跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

我都係用緊HUGGIES,M碼您地買緊幾錢..係邊度買?想格價,睇自己有無買貴左

男爵府

我阿女係細碼B,3個月起屋企自己磅約5KG,用緊PAMPERS S,但佢個大脾位有橡筋痕,我諗M碼佢又未必岩,但S碼個脾位又好似好迫,都唔知同唔同佢轉M好.

另外,我用過GOON(大王),我覺得佢好軟熟,仲好過PAMPERS,但個SIZE比PAMPERS大D. 我仲有張PAMPERS coupon,所以先會揀pampers,冇coupon我會試大王.

huggies我覺得比較硬,夏天用好似pampers或日本片個質地會好D.

子爵府

好媽媽勳章

我而家3個半月用緊Pampers特級棉柔m碼: $148 (84片),因為我爸爸有六尺幾,我又好似佢咁高高,所以用嘛呢包就換大碼啦

大宅

畀面勳章

咁快換大碼
我諗我ar B用麻最後一包S碼先換m碼。您個B係大碼B呢ka...我個B出世時6.5磅。您用左幾多包M碼片片吖?用左幾耐??

子爵府

好媽媽勳章

回覆 1# tammyng222 的文章

我出世時都係6.5喳,滿月已經用S碼,M碼係雙滿月轉架,不過而家都唔岩囉:;pppp:
我而家都著90號衫衫,80號已經掉腳腳啦

大宅

畀面勳章

您果B真係大得快wor...我2個月返健康院時都話佢重得多左...咪有個表既...呢緊佢重有2個星期就打4個月支針。睇下到時佢又幾重先...

子爵府

好媽媽勳章

我23號都返去打針,順便睇下有幾重先

大宅

原帖由 waitsuncheng 於 10-3-12 11:24 發表
我出世時都係6.5喳,滿月已經用S碼,M碼係雙滿月轉架,不過而家都唔岩囉:;pppp:
我而家都著90號衫衫,80號已經掉腳腳啦

你BB好叻呀,我個囡囡得1件俾newborn著o既衫唔啱咋,依家著60cm就好fit

子爵府

好媽媽勳章

可能我似爸爸家族,佢地個個都6尺以上,我而家d 60碼當半截底衫著喳,不過我都係食緊200ml,一日5餐(不過都好似唔係好飽)

別墅

我BB的隻髀比都好粗pampers真的好好

原帖由 hfbb1218 於 10-3-1 16:45 發表
請問你用pampers, 便便會唔會容易喺後面漏出來呀?不過, pampers真的好貴呀.

首頁

尾頁

跳至