在職全職

跳至
[全職媽媽] 居住青衣的

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我都係青衣媽媽,囝囝快15個月~一樣可以BOOK 盈翠CLUB HOUSE. 但係佢只係一間大房,冇嘜好玩....青衣公園或者海皮都好玩過佢~~

別墅

我都係青衣附近架. 有咩玩 ?

男爵府

我都係青衣媽媽,仔仔10個月大.
想激D,不如買全年通去迪士尼狂玩,

大宅

好呀,我一早買咗喇,幾時去?

原帖由 dandan_0603 於 10-4-3 17:39 發表
我都係青衣媽媽,仔仔10個月大.
想激D,不如買全年通去迪士尼狂玩,

珍珠宮

迪士尼都是好主意,只是如果真係咁多個family一起去,咁大地方,最終都可能各有各玩.可唔可以有興趣的媽咪自己個別約.

我比較想輕鬆d,大家見下面認識下先.

好唔好我問下我朋友可否book海欣club house?

or

去青衣城玩下?

複式洋房

同意....
海欣响邊??

大宅

好呀,邊樣好d?我冇所謂,不如你揸主意,比期、地點,大家報名囉,ok?

原帖由 wan_sosin 於 10-4-3 23:41 發表
迪士尼都是好主意,只是如果真係咁多個family一起去,咁大地方,最終都可能各有各玩.可唔可以有興趣的媽咪自己個別約.

我比較想輕鬆d,大家見下面認識下先.

好唔好我問下我朋友可否book海欣club house?

or

去青衣城 ...

珍珠宮

海欣花園係青衣碼頭,也是翠怡花園後面.

原帖由 nanoruru 於 10-4-3 23:53 發表
同意....
海欣响邊??

珍珠宮

好呀!等我問下個friend,plan好會出比大家,我希望快d攪到!因為會好開心!

原帖由 fattigerbb 於 10-4-3 23:55 發表
好呀,邊樣好d?我冇所謂,不如你揸主意,比期、地點,大家報名囉,ok?

複式洋房

複式洋房

我係0708同0908既mama, 以前住海欣宜家住盈翠, 兩個會所都有兒童遊戲室, 我覺得海欣果個大d多野玩d(宜家變成點唔知), 你地所講既book係咪指book function room? 如果係, function room應該係得間房無野玩wor

我都係prefer同其他mama坐下傾下了解下 relax d, 當然小朋友可以一齊玩都好, 若果可以keep到定期聚會更好, 相信會為大家沉悶full time mum生活加點色彩

複式洋房

有另一個提意係買d野食去海濱公園pinic (菁衣公園好多蚊!!!), 可以自己帶自己個份, 到時喜歡請人食便請人食, 自己食便自己食, 話晒大家未熟唔知人地口味同小朋友有無敏感之類, 帶d野比小朋友玩 (吹bubbles, 之類)或比佢地跑下行下

男爵府

不如約埋一齊去馬灣, 玩下沙.

原帖由 knpbaby 於 10-4-7 00:45 發表
有另一個提意係買d野食去海濱公園pinic (菁衣公園好多蚊!!!), 可以自己帶自己個份, 到時喜歡請人食便請人食, 自己食便自己食, 話晒大家未熟唔知人地口味同小朋友有無敏感之類, 帶d野比小朋友玩 (吹bubbles, 之類)或 ...

大宅

去海濱都好,不過最快可能要下星期,因又落雨又大風。

原帖由 knpbaby 於 10-4-7 00:45 發表
有另一個提意係買d野食去海濱公園pinic (菁衣公園好多蚊!!!), 可以自己帶自己個份, 到時喜歡請人食便請人食, 自己食便自己食, 話晒大家未熟唔知人地口味同小朋友有無敏感之類, 帶d野比小朋友玩 (吹bubbles, 之類)或 ...

複式洋房

第一次,不如簡單d,就公園或海皮先??

複式洋房

我以前都是住青衣的!我会‘候’住lee个post, 一有机会返香港就join你地!
http://www.mamagila.blogspot.com/
香港媽媽在新加坡

男爵府

不如上盈翠平台個playground 玩
係海天堂果邊既入口. 上到平台 ,行一陣,就到.

大宅

都好,我讚成,但個平台係味外人都入得?

時間:下星期四 15/4/10 下午2點
地點:青衣城海天堂(約好再行去盈翠,麻煩住盈翠嘅媽媽帶路)
報名:Maggie+淇淇(18個月)

原帖由 kmmum 於 10-4-8 11:26 發表
不如上盈翠平台個playground 玩
係海天堂果邊既入口. 上到平台 ,行一陣,就到.

男爵府

ar. sorry..我係.. 在職媽媽, 只得星期六,日先得.

原帖由 fattigerbb 於 10-4-8 14:49 發表
都好,我讚成,但個平台係味外人都入得?

報名:Maggie+淇淇(18個月)

...

複式洋房

報到!
我地係盈翠嘅媽媽,可以帶路~
報名:
Maggie+淇淇(18個月)
Phoebe+煦臻(15個月)

首頁
12345...7

尾頁

跳至