跳至

首頁
45678...31

尾頁

大宅

Re: 各位新寶城的媽咪 !!

Catcatmok,

wellcome ! 你2個囝囝幾大個呀 ? 是咪住咗好耐 ?
一女一仔萬事足笑看人生無求欲 :-P  :-P  :-P

複式洋房

我今年由第1座搬到4座大單位,因我第二個囝囝是unplanned,所以大失預算,搬屋只為有個多d空間. 之前1座單位賣咗,雖然蝕咗唔少,但總算第一層自己買的樓,十分唔捨得,再加上景觀開揚,宜家就無啦,望住煜明苑!

大仔與細仔只相差14個月,揍得非常辛苦!大仔2歲2個月,返playgroup,在安寧花園的英皇幼稚園,逢四,六下午返.細仔今個月底1歲了!

之前大家所講的會所親子泳班,我都有份建議,因我臨時有事今次不能參加,希望有其他媽咪捧場,因為始終近d及乾淨d好重要! :lol:

大宅

hi.
我住六座
BB十個月大
新寶城好似都好多BB... 係會所遊樂場見到~~

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

wing530,

一時打錯! 你個仔直情"Man"啦!

wing530 寫道:
Hi, Funny,

唔係話, 我個仔咁"英偉", 乜似女仔咩? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (講笑咋~)

我個仔讀"德寶", 係富康果間, 黎緊升K2喇~

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

Sophia1201
Welcome! 多D黎傾計啦!

Catcatmok
我join左親子泳班, 8月開課! 謝謝你向會所建議! 麻煩你向會所建議埋搞playgroup啦!

複式洋房

我大仔宜家返的playgroup導師,亦有在將軍澳中心及維景灣畔開playgroup,而我囝囝返的playgroup從前是在nam fung plaza 的會所舉辦的,可惜借開的房間因改了用途,不適合用作開playgroup,才轉去安寧的英皇幼稚園借地方.導師好似係透過媽咪book房所以才能到會所開班的,唔知我地呢度得唔得呢?

以前我亦曾問過導師能否有空到新寶城會所舉辦playgroup,只不過後來沒有班底,亦不了了之.若現在想組個playgroup,則要再同導師傾下,看她有空檔與否.
:lol:

你地有否參加kickboxing,我想參加以幫忙修身keep fit,有效嗎?

男爵府

HCPOON, funny & wing530,
我又來搭下咀先.

funny,
wing530 個仔好man架. 同你仔仔一樣好man.

HCPOON,
多謝你.

大宅

Catcatmok,

新寶城會所舉辦playgroup, 我一定會同細佬參加 ! 支持 !!

大宅

Hi HCPOON

我係某topic見到你話比BB返Greenville的國際班PN,然後轉去聖安德叻讀K1:請問為何作此安排? Greenville不夠好嗎? 你打算比BB邊區返小學?

以上有d問題是代朋友問,她報了Greenville的PN。
Xxxxxxxxcc

大宅

Gisele,

Greenville唔係唔夠好 ! 我都好鍾意這間幼兒園 ! 不過我地係天主教徒, 而我覺得亞女遲早都要適應主流班 !
你有冇去參觀過"聖安德肋" ? 佢地係新校舍, 好大, 有天然光 ! 好有學校的感覺 ! 但Greenville地方比較細, 而且在商場內總比較商業化的感覺 !
最重要的係我想佢地將來都係返天主教小學及中學 ! 所以我只好選"聖安德肋" !

大宅

其實我有去Greenville睇過,重比左20蚊interview,但個鬼妹仔(叫catherine)好以心不在然,又唔係好識同小朋友玩,所以後尾都無報尼間。

不過,我個朋友就報了今年Greenville的國際班,佢部機唔知點解成曰上唔到BK,我得閒就幫佢收下風!
Xxxxxxxxcc

男爵府

HCPOON & funny,

maybe sunday 我會去新寶城玩, 睇下到時能不能相遇.

子爵府

heiheima咪,
幾點去呀?

heiheima咪 寫道:

maybe sunday 我會去新寶城玩, 睇下到時能不能相遇.

大宅

我星期日要出去, 下次再來記得通知我 !

大宅

catcatmok,
若新寶城會所舉辦 BB playgroup 我都有興趣參加~~
各位媽咪會唔會參加青毅社 (新寶成婦女會) ?

子爵府

Hi sophia1201,

我本來都有興趣參加新寶成婦女會, but, 我見到D相, 大部份member都上左年紀, 所以..........

大宅

係呀, 係呀 !!!

子爵府

呢個暑假成日落雨, 搞到阿囝夜晚落swimming pool 參加泳班凍到震晒!

男爵府

funny,

sorry, 得星期六日都唔上網, 所以沒有覆到你, 下次去到直接打電話比你.
果日我個仔玩到唔舍得走, 我點幾玩到3點先走.
你個女咁早學游泳???

Funny 寫道:
heiheima咪,
幾點去呀?

[quote]

[/quote]

子爵府

Hi heiheima咪,

唔緊要, 下次call我!
係呀, 我個仔返緊親子游泳班呀, 我驚大個左至學, 會驚水唔肯制! 佢已經試左浸埋個頭入水喇!

funny,

sorry, 得星期六日都唔上網, 所以沒有覆到你, 下次去到直接打電話比你.
果日我個仔玩到唔舍得走, 我點幾玩到3點先走.
你個女咁早學游泳???

首頁
45678...31

尾頁

跳至