論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

入境處昨天已經出左number, 請問一般還要等多久才出到visa? (我已出左加快信!)

洋房

我想問你你是否打電話問入境處呀.. 我今早打電話問她給了我Reference number but they're still in processing .
Anyway if you got the number and send the letter to them you should wait more 2 weeks....

原帖由 小兒兒 於 10-3-11 14:38 發表
入境處昨天已經出左number, 請問一般還要等多久才出到visa呢? (我已出左加快信!)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我舊年11月申請個海外賓, 由入表到收到visa都只係21日, 我仲係冇入加快信既.

子爵府

其實, 睇下缺VISA 果個快唔快手, 我18/2 出NO., 19/2批左VISA !

子爵府

REF. NO 有無得追架? 牫月尾簽左CONTRACT, 而家差不多2個星期都未收到REF NO. AGENT 話無NO. 無得追, 係咪架? 如果收到NO. 追VISA 係咪一定要出加快信? 理由係咩? 謝謝

原帖由 QQ70 於 10-3-11 18:31 發表
其實, 睇下缺VISA 果個快唔快手, 我18/2 出NO., 19/2批左VISA !

子爵府

原帖由 nc2000 於 10-3-11 20:47 發表
REF. NO 有無得追架? 牫月尾簽左CONTRACT, 而家差不多2個星期都未收到REF NO. AGENT 話無NO. 無得追, 係咪架? 如果收到NO. 追VISA 係咪一定要出加快信? 理由係咩? 謝謝

...

基本上REF NO係無得追, 佢地非常抵死, 佢話未出REF.NO, 你比封信佢地都係去左垃圾筒, 因為未開FILE, 你封信都唔知放O向邊, 就係呢個咁不合理做法我打算向申訴專員公署投訴 !
因為我就係多次出信 (FAX+E-MAIL+POST) 都音訊全無! 最後, 我投訴佢地, 就有專人follow 我個case, 好快就出左visa喇 !
不過, 都唔知係唔係唔知佢地有心整古, 我個工人黎左香港去到入境處拎ID, 先俾佢地發覺我個工人個 passport 出現左一個問題, 而家分分鐘要佢返去印尼攪番好 !
最奇怪係批visa果個無發覺, 佢出入境時又無發覺, 總之..........., 唉! 煩爆 !

首頁

尾頁

跳至