親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

飛牛牧場 值得去, 將來有時間都想再去回味一下大自然!

原帖由 fi-fi 於 10-4-15 21:41 發表
我都打算下一轉會去飛牛呀....今次帶個你去清境,同羊咩咩零距離接觸,佢好開心...好enjoy!

大宅

剛住了3晚台北花園好新好乾淨, 勁多港人入住, 好過凱撒好多!

原帖由 鼠媽 於 10-4-15 23:17 發表
fi-fi, 另想請教我住台北花園, 最近嘅 7 仔係邊間呢? 我都想學你地訂書呀 ~~

別墅

e..... 咁想問下台北花園附近有無野食, 超市 or 7 仔呢 ?

原帖由 himmom 於 10-4-16 11:45 發表
剛住了3晚台北花園好新好乾淨, 勁多港人入住, 好過凱撒好多!

鼠媽 Juliet // 9 月 3 號出世嘅鼠 b 溢言

大宅

hi, fi-fi,

我否聽過桃園縣味全埔心牧場??? 好玩值得去嗎???
有否媽咪去過可給意見嗎?

thanks~~!

原帖由 fi-fi 於 10-4-15 21:41 發表
我都打算下一轉會去飛牛呀....今次帶個你去清境,同羊咩咩零距離接觸,佢好開心...好enjoy!

複式洋房

各位,
想請教飛牛牧場除了搾牛奶,餵羊,還有什麼活動
好玩呢?
謝謝

大宅

好媽媽勳章

騎馬..
原帖由 JoshuaN 於 10-4-19 21:09 發表
各位,
想請教飛牛牧場除了搾牛奶,餵羊,還有什麼活動
好玩呢?
謝謝

男爵府

我的育兒心得勳章 環保接龍勳章

對面有一間24小時家樂福

原帖由 鼠媽 於 10-4-17 22:11 發表
e..... 咁想問下台北花園附近有無野食, 超市 or 7 仔呢 ?

大宅

對面有一間24小時家樂福 and 後面街有 seven.
附近有一間好好味的豆漿早點鋪 ^o^

原帖由 鼠媽 於 10-4-17 22:11 發表

別墅

我唸住住福田吉子,請問有無人住過??OK嗎???附近有無野食同行呀????

我同仔仔去,有無活動好介紹呀???

男爵府

我想同囡囡(8yr) 去台灣自由行, 但未試過, 請問有冇好心人可以比個詳細行程比我?

男爵府

麻煩各位幫手睇睇,如有錯請指正,如有適合小朋友玩既地方,請提供一下

一) 10:00到台北機場,12點可由酒店出發 -->淡水老街 ==>漁人碼頭 ==>捷運至劍潭 ==> 美麗華 ==>士林夜市

二) 台灣國立科學館(係內區成功路二段,有冇人知點去?) ==>台北車站一帶食飯+遊覽==>台灣故事館+高達基地(銃一元氣館)

三) 動物園 ==> 貓空纜車 ==> 深坑

四) 永康街 ==> 京華城 (BABYBOSS) ==> ??? 有咩地方可提議一下

五) 捷運市政府站 ==>101 ==>華納威秀 ==>誠品(兒童探索館) ==>五分埔 ==>饒河街夜市

除第一日外,行程先后睇天做人

唔該晒!

別墅

原帖由 himmom 於 10-4-21 11:13 發表
對面有一間24小時家樂福 and 後面街有 seven.
附近有一間好好味的豆漿早點鋪 ^o^

係呀, thanks!

鼠媽 Juliet // 9 月 3 號出世嘅鼠 b 溢言

男爵府

030608.

