親子旅遊

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

我想一家人復活節自由行去長隆玩三日兩夜有一個五歲半小朋友,想問吓點安排行程好呢?

大宅

請問你買咗package未ar, how much?

男爵府

hihi,

我報了中旅, 去長隆二日一夜, 由於有2個小朋友,跟團可能好一點. $699大/$359 小, 住五星酒店. 不過不包入場卷, 要自付.

男爵府

畀面勳章

原帖由 hoiyan 於 10-3-9 00:59 發表
我想一家人復活節自由行去長隆玩三日兩夜有一個五歲半小朋友,想問吓點安排行程好呢?

我都係咁玩三日兩夜, 因有小朋友所以唔想玩得咁趕, 我暫時就咁plan:

第1日 - 搭上午船 -> 酒店check-in -> 午餐 -> 鰐魚公園 -> 馬戲團
第2日 - 歡樂世界
第3日 - 野生動物園 -> 傍晚船回港

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問你報邊間? 幾錢? 因打去好多間旅行社都話未出package.

原帖由 KooKoo 於 10-3-9 11:42 發表

我都係咁玩三日兩夜, 因有小朋友所以唔想玩得咁趕, 我暫時就咁plan:

第1日 - 搭上午船 -> 酒店check-in -> 午餐 -> 鰐魚公園 -> 馬戲團
第2日 - 歡樂世界
第3日 - 野生動物園 -> 傍晚船回港
...

子爵府

I saw at Chimelong website, there is the annual pass for 680/year. Is it worth to buy it?

男爵府

畀面勳章

原帖由 kcm 於 10-3-9 13:18 發表
請問你報邊間? 幾錢? 因打去好多間旅行社都話未出package.

我地唔係報旅行團架, 都係自由行咋, 自己編, 未到個日都仲係度諗呢個行程編得好唔好

男爵府

原帖由 萱萱娃娃 於 10-3-9 08:54 發表
請問你買咗package未ar, how much?

我只係訂咗兩晚酒店,門票同車飛都未訂呀!

伯爵府

如果你成日返去, 小朋友又喜歡去呢類樂園, 梗係抵啦, 但如果一年返一,兩次都唔會買囉。

原帖由 eva007 於 10-3-9 13:39 發表
I saw at Chimelong website, there is the annual pass for 680/year. Is it worth to buy it?

大宅

請問只book兩晚酒店, how much ar, thx

原帖由 hoiyan 於 10-3-10 00:00 發表

我只係訂咗兩晚酒店,門票同車飛都未訂呀!

大宅

我係油麻地訂左新長隆2日1晚.包早餐,船飛,2張入場卷,一共$2120.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 sixlau 於 10-3-10 15:19 發表
我係油麻地訂左新長隆2日1晚.包早餐,船飛,2張入場卷,一共$2120.

請問你訂幾時?搭船同搭車有咩分別?

大宅

我4月1日去.4月2日返.因為我有小朋友,所以覺得搭船會舒服d,起碼唔駛煩找廁所.同埋個人覺得搭船會安全少少.時間上,好似搭船同搭車都差唔多時間.

男爵府

原帖由 萱萱娃娃 於 10-3-10 08:52 發表
請問只book兩晚酒店, how much ar, thx

我book咗兩晚番禺駿粤酒店四星3/4-5/4人民幣270一晚,包兩個早餐,酒店到長隆有車接送來往.
今日係中旅訂咗車飛同大馬戲門飛啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 hoiyan 於 10-3-10 17:45 發表

我book咗兩晚番禺駿粤酒店四星3/4-5/4人民幣270一晚,包兩個早餐,酒店到長隆有車接送來往.
今日係中旅訂咗車飛同大馬戲門飛啦!

我地都係咁book呀, 唔同嘅係我地會搭船, 係呢你已訂埋馬戲門票, 要幾錢呀?

男爵府

原帖由 KooKoo 於 10-3-10 17:57 發表

我地都係咁book呀, 唔同嘅係我地會搭船, 係呢你已訂埋馬戲門票, 要幾錢呀?

馬戲門票我買咗3/4晚 7:30成人$198小童$117,不過而家心大心細係香港訂動物園門票定去到酒店先買?中旅賣$160成人.

伯爵府

我聖誔去果時係當地旅行社買,動物園大人,RMB130,入園後補當天的馬戲票,RMB80。 我唔知而家有無加價, 如果無,你個價真係好貴。

買套票係平過單一買好多架。

原帖由 hoiyan 於 10-3-10 23:35 發表

馬戲門票我買咗3/4晚 7:30成人$198小童$117,不過而家心大心細係香港訂動物園門票定去到酒店先買?中旅賣$160成人.

男爵府

回覆 14# hoiyan 的文章

我都係book咗駿粤 4/4 人民幣270,佢仲EMAIL咗D長隆資訊俾我:

酒店當天出售長隆景點門票:
香江動物園 140元人民幣 (酒店免費車 9:30去/16:00接回)
長隆歡樂世界 165元人民幣 (酒店免費車 9:30去/16:00接回)
長隆大馬戲(平日)160元/165元人民幣 (酒店免費車18:15去/21:15接回)

客人亦可自行前往長隆門口購買即日玩套票:
香江野生動物園+長隆大馬戲 260元人民幣/套 (周五,周六, 中國假期除外)
長隆歡樂世界 +長隆大馬戲 280元人民幣/套 (周五,周六, 中國假期除外)
零售兒童/長者有半價門票 (於長隆景點門口購買)
長隆大馬戲, 長隆歡樂世界生日當天可免費入場 (節假日不適用)

男爵府

原帖由 etcwendy 於 10-3-11 00:22 發表
我都係book咗駿粤 4/4 人民幣270,佢仲EMAIL咗D長隆資訊俾我:

酒店當天出售長隆景點門票:
香江動物園 140元人民幣 (酒店免費車 9:30去/16:00接回)
長隆歡樂世界 165元人 ...

我係香港訂馬戲門飛係伯到時買唔到飛,所以咪訂咗先囉!

男爵府

畀面勳章

原帖由 hoiyan 於 10-3-10 23:35 發表

又真係貴左啲播, 我見馬戲個website, 有家庭套票節日假2大1小都係RMB400, 動物園酒店買便啲喎RMB140, 不過你都提左一提, 唔知到時會唔會full, 我仲諗住去到先買

首頁
12345...10

尾頁

跳至