跳至

首頁

尾頁

別墅

如題.

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 mktung 於 10-2-26 11:09 發表
如題.

咁你有咩睇法

男爵府

Kumon只得一part仔有phonics學..學vocab就好..

洋房

兩樣都學

別墅

我都想兩樣都比佢學, 但小朋友今年升小一, 我又不想他同一時間一齊學兩樣, 咁...唔知學咩先?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我個囡返KUMON,因為佢地套教材學VOCAB都幾WORK
PHONICS同佢一齊响屋企溫,咁細個,自己教無難道,只要你有心同佢一齊溫

洋房

Kumon & Phonics

我小朋友剛好5歲兩樣都學,Kumon 明顯比 Phonics 學得好一點,但小朋友的同學,學了一年左右見英文都可以讀,所以Phonics要長一點時候才見到成績

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 mktung 於 10-2-26 15:05 發表
我都想兩樣都比佢學, 但小朋友今年升小一, 我又不想他同一時間一齊學兩樣, 咁...唔知學咩先?

你有冇了解過公文係點樣?我去過佢地說明會,深入了解過,對我呢d在職一腳踢媽黎講,真係冇辦法做到,小朋友同你一樣將升小一,我諗應付學校既野都好辛苦,學額外野有好多門路,何不搵條舒服d既黎行
我仔都學緊phonics....就快畢業....讀完再讀grammer....

別墅

我兩樣一齊俾仔仔學

別墅

請問元朗係邊度有kumons 同Phonics 讀?

我係新手, 唔太知佢是否一星期日日上, 每日1 小時? 型式是小組授課? 有經驗既媽媽可以提供多些information ma? thx

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

大宅

我囡囡3歲半....kumon maths一夠3歲就學緊....依家都升左2次班....上個月試埋kumon eng....(o係jolly phonics學左3個月)諗住近d就想轉kumon....但nakoko講得好啱....如果我地要返工嘅....返來就要同個小朋友不停做kumon....真係幾吃力...所以最終都放棄kumon eng....phonics d 功課少好多.....可以多d時間同個女玩....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

DEL

首頁

尾頁

跳至