親子旅遊

跳至

首頁
12345...29

尾頁

別墅

親子卡通遊園地--東京及週邊篇[附圖片]

(覺得有用請回應, 我會再考慮整其他地方)
(網頁大多為日文資料, 部份遊園地設有中文web site, 請自click)
(所有交通資料, 以新宿出發為準)

(1) Disneyland/Disney Sea <--click

票價: 成人5500yen, 12~17歲4800yen, 4~11歲3700yen, 60歲以上老人4800yen
交通: 乘JR中央線快速, 到東京站轉往JR武藏野線到舞濱站, 全程48分鐘, 車費380yen。

(2) Sanrio Puroland(港稱Hello Kitty Land) <--click

票價<--COUPON here-->: 門券分好多種, 最貴的任玩passport成人4100yen, 最平的是週末假日16:00後入場的黃昏券(不包玩)1000yen
交通: 乘京王線到多摩center站, 全程40分鐘, 車費330yen。

(3) 西武園的Hello Kitty童話國 <--click

票價: 淨入場500yen, 入場連童話國六款遊戲任玩1500yen
交通: 由西武新宿站乘西武新宿線到小平站, 轉西武拜島•多摩湖線到西武遊園地站, 全程51分鐘, 車費360yen。

(4) Bandai Museum <--click

票價: 基本入場免費, Gundam Meseum 300yen, Character World300yen
交通: 乘JR山手線到日暮里, 轉JR常磐線快速到松戶站, 全程48分鐘, 車費450yen。

(5) 淺草咸蛋超人俱樂部 <--click

票價: 免費(位於ROX商場4/F, 地方不大)
交通: 乘JR中央線快速到神田站, 轉metro地鐵銀座線到淺草站, 全程32分鐘, 車費320yen。

(6) Thomas' Land @ 富士急樂園 <--click

票價及交通: 高速巴士來回新宿+富士急遊樂園任玩券, 成人6900yen, 12~17歲6400yen, 3~11歲4200yen。車程約100分鐘。
05年11月尾前有優惠, 詳情請看呢度

(7) Sesame Place <--click

票價: 成人2000yen, 學生及小童1000yen, 2歲以下免費, 每年7~8月附加費200yen。
交通: 乘JR中央線中央特快到八王子站, 轉巴士30分鐘, 再轉乘免費shuttle bus 3分鐘即達。新宿往八王子全程約45分鐘, JR車費460yen。

複式洋房

Re: 卡通遊園地--東京及週邊篇[附圖片]

Kanris,

you are so nice, it's very useful for us, especailly for
Mom, which can save more time to search another website. please continue to post more website in here, thanks a lot! I will support you.

大宅

kanris
你D資料好有用呀 . Thank you!
你係咪全部都去過呀? 我呢個月尾會同個女去, 佢2歲半, 我諗住去Disneyland & Puroland, 睇完你D資料, 想去埋另一個Hello Kitty playground. 又心思思想去Sesame Place, 不過唔知呢個地方值唔值得去.

別墅

Candy925, 我都唔係全部去過晒.....只到過disney(land 2次, sea就1次)、puroland、淺草超人, 而富士急我去過, 但我去果陣係未有thomas火車呢個卡通公仔囉.....

我覺得西武園果個都幾抵玩, 如果係6歲以下都應該o岩玩, 呢度好似有d mom去過西武園架, 你再問問啦......

大宅

Very useful!!

大宅

請問有無邊個地方有好多"麵包超人"呀?
因為我想帶bb去呀,謝謝報料!

別墅

very useful,thank you!
可否置頂?
小豬小豬肥o者o者,吃飽就睡呼嚧嚧

伯爵府

V useful ... Thank You Karnis

別墅

麵包超人好似冇樂園, 稍大的店鋪就有:
(1) 四谷三丁目店

交通: 由新宿乘metro地鐵丸之內線, 到四谷三丁目站, 全程13分鐘, 車費160yen。

(2)
自由之丘店

交通: 由新宿乘JR山手線到涉谷, 轉東急東橫線到自由之丘, 全程25分鐘, 車費300yen。

別墅

UP

男爵府

好媽媽勳章

嘩!! 真係好正呀!! 咁妳地個小朋友幾大就帶佢地去玩呀!!

伯爵府

真係好正呀,不過我bb而家先6個月,我諗出年年尾,我先會帶佢去

別墅

kanris 寫道:
Candy925, 我都唔係全部去過晒.....只到過disney(land 2次, sea就1次)、puroland、淺草超人, 而富士急我去過, 但我去果陣係未有thomas火車呢個卡通公仔囉.....

我覺得西武園果個都幾抵玩, 如果係6歲以下都應該o岩玩, 呢度好似有d mom去過西武園架, 你再問問啦......

kanris,

我想問下, 西武園同puroland有咩大分別, 係咪西武園無kitty人形同遊客影相架?

別墅

kikimon, sorry呀, 我都只去過puroland而冇去西武園......不過我估佢冇kitty人形la.....(因為始終唔係sanrio直屬)

大宅

kikimon

yes ah. From their website, they only have several days with sanrio characters appear in the park. But I found that seems their park have more 機動遊戲 suitable for parents to enjoy together with their kids. So I'm planning to take my 2.5 years old girl to there.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

kikimon>>
我剛剛上星期去完日本返黎,西武園亦是行程之一。hello kitty town 係遊樂場中
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

大宅

Matthew&AshleyMom
想問吓你如果由東京站去大約要幾耐, 入場費幾多, 園內有冇hello kitty商品賣. 仲有呀, 睇你D相, 好多士多啤梨個地方邊到黎架, 我呢個月尾會去東京, 有冇機會見到strawberry呢, 我個女好鍾意架. Thanks!

公爵府

Candy925>>
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

別墅

Matthew&AshleyMom, 你d相好正呀.....睇到我自己都好想去西武園......

係呢, 你覺得小朋友見到西武園咁少人, 會覺得開心(唔駛排隊喎)定係冇咁開心(唔夠熱鬧)呢??

公爵府

kanris>>
我地今次玩得咁開心(我係第一次去日本重要自由行),除

首頁
12345...29

尾頁

跳至