跳至

首頁

尾頁

大宅

琴晚佢飲飲下奶時吾係好飲, 咁就攞開支奶睇下佢係咪吾飲LA, 點知佢就鬼咁開心係樹同我傾計咁既樣, 係樹"UN姑"吖, 依吖, 呀吖咁, 傾左成分幾兩分鐘, 但我見仲要飲奶就費事同佢咁耐LA, 佢之前都有人傾"UN姑", 但就冇今次咁耐, 見到佢個樣真係冧爆

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

識了, 好多野講, 全日除左訓覺, 除左食手都會聽到佢把聲, 有時佢會自己同自己講

別墅

好耐之前已經開始 UN 姑, 姑呀 咁架喇, 有次同佢傾咗好耐, 仲錄低咗添~ 播返俾佢自己睇佢又會好開心咁又 UN 姑架喇!
1-11w -3.18kgs     23-28w +2.6kgs   
11-16w +0.4kg      28-31w +2.3kgs     
16-20w +0.4kg      31-32w - 1kg
20-23w +1.9kgs    (16.72 - 9 lbs = +7.72 lbs)
***bb 28w 1.228kgs (2.701 lbs)***
***bb 31w 1.635kgs (3.597 lbs)***
***bb 32w 1.700kgs (3.740 lbs)***
***bb 32.3w 1.89kgs (born)***

大宅

我個囡囡都識呀,有時佢仲會自己喺度un姑姑添.

伯爵府

畀面勳章

已經識左好耐喇,我個仔仲係口水佬黎嫁添,好鬼死多野講,講緊既時候又會手舞足蹈,好開心咁笑,睇到佢咁我都好開心嫁,.不過我個仔仔就仲未開始食手,反而成日用對手捽眼...

複式洋房

原帖由 wingslaw 於 10-3-4 09:54 發表
琴晚佢飲飲下奶時吾係好飲, 咁就攞開支奶睇下佢係咪吾飲LA, 點知佢就鬼咁開心係樹同我傾計咁既樣, 係樹"UN姑"吖, 依吖, 呀吖咁, 傾左成分幾兩分鐘, 但我見仲要飲奶就費事同佢咁耐LA, 佢之前都有人傾"UN姑", 但就冇今 ...

又要返工又要湊仔, 需然好辛苦, 但每當夜晚返去, 佢同你"un 姑" , 真係乜都抵返哂.....

男爵府

我亞女都UN姑啦,好得意。佢唔只對我UN姑,佢對屋企D公仔都會UN姑,好攪笑。同埋佢好鍾意笑,見到佢自己都冧晒。諗起佢就有番動力努力工作搵錢。

大宅

係羅, 佢地un姑親就實好開心咁既樣, 真係睇見就開心

子爵府

我個女未夠一個月都已經識,而且仲會笑到kaka聲,真係好得意

子爵府

識左好耐lu~~ 係呀~~ 每次UN姑親佢都會好開心ga!!!!!! 同埋真係有好多野講lor...

男爵府

我個女2個月到識叫,捱左個幾月日夜顛倒既辛苦日子,第一次聽佢"呀咕,呀咕"真係好開心,雖然佢仲有喊,但同初生比較已經係兩個世界

洋房

睛靈勳章

有ar, 我個仔都係口水佬係咁講野,有陣時又自己係度玩口水,有陣時又笑到走音,雖然放咗一返到屋企仲有好多野要做,但係一見到個仔就咩都抵番晒

別墅

我個女都識喇,而且佢係牢騷王來的,好長氣,好似成 係度投訴咁。不過又旭會成日笑得好開心,特別瞓醒覺豬,你同佢講咩都笑一餐。

每次放工回家聽到bb係度伊伊哎哎講野真係好開心,咩野辛苦都抵返晒。

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

我個仔最近一兩星期就識un姑姑, 仲好爛玩, 佢把聲好似投訴咁. 一同佢傾就不停笑不停講嘢, 一吾講就會叫(想你同佢繼續講咁). 見到佢有噤好反應真係超級開心

最差係食緊奶都笑呢....而家食少咗奶呀! 吾知係咪已經到咗厭奶期, 而家餵佢食奶都吾敢講嘢, 同佢笑呀!

大宅

我個女都係個零月開始猛咁講bb話,每日都同自己講一輪,又同大人講一輪,大人只要笑住同佢講野,佢就笑晒咁,仲要kaka聲。仲有,滿月前朝早佢係會喊醒,但而家佢朝早醒時,我同佢講聲早晨,佢又立刻比個燦爛笑容我睇,攪到我鬼咁開心﹗不過呢排開始學埋尖叫,好大聲好尖咁叫一輪…都幾吵耳…
同埋佢開始肚餓要食野前就em..em..em..,比晒訊號咁,到佢忍唔到就勁喊,不過有d訊號都好,沖奶都要時間嘛﹗你地個bb會唔會em..em..em..呢?

囡囡14個月喇,開始想跑咁濟,周圍爬上爬落,出街唔願比人拖,要成日捉實佢﹗都幾累﹗仲有,5月細佬會出世喇﹗^_^

洋房

原帖由 ada7788 於 10-4-18 00:34 發表
我個女都係個零月開始猛咁講bb話,每日都同自己講一輪,又同大人講一輪,大人只要笑住同佢講野,佢就笑晒咁,仲要kaka聲。仲有,滿月前朝早佢係會喊醒,但而家佢朝早醒時,我同佢講聲早晨,佢又立刻比個燦爛笑容我睇,攪到我鬼咁開心﹗不過 ...

洋房

我個女大約在2個月左右開始講BB話, 音大致係"唉, Cool, Elu"咁, 有時撞手神會講到類似"唔該"既音, 仲會係一連串的, 好過癮 我仲錄起咗佢啲bb話, 得閒拎出來聽:)

大宅

我個囡囡都一早識un 姑姑了, 現在最喜歡對住bear bear 講野, 有時照鏡都會講...
現在仲喜歡大叫呀, 日日叫不停

首頁

尾頁

跳至