親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

小公主媽媽,

如果想玩大佢,就去天籟喇...如果想交通方便,北投都有!

原帖由 小公主媽媽 於 10-3-3 22:24 發表
fi-fi,

我想問邊到有得浸露天溫泉, 我暫時只安排去Baby Boss同六福村.

男爵府

請問可否代人取証的呢?
原帖由 pettyg 於 10-3-3 17:20 發表

如果你係香港/澳門出世,先可以上綱apply visa,apply好快,即刻上綱填form後,就即刻有approval no#,咁print個no#連埋passport+hk id copy去金鍾or機場攞visa.

我係香港申請定visa的,在金鍾取,簽証費$75一位~ ...

大宅

原帖由 Doris 於 10-3-4 08:42 發表
請問可否代人取証的呢?

可以,但要有正本護照+副本hkid

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

你好, 我復活節都 PLAN 咗去台灣, 不過今次主力唔係戓台北.
我想問吓, 六褔村點去? 同埋我想去埋小人國(o多啦a夢館), 如果住新竹, 有無介紹?

我將會去5日, 暫時 planning 如下: 請俾d 意見.
day 1 - 桃園機場->台中酒店+夜市(未知有咩玩, 未知住邊)
day 2 - 台中酒店->九族文化村->台中酒店
day 3 - 台中酒店 ->清境 ->青青草原+附近閒逛 (住清境民宿但未 BOOK)
day 4 - 清境 ->新竹 ->六褔村 (未知住邊)
day 5 - 新竹酒店 ->附近閒逛 ->桃園機場

fi-fi,

我想問邊到有得浸露天溫泉, 我暫時只安排去Baby Boss同六福村.

子爵府

HI, 我都諗緊帶小朋友去台灣呀, 不過我未試過自由行, 如帶小朋友會麻煩嗎? 請問我在那裡會睇到有咩地方去和點搭車, 係咪最好買本書? 你LIST出來個D都幾好呀, 可以教下我嗎?
世上只有!!!

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

台灣睇中文, 講普通話, 唔識講寫都仲得,所以問題不大. 我第一次台灣自由行, 都係買咗本書, 同埋問多D 人, 聽多D 意見, 放心, 自由行去台灣, OK 既.
原帖由 hoikiuqq 於 10-3-4 14:45 發表
HI, 我都諗緊帶小朋友去台灣呀, 不過我未試過自由行, 如帶小朋友會麻煩嗎? 請問我在那裡會睇到有咩地方去和點搭車, 係咪最好買本書? 你LIST出來個D都幾好呀, 可以教下我嗎? ...

子爵府

唔該哂, 我都係搵緊多D資料呀。如帶小朋友5歲自由行會方便嗎?
世上只有!!!

伯爵府

地震都無問題? 我考慮緊台灣或者韓國, (雖然想去台灣多d)

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 LoveChild 於 10-3-4 16:22 發表
地震都無問題? 我考慮緊台灣或者韓國, (雖然想去台灣多d)

地震 ?
您預測到幾時有地震 ?
人不犯我, 我不犯人.

子爵府

高雄個邊有地震呀.
世上只有!!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 hoikiuqq 於 10-3-4 17:48 發表
高雄個邊有地震呀.

係呀!
我沒有睇新聞tim, sorry!
人不犯我, 我不犯人.

伯爵府

我怕佢有餘震...... 有大有細路, 要安全..但係又要好玩

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 LoveChild 於 10-3-4 21:55 發表
我怕佢有餘震...... 有大有細路, 要安全..但係又要好玩

我已報了團, 希望順順利利.
人不犯我, 我不犯人.

大宅

我去了兩次台灣自由行, 好簡單, 搭捷運好多地方都可以去, 不過今次帶埋兩個仔去, 應該沒問題, 我是1月時已BOOK定, 住民宿, 貪佢平及地方大點, 小朋友多點活動空間,我上星期上網申請定台証, 已經取了, 然後再去台灣觀光局取"悠遊咭"(等如香港的八逹通),面值50台幣, 不過要記住帶埋機票或E TICKET, 職員要抄低機票號碼
Flower

男爵府

原帖由 Flower 於 10-3-4 23:08 發表
我去了兩次台灣自由行, 好簡單, 搭捷運好多地方都可以去, 不過今次帶埋兩個仔去, 應該沒問題, 我是1月時已BOOK定, 住民宿, 貪佢平及地方大點, 小朋友多點活動空間,我上星期上網申請定台証, 已經取了, 然後再去台灣觀 ...

有e-ticket就可以去取悠遊咭???

子爵府

O..唔使SORRY, 我都係網上睇到才看新聞呀, 我未報團呀, 本來想去泰國, 又驚大遊行, 后來改台灣又怕地震, 唉..有小朋友真係咩都驚。

希望大家去都順順利利, 開開心心。

原帖由 hw1115 於 10-3-4 20:25 發表

係呀!
我沒有睇新聞tim, sorry!
世上只有!!!

大宅

me 2

me 2...wanted to know...thanks!

我一家四口,两女5&3, join 了東形遊TTLB04, 台北六福村小人國babyboss,其中一天自由時間, 想去浸温泉,有無好介紹??

行書局又有無啱細絡的??

fi-fi,

伯爵府

想問下TTLB04呢團幾多錢, 係唔係ONLIST 的價錢
我睇佢地的價錢表係截至5/3, 唔知遲D報會唔會貴D
原帖由 liuiris 於 10-3-5 06:21 發表
me 2...wanted to know...thanks!

我一家四口,两女5歲&3歲, join 了東形遊TTLB04, 台北六福村小人國babyboss,其中一天自由時間, 想去浸温泉,有無好介紹??

行書局又有無啱細絡的??

...

伯爵府

好媽媽勳章

day 4 - 清境 ->新竹 ->六褔村 (未知住邊)

六福村內有新酒店. (我未試過架.)
http://www.leofooresort.com.tw/

原帖由 銘銘媽 於 10-3-4 14:18 發表
你好, 我復活節都 PLAN 咗去台灣, 不過今次主力唔係戓台北.
我想問吓, 六褔村點去? 同埋我想去埋小人國(o多啦a夢館), 如果住新竹, 有無介紹?

我將會去5日, 暫時 planning 如下: 請俾d 意見.
day 1 - 桃園機場->台 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都book左復活節去台北自遊行, 我都有大有細, 不過我老公話我地淨去台北, 應該無咁驚, 但我就好擔心囉.

首頁
12345...24

尾頁

跳至