親子旅遊

跳至

首頁
34567...10

尾頁

別墅

好媽媽勳章

原帖由 LongRyan 於 10-3-16 14:52 發表

祁福幾好架, 我去過幾次, 乾淨又方便, 個buffet就麻麻地, 叫做食得飽, 598包兩位? 嶺南印象園有咩玩架?

係呀, 包2位,
嶺南印象園...古商街, 彷衙門之顃,
行下食下影下相ga咋...
你睇呢到:
[url=http://travel.mingpao.com/cfm/world3.cfm?File=20091013/world/a01.txt&Video=1&hoto=1]http://travel.mingpao.com/cfm/world3.cfm?File=20091013/world/a01.txt&Video=1&hoto=1[/url]

仲有

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7008112600380

別墅

好媽媽勳章

原帖由 Jacquesl 於 10-3-16 15:33 發表
巳full 了

什麼已full?? ^^"

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 15:40 發表

係呀, 包2位,
你睇呢到:
[url=http://travel.mingpao.com/cfm/world3.cfm?File=20091013/world/a01.txt&Video=1&hoto=1]http://travel.mingpao.com/cfm/world3.cfm?File=20091013/world/a01.txt&Video=1&hoto=1[/url]

仲有

http://hk.knowledge.yahoo. ...

唔該晒.
明天會更好~~

水晶宮

我老公今日係中港馬頭買左珠江客運船飛喇,比中旅平好多呀!大人$310,小童$190(來回豪華位價錢)

子爵府

牛年勳章

hi, babyizanne,

我也是4月3-5日book了駿粵, 有老有3-5歲小朋友,
唸住以下行程, 請被d意見:

day 1 >>>中午酒店check in後去 寶墨園 / 連花山 /
鱷魚公園.......(是但一樣)
那樣近及岩多d有老有嫩玩呢?
day 2 >>>動物園+馬戲團
day 3 >>>歡樂世界......跟住回港

如果, 以上行程o.k.的話, 唔該可唔可以提供下每晚各竟點
附近的晚飯地方.............唔好意思, kum多嘢問!!!!!!!!!!
仲有, 我地一行7人, 出入搵d咩交通工具好呢???

原帖由 babyizanne 於 10-3-16 15:40 發表

係呀, 包2位,
你睇呢到:

仲有

http://hk.knowledge.yahoo. ...

水晶宮

原帖由 babay0201 於 10-3-16 16:30 發表

day 1 >>>中午酒店check in後去 寶墨園 / 連花山 /

如果, 以上行程o.k.的話, 唔該可唔可以提供下每晚各竟點
附近的晚飯地方.............唔好意思, kum多嘢問!!!!!!!!!!

我都係諗住咁樣安排呀,2大2小2長者6個人搭唔到的士,又係唔知點安排交通?有無高人指點下呀?
請問墨寶園同連花山有咩野玩/睇?又聽聞4海x家麻麻地,是嗎?價錢如何呢?

男爵府

畀面勳章

原帖由 jk923 於 10-3-16 15:54 發表
我老公今日係中港馬頭買左珠江客運船飛喇,比中旅平好多呀!大人$310,小童$190(來回豪華位價錢)

jk923, 咁就好喇, 係碼頭買係會抵過同中旅買, 因中旅要收手續費, 不過你仲可以買來回豪華位, 真係更加正喇

男爵府

原帖由 KooKoo 於 10-3-16 09:29 發表

hoiyan, 我同你一樣都係 3/4 & 4/4, 馬戲門票都係之前你提醒左, 驚去到會冇位, 所以星期日我都係幫襯左中旅, 大人198, 小童117, 我買嘅時候都有問個中旅職員, 話去到先買會唔會冇位, 佢答機會微啲. ...

KooKoo,你既行程同我咁似,到時睇吓有冇機會同你相認先........哈哈

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 LongRyan 於 10-3-16 14:47 發表

點一般呀, 好舊? 我book左未比錢. 駿粵好好架? 不過聽人講駿粵果邊夜晚靜, 要小心d, 唔知係唔係?

我都book左永成,係番禺最近長隆既酒店,5分鐘的士就到

男爵府

畀面勳章

原帖由 hoiyan 於 10-3-16 22:22 發表

KooKoo,你既行程同我咁似,到時睇吓有冇機會同你相認先........哈哈

hoiyan, 都好喎

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 nakoko 於 10-3-17 09:43 發表

我都book左永成,係番禺最近長隆既酒店,5分鐘的士就到

好多人都話永成麻麻地, 不過算啦, 反正check in完都出去, 都係瞓一晚. 你book幾多錢呀? 我book350人仔.
明天會更好~~

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 LongRyan 於 10-3-17 10:04 發表

好多人都話永成麻麻地, 不過算啦, 反正check in完都出去, 都係瞓一晚. 你book幾多錢呀? 我book350人仔.