誠品(兒童探索館) - 無咗好耐喇,數年囉!
台灣國立科學館 - 捷運士林站再轉的士吧!(行大約廿分鐘)

原帖由 030608 於 10-4-25 17:08 發表
麻一) 10:00到台北機場,12點可由酒店出發 -->淡水老街 ==>漁人碼頭 ==>捷運至劍潭 ==> 美麗華 ==>士林夜市

二) 台灣國立科學館(係內區成功路二段,有冇人知點去?) ==>台北車站一帶食飯+遊覽==>台灣故事館+高達基地(銃一元氣館)

三) 動物園 ==> 貓空纜車 ==> 深坑

四) 永康街 ==> 京華城 (BABYBOSS) ==> ??? 有咩地方可提議一下

五) 捷運市政府站 ==>101 ==>華納威秀 ==>誠品(兒童探索館) ==>五分埔 ==>饒河街夜市

別墅

好媽媽勳章

囝囝5歲, 請問清境農場同飛牛牧場邊個好玩D? 由台北去, 交通那個比較方便? 同埋怎樣去最方便快捷?

男爵府

rdk,

論車程...飛牛一定近過&方便過去清境

由台中高鐡站上清境,車程3小時!台北往台中(by 高鐵) 50分鐘

原帖由 rdk 於 10-4-28 15:12 發表
囝囝5歲, 請問清境農場同飛牛牧場邊個好玩D? 由台北去, 交通那個比較方便? 同埋怎樣去最方便快捷?

男爵府

Fi-fi,

唔該曬!你仲清楚過本旅遊書!我手上本09年7月出版嘅""正x社"書上寫仲有兒童探索館@.@死.....都唔知本野仲信唔信得過?!

原帖由 fi-fi 於 10-4-28 12:50 發表
030608.

誠品(兒童探索館) - 無咗好耐喇,數年囉!
台灣國立科學館 - 捷運士林站再轉的士吧!(行大約廿分鐘)

男爵府

sorry!!!我好似答錯你了...你想問"科學館",但位於"內湖區成功路"那間?
如是的話...果間係咪應該叫"防災科學教育館",並非"國立科學教育館",我答你果間是...士林"國立科學教育館"

放遊書好多嘢都唔會更新嫁...我出發前喺書局睇一本至新的(2010版),但都無提及到台北車站後面果個至新的shopping mall(q-square)
其實你睇完書,知道有咩景點想去...跟住你唔好懶,一定要上網去搵搵至update料,而我就必定上官方網再睇睇(如有)

原帖由 030608 於 10-4-29 01:11 發表
Fi-fi,

唔該曬!你仲清楚過本旅遊書!我手上本09年7月出版嘅""正x社"書上寫仲有兒童探索館@.@死.....都唔知本野仲信唔信得過?!

別墅

好媽媽勳章

fi-fi,

thanks...如果唔計車程, 咁你覺得邊個值得去多D?另外,台中高鐡站上清境要3HRS, 請問係點去? 有冇其他方法快D,如包車? 價錢大約相差幾多(2大1小)?

男爵府

rdk,

3小時已經係包車時間....如果你搭南投客運上去,你要好小心咁計算時間,同唔可以miss囉....班次很疏!

清境...又如世外桃源一樣,好似置身於歐洲鄉村當中,藍天白雲,綠草如茵....但交通真是不太方便,如果你閒日去,清境區內是差不多可算是沒有公車/的士可言,星期六日就有免費接駁巴士

飛牛,你入咗去...可以好放心,無需任何plan!

原帖由 rdk 於 10-4-29 23:33 發表
fi-fi,

thanks...如果唔計車程, 咁你覺得邊個值得去多D?另外,台中高鐡站上清境要3HRS, 請問係點去? 有冇其他方法快D,如包車? 價錢大約相差幾多(2大1小)?

男爵府

hi donutbubble 我都好想要你個行程呀, 我pm咗你, 請問你可否send比我呢?

原帖由 DONUTBUBBLE 於 10-4-9 10:19 發表
my itenary as follows, i have updated the blog now...if you have interest, pm me give the blog name to you...i book the car moccapower to flying cow..they charge NT1800.00

暫定行程:-住:- D1
28/03 ...

首頁

尾頁

跳至