跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

我個女係9:20AM見, 估唔到成個INTERVIEW要成個半鐘先完成。

聽完校長講今年上下午班只係收40-50個小朋友,但所有申請者有成500人, 不嬲知LH好多人都鍾意, 不過冇諗個甘大COMPETITION, 見就見左, 個女都算OK, 起碼會坐定定, 見到甘多玩具同新事物都重聽我支笛, 依家為由隨遇而安, 等3月27日放榜。

男爵府

good, thx for sharing
有無story time ?!
我明天11:30 interview

珍珠宮

原帖由 kmmum 於 10-3-5 14:23 發表
good, thx for sharing
有無story time ?!
我明天11:30 interview

有, net teacher拎住本big book 對住3位小朋友講故事,家長sit behind.

男爵府

oh. 咁一定fail ! 上咁耐PG ,囡囡一到STORY TIME 必定起身離場 ~. 自己通場.行來行去.OR 搵個地方自己坐定定.而不理會老師.

原帖由 mianyang_99 於 10-3-5 17:47 發表

有, net teacher拎住本big book 對住3位小朋友講故事,家長sit behind.

男爵府

有無單對單, 老師問家長說話 ?

洋房

1. 1對3小朋友講故事
2. 1對1問家長屋企背景
3. 1對1叫小朋友跟指令玩玩具
4. 家長填表格
5. 1對10家長及小朋友聽校長講間學校

夾埋大概1個鐘,問題/指令唔難
要注意小朋友耐性,聽唔聽話

男爵府

填表格 ? 填什麼 ?

原帖由 hydaddy 於 10-3-5 22:58 發表
1. 1對3小朋友講故事
2. 1對1問家長屋企背景
3. 1對1叫小朋友跟指令玩玩具
4. 家長填表格
5. 1對10家長及小朋友聽校長講間學校

夾埋大概1個鐘,問題/指令唔難
要注意小朋友耐性,聽唔聽話 ...

洋房

女女今日表現麻麻,平時成日講野,今日唔多出聲,重要400多個小朋友申請40多個位,要10選1,自已唔可以有咩期望

洋房

原帖由 kmmum 於 10-3-5 23:06 發表
填表格 ? 填什麼 ?

只係選擇上下午班,及對學校的期望 (如伸請表填左,唔洗填)

男爵府

expectation 請問有幾多行 ?
之前咪填左 ..ok 帶返份copy 去再填過

LH 應該唔會收我囡囡, 在家 STORY TIME 時, 除非好眼訓, 先會聽足一本 .否則,佢拎走我本書,然後走左去.
唉. 明天.囡囡又係咁. OR 樹熊我. 都一定FAIL
原帖由 hydaddy 於 10-3-5 23:14 發表

只係選擇上下午班,及對學校的期望 (如伸請表填左,唔洗填)

大宅

原帖由 kmmum 於 10-3-6 00:08 發表
expectation 請問有幾多行 ?
之前咪填左 ..ok 帶返份copy 去再填過

LH 應該唔會收我囡囡, 在家 STORY TIME 時, 除非好眼訓, 先會聽足一本 .否則,佢拎走我本書,然後走左去.
唉. 明天.囡囡又係咁. OR 樹熊我. 都一定 ...

STORY TIME講好短時間, 最緊要叫小朋友坐定, 再唔係坐係你大脾度都好過周圍走。

大宅

原帖由 hydaddy 於 10-3-5 23:09 發表
女女今日表現麻麻,平時成日講野,今日唔多出聲,重要400多個小朋友申請40多個位,要10選1,自已唔可以有咩期望

我個女平時講野好大聲, 成日要叫佢細聲啲, INTERVIEW個時又蚊支甘細聲, 要叫佢大聲吋, 真係俾佢激死。

我都唔敢有咩期望, 都係聽天由命...hahaha......

一陣要去keenmind繼續努力! 見埋里個可以relax一下直至放榜為止。

你女女有冇報第二間?

水晶宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個仔尋日in, 不過我老公帶去,
老公話阿仔表現唔多好, 平時識嘅野都唔肯答囉~
我估都唔會收阿仔o架喇~

珍珠宮

原帖由 puffpuff 於 10-3-6 12:06 發表

我個女平時講野好大聲, 成日要叫佢細聲啲, INTERVIEW個時又蚊支甘細聲, 要叫佢大聲吋, 真係俾佢激死。

我都唔敢有咩期望, 都係聽天由命...hahaha......

一陣要去keenmind繼續努力! 見埋里個可以relax一下直至放 ...

今日去完keenmind面試,個安排超差, 相比尋日學之園o既安排就好得多,就算無義工, 都好流暢, 所以仔仔尋日都in得好好, 相反今日等到謝晒, 表現一般炸~~

男爵府

原帖由 mianyang_99 於 10-3-6 23:45 發表

今日去完keenmind面試,個安排超差, 相比尋日學之園o既安排就好得多,就算無義工, 都好流暢, 所以仔仔尋日都in得好好, 相反今日等到謝晒, 表現一般炸~~

agree, km 真係好唔得, 都唔認真選學生.

男爵府

原帖由 puffpuff 於 10-3-5 12:19 發表
我個女係9:20AM見, 估唔到成個INTERVIEW要成個半鐘先完成。

聽完校長講今年上下午班只係收40-50個小朋友,但所有申請者有成500人, 不嬲知LH好多人都鍾意, 不過冇諗個甘大COMPETITION, 見就見左, 個女都算OK, 起碼會 ...

我都係9:20分見, 會唔會係同一組呢 ? 就算唔得我都覺得阿囡有進步, 可以坐定面試, 唔似上次係宏福面試咁走來走去.

洋房

puff, mianyang_99,bvbb 原來我地都係見完 LH 之後見 KM. 我嬲到鬧爆隔離個 post, 不吐不快 ! 希望大家有機會做 LH 同學

男爵府

睇完隔離個POST , 真係估唔到KM 咁差 . 好彩,撞左LH INTERVIEW 時間, 我無去到, 見完LH 已經12:45. KM IN 12:50. 所以,我地無去...

大宅

原帖由 bvbb 於 10-3-7 08:01 發表

我都係9:20分見, 會唔會係同一組呢 ? 就算唔得我都覺得阿囡有進步, 可以坐定面試, 唔似上次係宏福面試咁走來走去.

可能我地係同一組, 見校長時我地坐#7, 你呢?

大宅

原帖由 mianyang_99 於 10-3-6 23:45 發表

諗住去見識下KOWLOON TONG既名校點INTERVIEW, 點知安排差到甘, 已經搵晒家長義工甘多人幫手, 都攪成甘, 同LH既安排差天共地, 見完KM, 更加希望LH會收個女。

首頁
12345...15

尾頁

跳至