我對住唔太高要求,都係瞓覺啫,乾淨就得喇....
好似長隆酒店咁,個個話正,我又覺得好一般,完全唔值過仟一晚,我主要都係上去玩,如果有要求我住祈福啦,可惜到依家都未有報價呢 我真係買米唔知價,唔記得問永成果度幾錢一晚,只知整個package三日兩夜連馬戲歡樂世界$2,234

男爵府

畀面勳章

係呀, 包2位,
你睇呢到:

仲有

babyizanne, 你介紹呢個嶺南印象園唔錯播, 睇左短片好靚, 記低左留待下次去睇 , 其實我都未正式去過內地旅遊, 最多只係去過珠海(住左1晚), 去個朋友屋企坐下, 咁住就返香港, 今次去長隆玩, 都係見好多人話好玩, 同埋算唔係太貴, 你仲有去過邊啲又正又靚嘅地方呀, 再介紹下

大宅

資料好詳盡呀!

男爵府

有無人知番禺還有無其他酒店選擇,
因永成及祈福都無房啦, 我打算十人去的. 唔該幫幫忙.

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 hkgigi 於 10-3-17 17:54 發表

係咪真架
我仲想訂多一間tim....

別墅

好媽媽勳章

原帖由 babay0201 於 10-3-16 16:30 發表

我收到你pm呀岩岩, sorry我miss左呀..
係到覆返可以大家share... ^^ 希望你唔好介意...

距離: 全部以開車/包車/的士, 唔塞車計
寶墨園 -- 酒店過去約20~25分鐘車程
蓮花山 -- 酒店過去約30~35分鐘車程
鱷魚公園 -- 酒店過去20~25分鐘車程

至於邊到岩玩d, 呢個問題真係有d難答..
因為好個人ga播, 你睇下你要就老人家多d定小朋友多d..
如果就小朋友多d一定係 鱷魚公園,
你可以search 下呢3個地方既information再考慮,

寶墨園可能比較悶, 因為係詩情畫意d既地方...
我地鐘意影相, 但係都有少少悶悶地..

蓮花山...感覺有d好似係香港去睇大彿咁..
都係果d廟呀, 果d比較多, 同埋風景...
有個唔太大既薰衣草園...
鐘意影相既係蓮花山都玩可以kill 下time...

鱷魚公園有show睇, 有野玩...
但係又唔知老人家得唔得...^^"

之前介紹左嶺南印象園你都可以考慮下~ ^^ ~

搵食其實我都唔識ga...
我都係試... 同埋睇其他網友推介,
仍然係周圍試食階段...
大路d除左祈福美食街, 仲有洛溪食街..
其他都係漁民新村果d咋...
駿粵出面食粥果間好食囉, 但係係1年前食, 唔知有冇變ga..

7個人我諗你一係包車, 一係分2架的士...^^"
我唔見左個卡片套, 唔見哂2個包車司機卡片,
我都煩緊搵包車呀..
如果大家有介紹麻煩幫幫手丫~ ^^" 感激先!!

別墅

好媽媽勳章

原帖由 jk923 於 10-3-16 16:49 發表

我都係諗住咁樣安排呀,2大2小2長者6個人搭唔到的士,又係唔知點安排交通?有無高人指點下呀?
請問墨寶園同連花山有咩野玩/睇?又聽聞4海x家麻麻地,是嗎?價錢如何呢? ...

四海一家係一般, 但係呢d價錢, 算好好啦..
不過你有心理準備,
可能會見到有人一路行一路攞一路食..
甚至食完d籤就咁放返係到........
價前 rmb 150 前後...咁上下... 一位..

別墅

好媽媽勳章

原帖由 KooKoo 於 10-3-17 10:44 發表

babyizanne, 你介紹呢個嶺南印象園唔錯播, 睇左短片好靚, 記低左留待下次去睇 , 其實我都未正式去過內地旅遊, 最多只係去過珠海(住左1晚), 去個朋友屋企坐下, 咁住就返香港, 今次去長隆玩, 都係見好多人話好玩, 同埋算唔係太貴, 你仲有去過邊啲又正又靚嘅地方呀, 再介紹下

其實你如果今次時間安排到可以去埋, 因為都好近..
番禺區我都未玩哂... 仍然努力發掘中...
不過今次如果包得成車, 想去百萬葵園...
比較遠少少係南沙果邊ga...

其實大陸旅行我麻麻地熟ga,
我都係熟澳門同埋台灣多dd...
不過爛玩姐自己..haha

珠海囉...惠州...廣州其他區...
其實真係冇乜ga咋...
交流下咋... ^^"

別墅

好媽媽勳章

原帖由 hkgigi 於 10-3-17 17:54 發表

你不過book 祈福d 渡假屋啦..
我搵人book 暫時呢一刻仲可以book到祈福酒店喎,
仲有麗江明珠, 雅居樂都仲有...
你有需要pm我啦...

首頁
34567...10

尾頁

跳至