親子旅遊

跳至

首頁
45678...24

尾頁

子爵府

請問由飛牛牧場到桃園機場需時幾耐, 有無公車搭, 或是要call taxi or包車呢?

原帖由 himmom 於 10-3-11 13:37 發表
naffan :
台北往飛牛牧場車程約2.5小時左右. 都幾遠!!!
包車价錢 around NTD2300-2500- (7人車)
可以玩足一天. 但來回車程要約5小時, 最好住一晚, 如果唔係都幾辛苦. 我上次去玩足2天....... 非常暢快...

...

大宅

Hi yatjeh

上次問過由飛牛牧場到桃園機場需時約2.5小時, 包車NTD2300左右.

但坐了2.5小時咁遠車, 又要預早2小時去到机場等check in, 上机重要去坐1小時40分到港, 重要坐車返家, 足足6-7小時都是坐, 我想全家大小都散.....所以我無考慮由飛牛牧場到桃園. ^-^

原帖由 yatjeh 於 10-3-11 14:17 發表
請問由飛牛牧場到桃園機場需時幾耐, 有無公車搭, 或是要call taxi or包車呢?

子爵府

原帖由 fi-fi 於 10-3-10 20:04 發表
naffan

由台北車站搭乘火車至通霄火車站,再轉的士到達飛牛牧場(約15分鐘)。
如果包車,我之前幫bk某媽咪問過摩克動力,nt2300/程(七人車)

我已book左飛牛牧場2晚, 4月4日係機場直接去, 牧場問我如包車直接由機場去nt2500. 其實我2pm多就到桃園機場, 如搭火車轉去牧場是否很辛苦 (因有小孩3 & 6)?

另, 有bk友同時間去這行程嗎?

請問由飛牛牧場去淡水食下野行下街再回台北住, 怎樣去?

你們都是否先上網book左babyboss嗎?

其實去台灣影婚紗相那間又平又抵又老實? 有提議嗎? thx.

子爵府

hi himmom,

我本打算先到郊區玩完再去台北架, 但台北的酒店好full, 咁我唯有改變行程囉....

我而家煩緊由台北出發去邊樹郊區好, 跟住由果邊直接出機場! 有諗過去宜蘭架, 但由宜蘭出桃園又好似好遠呢?

我亦有想過去大溪花海玩, 果度都好吸引咁, 然後晌桃園搵酒店, 再直接出機場走....唔知邊個plan好....?!
原帖由 himmom 於 10-3-11 14:34 發表
Hi yatjeh

上次問過由飛牛牧場到桃園機場需時約2.5小時, 包車NTD2300左右.

但坐了2.5小時咁遠車, 又要預早2小時去到机場等check in, 上机重要去坐1小時40分到港, 重要坐車返家, 足足6-7小時都是坐, 我想全家大小都 ...

男爵府

2020勳章 醒目開學勳章

原帖由 liuiris 於 10-3-5 13:41 發表
我一家四口,两女5歲&3歲, join 了東形遊

TTLB04, 台北六福村小人國babyboss,

其中一天自由時間, 想去浸温泉,有無好介紹??

行書局又有無啱細絡的?? ...

我都join了TTLB04, 2/4出發,女女3歲,唔知我地會唔會同團
有無人去過關西六福莊酒店?係酒店房入面係唔係都見到動物?
另外3歲去babyboss,玩邊種職業適合?

大宅

好媽媽勳章

我28/03book左
動力 摩克 ([email protected])
去飛牛nt1800.00, 不過我係helen介紹所以咁便.

大宅

2pm多就到桃園機場,

由飛牛牧場去淡水 包車要3小時多 aroundNTD3000-
一家大小包車方便舒服些, 拿著大件行李搭火車又要再車, 時間更難預計及辛苦.

2pm多到桃園機場, 由机場直往飛牛2.5小時, 去到已黄昏了.
如乘早机8:00,到桃園10時多, 再往 飛牛 剛好check in time. 可以參加下午興趣班.

原帖由 Icycream 於 10-3-11 14:40 發表

我已book左飛牛牧場2晚, 4月4日係機場直接去, 牧場問我如包車直接由機場去nt2500. 其實我2pm多就到桃園機場, 如搭火車轉去牧場是否很辛苦 (因有小孩3 & 6)?

另, 有bk友同時間去這行程嗎?

請問由飛牛牧場去淡水 ...

大宅

moccapower 車輛大小有不同收費, 一般熟客可減机場舉牌接机費NTD100-

原帖由 DONUTBUBBLE 於 10-3-11 16:44 發表
我28/03book左
動力 摩克 ([email protected])
去飛牛nt1800.00, 不過我係helen介紹所以咁便.

男爵府

jl118

wa~wa~wa...洗唔洗住到去新竹咁遠呀?關西六福莊酒店喺六福村旁喎,你行程係咪有去六福村呢?
http://www.leofooresort.com.tw/

三歲去babyboss....可以話係"嘥錢",或者帶佢去動物園會好d!

原帖由 jl118 於 10-3-11 15:55 發表

我都join了TTLB04, 2/4出發,女女3歲,唔知我地會唔會同團
有無人去過關西六福莊酒店?係酒店房入面係唔係都見到動物?
另外3歲去babyboss,玩邊種職業適合? ...

