跳至

首頁

尾頁

大宅

請問陣痛,駛唔駛入院呢?

如題....
我個肚仔今日好痛呀,
係見紅同穿水先入院,
定係陣痛都要入院呢?

男爵府

好媽媽勳章

Re: 請問陣痛,駛唔駛入院呢?

如果痛左成日,入院check下穩陣D

子爵府

如果陣痛得密, 都要入院. 我上月(38週)時, 都係陣痛, 愈來愈密(由15分鐘縮至8分鐘), 入院途中見紅, 幾個鐘後生得.

大宅

陣痛得越嚟越密就好入院喇, 可能亞b要出世囉

公爵府

規律性既陣痛就要準備入院, 唔規律既, 可能係假陣痛
[/url]

複式洋房

睛靈勳章

草仔仔唔知生左BB未呢?

民房

應該生左啦...

洋房

eugenia_li 寫道:
應該生左啦...

eugenia_li ,

你點知呀, 估吓咋?

我預產期早草草仔兩日, 甘我都可能隨時都生得ga la bor, 好驚呀!!!
家姐 - 2005年4月21日
細佬 - 2008年7月31日

別墅

各位~

我岩岩去完C+睇醫生,佢幫我check到子宮頸開到三喇......佢話如果我開始有regular既陣痛就去醫院喇...
我係C+走左半個鐘到就真係有d痛喇....應該到幾時先份院呀 ???...我好驚係流料既痛...(因為開到三我都唔痛又唔知...) 同埋係咪應該會愈黎愈痛架...硬係數到佢regular咁痛既...但一個鐘都有幾次架喇

我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

複式洋房

睛靈勳章

珍妮花 寫道:
各位~

我岩岩去完C+睇醫生,佢幫我check到子宮頸開到三喇......佢話如果我開始有regular既陣痛就去醫院喇...
我係C+走左半個鐘到就真係有d痛喇....應該到幾時先份院呀 ???...我好驚係流料既痛...(因為開到三我都唔痛又唔知...) 同埋係咪應該會愈黎愈痛架...硬係數到佢regular咁痛既...但一個鐘都有幾次架喇

不要等啦, 快入院。
祝一切順利~ 生個肥B!

大宅

陣痛係要入院的.

Joycelyn

公爵府

真既陣痛, 係會痛得越黎越密, 幾十分鐘一次 ... 十五分鐘一次 ... 五分鐘一次, 而痛既時間係會越黎越長, 痛幾十秒 ... 一分鐘 ... 分幾鐘.

你訓低 / 改變姿勢係減唔到痛楚果 d 就係真陣痛.
[/url]

大宅

clarelam:HIHI...
未生呀,姑娘話個d係假陣痛呀,
假陣痛都咁鬼死痛呀,真係陣痛都唔知點算呀,
個日痛左成個鐘呀,好辛苦呀,
生左實話你知喇...嘻嘻

大宅

各位~
我未生得呀...
唔駛估下估下喇,
生左實話比大家知呀,
我都好希望bb快d出世呀 :wink:

大宅

草仔仔,
me 2 la~未生呀!!!好辛苦呀~ :-(

別墅

請問陣痛係點架? 我有時覺得個肚好硬同埋好似抽筋咁...咁請問o黎 d 係啤咪叫陣痛呀??
Melissa在2011年3月2日出世 4.18kg
Nicholas在2005年4月22日出世 3.47kg

大宅

pong_bobo :你仲未訓呀?
你仲有幾日生得喇,緊唔緊張呀?
我好驚好痛呀 :cry:

洋房

pong_bobo,

你仲有5日就到預產期ga la wor, 係咪好緊張呢??

草草仔,

我預產期早你兩日, 唔知你生先定我生先呢? 我都驚好痛呀!

呀, 你地之前有冇幫bb影4d相留紀念呀?

大宅

april_bbb :我28週個時去照過4d呀,bb都好好呀,
你呢?你去邊間生呀?我去瑪嘉烈生呀

洋房

草仔仔,

我都係28週時去照la, 我成日都攞本相簿出'泥'look la, 好鬼好笑. :lol:

我會去浸會生呀, 你準備好d入院同出院嘢未呀? 我就七七八八, 只係心情未ready, 因我好驚呀! :-(

首頁

尾頁

跳至