自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

我小朋友6歲,但見佢d朋友仔和同學仔大部份都換緊牙,但我小朋友連一隻有鬆嘅跡象都冇,所以有d擔心,不知是不是佢缺乏了甚麼營養,所以想請教吓大家!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

我個女5歲8個月份、昨天甩左下面隻門牙。其實唔需太擔心,順奇自然la,真係好擔心去問下牙醫

珍珠宮

環保接龍勳章

因人而異. 5-7歲都係正常. 我朋友個仔6歲半一d動靜都冇. 唔知同飲奶有冇關係, 佢個仔唔飲奶.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我小朋友6歲5個,見佢d牙一隻都冇鬆,
可能遲出牙(1歲},打算月尾去問牙醫

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 gracelam 於 10-3-9 21:10 發表
因人而異. 5-7歲都係正常. 我朋友個仔6歲半一d動靜都冇. 唔知同飲奶有冇關係, 佢個仔唔飲奶.

我小朋友又係唔飲奶 ka (2歲幾)

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我袑大女4歲半就甩,我堂細妹6歲都未甩,
我個女半歲就出牙,而細妹就歲半先出牙.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

原帖由 toys 於 10-3-9 20:58 發表
我小朋友6歲,但見佢d朋友仔和同學仔大部份都換緊牙,但我小朋友連一隻有鬆嘅跡象都冇,所以有d擔心,不知是不是佢缺乏了甚麼營養,所以想請教吓大家! ...

唔使驚, 我個囡嘅同學, 成七歲幾先至換牙.

子爵府

畀面勳章

我女下個月七歲, 而家又係一隻牙都未鬆, 不過牙科保健個牙醫又冇話佢有問題wor

別墅

我個囝都是6歲半, 剛剛上星期脫掉了第1隻乳齒, 我想是他BB遲出牙仔, 所以換恆齒也遲些吧, 不用擔心

男爵府

好媽媽勳章

我亞仔就嚟 12 歲, 都係換咗 9隻牙, 牙醫都話佢無問題 , 都唔知係真唔係. 我就好擔心

原帖由 NatalieMaMa 於 10-3-9 21:39 發表
我女下個月七歲, 而家又係一隻牙都未鬆, 不過牙科保健個牙醫又冇話佢有問題wor

大宅

我女六歲,已甩了7隻牙,生回6隻牙了.
[但她3歲後已不飲奶]
我返來啦

子爵府

我仔剛七歲, 又係一隻牙都未鬆!
不過當年佢一歲都未出牙~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

子爵府

畀面勳章

原帖由 mandy78093 於 10-3-9 21:48 發表
我亞仔就嚟 12 歲, 都係換咗 9隻牙, 牙醫都話佢無問題 , 都唔知係真唔係. 我就好擔心

唔使擔心, 我有一隻乳齒到而家都未luck, 牙醫話到3x歲就會自然luck出來

珍珠宮

好媽媽勳章

我仔5歲8個月,都未換牙啊,佢飲奶飲到4歲~

子爵府

我個囡足咗7歲,一隻牙都無鬆.佢兩歲幾已無飲奶.

水晶宮

好媽媽勳章

唔洗心急,恆齒會陪伴佢成世,越遲換越come....

我仔6歲半都係一隻都未有動靜,佢13個月先出第一隻牙

佢3歲幾都仲有飲奶
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

首頁

尾頁

跳至