男爵府

Icycream,

babyboss,我無喺網上訂票呀...因為我會入會,咁樣買飛會平少少!

影婚紗相,我影果間唔平...但老實&質素非常之好!
http://www.romanticlife.com.tw/Default.asp

原帖由 Icycream 於 10-3-11 14:40 發表

...你們都是否先上網book左babyboss嗎?

其實去台灣影婚紗相那間又平又抵又老實? 有提議嗎? thx....

大宅

我都係2/4日出發, 上午9:20飛, 約11時多到達台灣, 如果當日在機場Book 車到飛牛, 晚上可以返回台北嗎?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

fi-fi
真係要嫁...我個次7月暑假去
都專登帶件抓毛厚衫比自己同仔仔
係晚上入夜我地真係著得着,
因為真係幾凍嫁...但你都可以問下民宿主人
佢地有d有衫可暫借嫁!
原帖由 fi-fi 於 10-3-11 12:46 發表
010,

多謝提點!
我都煩緊....帶咩衫上去清境,我大件行李全部都溜喺台北,只係拎果2日1夜d用品出發咋!聽你咁講,唔通要拎件厚褸去....

子爵府

原帖由 himmom 於 10-3-11 19:15 發表
由飛牛牧場去淡水 包車要3小時多 aroundNTD3000-
一家大小包車方便舒服些, 拿著大件行李搭火車又要再車, 時間更難預計及辛苦.

2pm多到桃園機場, 由机場直往飛牛2.5小時, 去到已黄昏了.
如乘早机8:00,到桃園10時 ...

多謝himmom, 所以我住多晚lor.
飛牛牧場去淡水 包車要3小時多. 咁我放下行李再搭車去.由台北去是否很遠? 一直都找不到這些搭車轉車資料. 真無奈.

男爵府

010,

我問咗民宿主人喇...佢話正常是16-20度,所以長tee+厚褸走唔甩喇!

原帖由 010 於 10-3-11 23:09 發表
fi-fi
真係要嫁...我個次7月暑假去
都專登帶件抓毛厚衫比自己同仔仔
係晚上入夜我地真係著得着,
因為真係幾凍嫁...但你都可以問下民宿主人
佢地有d有衫可暫借嫁!
...

男爵府

Icycream,

台北你住邊間飯店呀?
淡水...so easy喎,搭捷運咪得囉,淡水站(總站)!

原帖由 Icycream 於 10-3-11 23:54 發表

多謝himmom, 所以我住多晚lor.
飛牛牧場去淡水 包車要3小時多. 咁我放下行李再搭車去.由台北去是否很遠? 一直都找不到這些搭車轉車資料. 真無奈. ...

大宅

Hi, kakaheihei

出机場11時多,Book 車到飛牛around 2.5小時, 到飛牛下午二時多, 還未吃午餐?? 牧場活動全部多是早上和下午, 黄昏後離開返回台北要2.5小時, 好似好趕, 坐完飛机又坐車,去到玩兩.三小時後又再坐車. 乘車時間多過在牧場玩, 最好住宿一晚, 享受大自然生活. 第二天全過早上可以玩餐包再慢慢坐車觀光四周美麗的風景返回台北.

原帖由 kakaheihei 於 10-3-11 21:43 發表
我都係2/4日出發, 上午9:20飛, 約11時多到達台灣, 如果當日在機Book 車到飛牛場, 晚上可以返回台北嗎?

大宅

好媽媽勳章

FIFI
但係我問個babyboss, 佢話唔係台灣國民, 入唔到會, 請問你用咩辦法入會架???

同埋我知道你對台灣好熟, 你有冇買個係個到買個書包呀???

原帖由 fi-fi 於 10-3-11 21:39 發表
Icycream,

babyboss,我無喺網上訂票呀...因為我會入會,咁樣買飛會平少少!

影婚紗相,我影果間唔平...但老實&質素非常之好!
http://www.romanticlife.com.tw/Default.asp

...

子爵府

唉, 之前BOOK落D房無晒位, 而家通通又有番, 搞到我都唔知住邊間好添! 請問有無人住過以下呢3間, 可唔可以比D COMMENT我?!

1. 凱撒
2. 無衣新宿
3. 捷絲旅

另外, 請問有無人去過以下呢兩個景點, 好玩嗎?

1. 味全埔心牧場 http://www.weichuan-ranch.com.tw/

2. 大溪花海農場

原帖由 fi-fi 於 10-3-12 08:16 發表
Icycream,

台北你住邊間飯店呀?

禁止訪問

子爵府

原帖由 fi-fi 於 10-3-12 08:16 發表
Icycream,

台北你住邊間飯店呀?

fifi,

我book左舞衣新宿 http://www.easytravel.com.tw/ehotel/onsale.aspx?n=7425
但我未去過台灣架. 所有無idea

我plan左 day1落機直去飛牛都已黃昏lor. 之後住多晚. day 3 由牧場走, 都係去hotel放下行李先. 再去淡水食野行街. day4 就去babyboss. (想上網book左先). day5都無時間玩啦. 中午走lor.

我睇個列車圖. 松山機場是否等於桃園機場? 桃園機場無鐵路去市中心? 舞衣係中山站, 一程車就到淡水啦. (由頭坐到尾啫). 我理解岩唔岩? thx.

首頁
45678...24

尾頁

跳至