自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

唔比保護費比人燒鋪 --- 咁得人驚
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

果間韓國野真係唔錯,晚晚都有人排隊,我好鍾意去個到食.
原帖由 bonbon123 於 10-3-10 21:18 發表
元祿執左?我未幫襯過呢!
其實有邊間推介?個度好似好多食店,但如食開的,又覺得其實冇咩選擇

侯爵府

我見佢好似又係開間日本野,有諗過係米同一集團,不過元祿真係冇人食,成日都冇咩人.
原帖由 V-Square 於 10-3-10 21:27 發表
元綠唔係執wor!
我問過d 待應, 佢地裝修咋! 3月尾開番, 仲會用新名, d 野食多d!

侯爵府

東大街好雜架,個到成日開片,報紙都賣過幾次
原帖由 V-Square 於 10-3-10 21:28 發表
唔比保護費比人燒鋪 --- 咁得人驚

伯爵府

其實d 食店都唔算成日轉啦, 間間都做咗好多年! 我見最近開了間叫"品x" 同一間麵包店外, 都無咩轉手!
做商場有度好, 唔洗交保護費, 不過要交管理費

伯爵府

原帖由 polarbb 於 10-3-10 21:30 發表
果間韓國野真係唔錯,晚晚都有人排隊,我好鍾意去個到食.

呢間我都食過, 真係幾好食, 好似都係大集團架!

你成日去, 你係唔係街坊?

侯爵府

有幾個鋪成日轉手架,唔轉個D就係集團經營個D lor,我成日同老公講又執一間,樓上個D轉得最勁,有D人冇錢交租比人封鋪tim。樓下D食肆都係近E大半年至叫好D,小左鋪執。
交管理費好過交保護費啦,起碼有管理,交得心甘命抵,又唔會坐地起價,交保護費就......
原帖由 V-Square 於 10-3-10 21:33 發表
其實d 食店都唔算成日轉啦, 間間都做咗好多年! 我見最近開了間叫"品x" 同一間麵包店外, 都無咩轉手!
做商場有度好, 唔洗交保護費, 不過要交管理費 ...

男爵府

如果D野好食, 都唔差喎!

原帖由 polarbb 於 10-3-10 17:44 發表
唔旺,好多鋪成日執,只有兩三間食肆係會好多時要排隊,就係得個幾間做得住.一間韓國,一間手打烏冬,一間味千同一間食小菜會晚上要排隊.

男爵府

你住個頭? 好彩有你比咁多意見..

原帖由 polarbb 於 10-3-10 21:43 發表
有幾個鋪成日轉手架,唔轉個D就係集團經營個D lor,我成日同老公講又執一間,樓上個D轉得最勁,有D人冇錢交租比人封鋪tim。樓下D食肆都係近E大半年至叫好D,小左鋪執。
交管理費好過交保護費啦,起碼有管理,交得心甘命抵,又唔會坐地起價, ...

男爵府

其實茶餐廳對於香港人來講係好重要, 但生客唔多, 食店又多, 都係考慮因素.

原帖由 bonbon123 於 10-3-10 17:07 發表
人流一般,如果平日的早/午市ok既,
附近有ive/中學/office(小西灣個面),加上住客。
至於六日和晚市就不大清楚~
如果係,你可以考慮下做茶餐廳,因為成個商場好似好多不同類型的食店,但就冇一間茶餐廳。

...

男爵府

之前試過咩斗間上海野...

原帖由 V-Square 於 10-3-10 21:34 發表

呢間我都食過, 真係幾好食, 好似都係大集團架!

你成日去, 你係唔係街坊?

男爵府

Thanks...你地意見非常重要!

原帖由 cathy913 於 10-3-10 17:12 發表
已經好多食市啦? 仲開?
如果你係大集團, 開都無問題!
如果你想小本經驗..... 我覺得唔好啦...

男爵府

同意, 我朋友都話寧願去太古城.

原帖由 SUSANNA 於 10-3-10 17:06 發表
個度有好多有名食店, 再開都只會旺一陣, 因為地理關係, 人始於係小.

男爵府

都係貪裝修幾得...但對於我來講都幾遠, 落舖都要1.5hrs. 我都睇下新都城..Thanks

原帖由 EVA222 於 10-3-10 17:19 發表
自成一國,感覺上生意難做,柴灣區內亦多食肆,流到幾多去杏花村.
開在住宅區,例如新都城商場,四方八面有人流,我老公的fd,有間幾千呎食店,每個月利潤可觀,成功是地利和租金暫時不太"拿利". ...

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至