使用意見

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

民房

都唔係咁差丫,都值得支持!
始終有不少商業味道,都明白的~~

複式洋房

我覺得BK太weak, 有咁多網民支持, 個網站賺咁多錢, 都唔問下法律意見先, 才刪除有關網民的voice.....佢地發律師信, 有point 的話, 未告當事人羅....
BK係俾大家發言的地方, BK可以做免責聲明, 話這些言論與本論壇無關的....一招攪掂晒....

至於當事人係BK發言, 有冇points, 係唔係屈對方, 大家在討論中, 都可以睇到...
有些產品大家有用的, 有人話唔好, 有人話好, 大家know to justify, 議事論事, 唔通話唔好的, 收到律師信, 就全部刪除晒咩!!

有時候網民有證有據又有相, 擺晒係BK俾大家睇, 想大家小心, 唔通都唔得呀!? 到時候看來BK 會越來越沒有公信力....甚至被人杯葛添

最後請BK三思, 唔好再耐弱, 亦都唔好為廣告收益, 而埋沒良心....

複式洋房

每個BK 註冊的會員都會收到這個message :

您已經註冊成為親子王國的會員,請您在發表言論時,遵守當地法律法規。有關使用協議,請參閱 http://www.baby-kingdom.com/tof.php

BK根本無需要理會這些律事信.....

反而應該 suggest 對方不如都成為BK 會員, 代表佢果間公司在BK 解釋有關投訴好過拉.....

禁止訪問

洋房

絕對同意!
出律師信都係兇人踖! 大把公司上bk扮媽咪推銷產品啦, 唔通bk又要打壓佢地?

以後言論被打壓, 再上嚟討論都冇意思啦! bk真係要做番d野啦! 如不是, 網站人流少了,收入又少了, 唔通到時再洗錢去搞咩!

原帖由 winwon 於 10-7-16 10:21 發表
我覺得BK太weak, 有咁多網民支持, 個網站賺咁多錢, 都唔問下法律意見先, 才刪除有關網民的voice.....佢地發律師信, 有point 的話, 未告當事人羅....
BK係俾大家發言的地方, BK可以做免責聲明, 話這些言論與本論壇無 ...

複式洋房

和諧,亦稱「河蟹」(「和諧」的國語諧音),為一有反語意味的網絡語言,是指讓網站訊息無故消失,俗稱「被和諧了」或「被河蟹了」,作動詞使用。
由於中國共產黨推行「和諧社會」政策,並經常以此為理由把負面消息或報導移除,於是網民就以「河蟹」一詞代指封鎖、掩蓋負面消息的行為,同時也有螃蟹「『橫行』(語帶雙關)霸道」的意思。「水產」有時意思和「河蟹」相同。
在中國的部分論壇,「和諧」一詞本身已成為被封禁的關鍵詞。為了繞過這一屏蔽,網民以「河蟹」或者「合諧」諧音代替。
香港大部分討論區目前都沒有對「和諧」一詞進行封鎖,但香港部分網上討論區卻出現了疑似的「和諧」行為,例如每當版主管理員看到不順眼的言論時,便向該發表者作出刪帖封禁

原帖由 acw 於 10-6-18 11:28 發表
和楷………國语音叫河蟹

民房

言論自由系香港都系得個講字﹐你鬧阿爺﹐誹謗吹水乜都得﹐但你報道d奸商黑幕就即刻拉人封鋪﹐快過乜。奸商重惡過阿爺﹐甘是否算系潛越

禁止訪問

大宅

原帖由 大力大力 於 10-3-11 05:06 PM 發表
很簡單,以後寫公司名加些 X 便可,如香港超市 百X, 惠X 係人都知,如在西灣河的 陳大X 醫生,這樣便沒有借口到刪掉貼文!!

有時都係冇用嫁, 我2年前寫一間係銅鑼灣既印庸公司, 一樣係咩X , 都照比人DELETED, 我個FRIEND又係幫襯呢間野中招, 比人連個A/C都 BLOCKED 埋. 開都開唔到. 不如唔寫, 有人主動問, SEND私人訊息算擺啦.

禁止訪問

ga yau

民房

回覆 1# Jaki_bb 的文章

I support this forum too even i am a new member~~~~ add oil......

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

支持!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

洋房

回覆 13# winwon 的文章

Agreed...

禁止訪問

禁止訪問

別墅

醒目開學勳章

大力支持BK!!

民房

支持

支持! 支持! 支持!

首頁