親子旅遊

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

我都已經出咗機票, 仲係一家10口有老有幼自由行, 我哋只係會去台北, 希望一切順利啦!!

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kakaheihei 於 10-3-5 10:51 發表
我都已經出咗機票, 仲係一家10口有老有幼自由行, 我哋只係會去台北, 希望一切順利啦!!

咁多人報團應該便宜一些吧!
人不犯我, 我不犯人.

大宅

我係自由行!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 Japenese 於 10-3-4 23:12 發表

有e-ticket就可以去取悠遊咭???

仲有PASSPORT 一齊先可以嫁. 我新年前拎左哪.

大宅

原帖由 pettyg 於 10-3-3 17:20 發表

如果你係香港/澳門出世,先可以上綱apply visa,apply好快,即刻上綱填form後,就即刻有approval no#,咁print個no#連埋passport+hk id copy去金鍾or機場攞visa.

我係香港申請定visa的,在金鍾取,簽証費$75一位~ ...

如果我復活節先去, 而家就上網apply, 有左個approval# 到4月頭出發先到機場攞都ok嗎? 怕唔怕耐得滯呢? in case真係攪唔切, 係咪去到台灣先攪個落地簽証都ok架? tks!

大宅

原帖由 fannyyug 於 10-3-5 11:08 發表

仲有PASSPORT 一齊先可以嫁. 我新年前拎左哪.

請問係香港定係台灣個邊取架? sorry, 咩都唔清楚tim...

大宅

SORRY, 要e ticket + 台證, 不需要passport, 我去金鐘取完台證後再去上環取"悠遊咭", 我會選擇先在金鐘取, 我怕臨上機前續不到手續就唔知點算好, 另外雖然我可以做落地簽証(我有舊台証), 但我的仔沒有舊証不可以做落地簽証, 所以我一齊一次做晒

台灣觀光局
http://www.welcome2taiwan.net/cht/Sale_page_20090630.php

Flower

複式洋房

fifi
請問珂之幄可靠嗎
上網可以book嗎
我都係Easter去台中
唔知住邊庶呀
可否過料
唔該晒

原帖由 fi-fi 於 10-3-3 08:27 發表
rrrr,

travel agent....係我相熟的agent,公司用開!

酒店,台北及清境都是自已直接同飯店book...台北住東龍(我的平價飯店首選),清境就住珂之幄山莊

大宅

a=3789; c=3489

I booked on 3.3.09 about 3789/ 3489, the staff keep saying the $ will +, not sure real or not!

3/4 cheaper than 2/4.

You better called and checked.
原帖由 LoveChild 於 10-3-5 07:46 發表
想問下TTLB04呢團幾多錢, 係唔係ONLIST 的價錢
我睇佢地的價錢表係截至5/3, 唔知遲D報會唔會貴D

大宅

台北一天自由時間

我一家四口,两女5&3, join 了東形遊

TTLB04, 台北六福村小人國babyboss,

其中一天自由時間, 想去浸温泉,有無好介紹??

行書局又有無啱細絡的??

子爵府

原帖由 pettyg 於 10-3-3 17:17 發表
我都book左復活節(4月3日)自由行出發去台北呀,有冇人又係自遊行傢? 不如一齊傾下

我都book左4月4日坐cathay去. 暫時plan左:

day 1. 落機直接去飛牛牧場玩2日住牧場
day 2: 飛牛牧場體驗
day 3: 台北淡水食食玩玩, 住台北舞衣新宿2晚
day 4: babyboss
day 5: 回程

希望台灣一切回覆正常. 玩都安樂d.

伯爵府

2020勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇今日報紙, 台灣有個專家話一個月內會有更嚴重的餘震, 希望佢估錯
可憐天下父母心 :cry:

子爵府

All,

我搵到個台灣優惠券website, 只需登記做會員就可download coupon, 有六福村門票, 不過只到3月尾.
http://www.94168.tw

大宅

原帖由 Icycream 於 10-3-5 14:01 發表

我都book左4月4日坐cathay去. 暫時plan左:

day 1. 落機直接去飛牛牧場玩2日住牧場
day 2: 飛牛牧場體驗
day 3: 台北淡水食食玩玩, 住台北舞衣新宿2晚
day 4: babyboss
day 5: 回程

希望台灣一切回覆正常. 玩都 ...

你個schedule都唔錯,唔太趕,我暫時planning係咁,但係仲有好多地方想去,但時間唔夠

day 1 : 動物園+上閤屋企buffect
day 2 : 平溪放天燈+十份 or 六福村
day 3 : bass boss
day 4 : 北投 & 返香港

大宅

原帖由 liuiris 於 10-3-5 13:41 發表
我一家四口,两女5歲&3歲, join 了東形遊

TTLB04, 台北六福村小人國babyboss,

其中一天自由時間, 想去浸温泉,有無好介紹??

行書局又有無啱細絡的?? ...

浸溫泉如果想近近地,可以去北投,想有特色的可以去烏來.
如果行書局,可以諗下二十四小時營業的誠品書店.

大宅

原帖由 mimikitty28 於 10-3-5 14:11 發表
睇今日報紙, 台灣有個專家話一個月內會有更嚴重的餘震, 希望佢估錯

千萬唔好再有餘震,唔係到時就慘啦...
touchwood如果真係有地震,咁會唔會有refund呢or一定要如期出發呢?

大宅

原帖由 liuiris 於 10-3-5 13:16 發表
I booked on 3.3.09 about 3789/ 3489, the staff keep saying the $ will +, not sure real or not!

3/4 cheaper than 2/4.

You better called and checked.

我都係佢地到book hotel+tickets,本來我都想4月2日出發的,但都係因為4月3日出發平d,所以我地都係4月3日,我諗到時大家會有機會見一面^^
$3789是否已包稅的價錢呀? 如果唔包,好貴呀!!

大宅

原帖由 monlam886 於 10-3-5 11:17 發表

如果我復活節先去, 而家就上網apply, 有左個approval# 到4月頭出發先到機場攞都ok嗎? 怕唔怕耐得滯呢? in case真係攪唔切, 係咪去到台灣先攪個落地簽証都ok架? tks! ...

可以的,因為個approval #有效3個月,3個月內都仲用得,以下係申請台証的link:-
https://nas.immigration.gov.tw/

男爵府

ugly-duckling,

我朋友住過讚口不絶....老闆娘Daisy非常nice,仲好細心添!
我是用e-mail與他聯絡,book房....另只需繳付30%房價作為deposit(via visa)
我今次揀咗"浪漫二人房",因為有落地玻璃及天窗!

http://cotswold.emmm.tw/

原帖由 ugly-duckling 於 10-3-5 12:07 發表
fifi
請問珂之幄可靠嗎
上網可以book嗎
我都係Easter去台中
唔知住邊庶呀
可否過料
唔該晒

大宅

我復活節都會去高雄及墾丁, 16人自由行, 大家都話已plan左照去先!

首頁
12345...24

尾頁

跳至