母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我o既經驗係,停餵初期係好似比以前細左
正如上面都有媽咪提到,d肉係去左其他位
我第一胎停餵之後(3歲)都比以前細左
因為本身都唔細,所以就算細左都ok
後來去買有矯形功能o既 bra
將d肉推番去前面,就變番同以前差唔多
而家仲餵緊第二個(一歲),著到以前 d bra
不過有 wire,所以暫時仲著緊nursing bra
所以都唔駛太擔心,用矯形 bra 會有幫助

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

但係如本身細胸著矯形bra是否作用不大呢?
原帖由 Elim_mama 於 10-3-10 03:38 發表
我o既經驗係,停餵初期係好似比以前細左
正如上面都有媽咪提到,d肉係去左其他位
我第一胎停餵之後(3歲)都比以前細左
因為本身都唔細,所以就算細左都ok
後來去買有矯形功能o既 bra
將d肉推番去前面,就變番同以前差唔多
而 ...

大宅

點樣massage呀?
每日幾多次, 每次幾耐呢
原帖由 basilmama 於 10-3-9 11:37 發表

agree
C6話 佢雖然都like 大胸, 但一諗"佢地"會the就佢就 ,因為the更肉酸wor

我keep住massage都ok, 細小小, 但唔算the

子爵府

原帖由 美達露 於 10-3-10 11:17 發表
點樣massage呀?
每日幾多次, 每次幾耐呢

你去youtube搵吓, 應該有breast massage
我每晚沖完涼, 3~5mins for breast massage only

大宅

i think so

原帖由 yanheili 於 10-3-10 10:05 發表

侯爵府

我餵咗3個月都覺得細咗...唉....!

子爵府

唔係喎,有 d 人話自己細,著左有矯形功能o既 bra
將背脊同腋下脂肪推番去前面,都會升到 cup
而且體形會有改善,著衫好體 d,不妨一試

原帖由 yanheili 於 10-3-10 10:05 發表

大宅

[/quote]

子爵府

除咗個bra咪又係the 我未生時得31,有咗第一個大咗好多,成37寸,餵咗2年有亞細,就無餵,keep住34,而家亞細一日一餐,仲有33,唔知到唔餵,停晒仲有無31,我唔望升cup,只望還原就得啦
原帖由 Elim_mama 於 10-3-10 23:30 發表
唔係喎,有 d 人話自己細,著左有矯形功能o既 bra
將背脊同腋下脂肪推番去前面,都會升到 cup
而且體形會有改善,著衫好體 d,不妨一試
未經本人許可, 不得轉載

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

各位sis咁有冇針對產後用又唔太貴的矯形bra介紹呢?是否真係work?要唔要長期著?thx!

別墅

好媽媽勳章

我餵左18個月真係唔覺細左, 反而大左好多, 真係好似有左個時咁大

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