自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有一個心結, 就係結婚時, 原本租了一套全新的度身訂造的裙褂, 成20年前都要800元, 在上海街一間好出名的裙褂舖, 我的姊妹話放工幫我拎然後去我屋企食飯, 食完飯攞條裙褂出黎睇, 發覺佢比左一條好舊的好似梅菜的褂我, 當時已夜, 無得去換, 初頭都無嬲, 因為結婚好開心呀. 點知過左成20年我先識得嬲,覺得係我結婚的污點, 好嬲間公司, 因為後來聽朋友講那些舖頭都是亂籠的,隨手比人, 我條靚靚裙褂一定係比左早去攞的人, 呢個心結令我好唔開心呀, 比著依家的人, 真係告到佢甩褲都有之呀, 但我地當時因為第二日就去渡蜜月, 所以都無去鬧佢地, 都是叫屋企人幫手還便算了

子爵府

1. Cathay請咗我做空姐,但到最後無做.
2. 無好好珍惜"初戀"男朋友.
3. 識咗我前夫.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

小時讀書時不懂青紅皂白, 交上損友一堆, 掛住食玩訓...成績一落千丈, 做左人阿媽先識後悔, 明明唔係蠢都變成無咩文化一族, 又辜負了父母既期望,好遺憾. 而家先明白交朋友寧缺勿濫, 要戴眼識人。

男爵府

畀面勳章

遺憾只得一個...永遠藏喺心中...或者來世...再同佢講聲"對不起"

伯爵府

有好多,其中一個係老公隔幾個月就走黎問我點解當初唔餵到人奶(其實我係好多奶架,但精神上支持唔到,結果好快就放棄,我唔開心到依家架),但當初決定放棄時老公講過會支持我的決定架麻,依我後悔莫及的時候你耐不耐就走黎問我呢個咁錐心的問題,點答你好呀???

*我知道如果可以堅持的話就梗係最好啦,咁樣老公就唔會因為阿囡唔夠重而將問題放左係我餵唔到人奶的身上,自己都要負番d責任,但老公講過支持我的決定架,點解得閒就咁樣問人喎???>.<

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 ching師奶 於 10-3-6 17:42 發表
太多,其中一項係03年無入市

同意之極, 可惜當年年紀小, 無彈藥

男爵府

我都係~
1) 阿麻見唔到結婚,佢在生時冇陪佢多D
2) 我無本事供養到阿爸, 令佢年過 60 都仲要做野
3) 結左婚就快一年都未有BB

目前最想做就係請爸爸同阿媽去旅行,要搭飛機個隻,因為佢地咁大年紀都未去過旅行,前2日至拿左謢照。

原帖由 AA1107 於 10-3-5 23:21 發表
有!

1) 就係阿麻見唔到結婚 ;
2) 我無本事供養到阿爸, 令佢年過 60 都仲要做野 ;
3) 無生外孫俾佢見到兒孫滿堂...

有太多...不能盡錄!

男爵府

我最遺憾係因為自己既問題而小產無左個b,我仲係好傷心,到依家仲耒能放開

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 cat68 於 10-3-7 13:40 發表
我最遺憾係因為自己既問題而小產無左個b,我仲係好傷心,到依家仲耒能放開

我第一次有bb時未同老公結婚, 有左6星期時我仲去夜街有一晚飲左半杯啤酒, 唔夠幾日bb小產左, 我一直覺得係自己既錯, 唔開心左好耐, 怪自己又貪玩又唔識保護bb, 但過左幾年後既今日, 覺得當日既bb走左係因為上天認為我當時仲未有資格去做媽媽, 要比我知道做媽媽既困難同責任感. 之後唔夠3個月同先生結左婚無耐又有bb喇, 大仔而家3歲半, 囡囡半歲喇, 所以你要打開自己呢個心結, 樂觀d面對呀, 加油!

男爵府

:;pppp: 太多數唔哂 , 當hsbc得 $33我應該押埋自己去買番 hsbc

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

1. 細個冇比心機讀書
2. 考到政府工, 冇去做
3. 想嫁過有錢人, 結果嫁左個窮光蛋
4. 想生個仔, 可惜生左個女
.............

唉, 仲有好多, 前面c 路一條!!

謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

有無數既心結,數不盡既遺憾~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

首頁

尾頁

跳至