好..上一胎可能我5個月才去醫院登記,所以咩都無,淨係一路係健康院檢查.無照過.今次又可以係醫院照超,照結構..

首頁

尾頁

跳至