在職全職

跳至
[全職媽媽] 居住青衣的

首頁

尾頁

別墅

mine is a naughty 20mth girl... maybe we can try the indoor bb playroom (can play 30 min to 1 hour), 沙池(30 min)

or we can pinic on the grass

how about next wed? 3 oclock?

別墅

i plan to buy the year pass too... but my hubby is not in HK, i m worry that i will tired to die if i took her to disney by myself

大宅

I also full time mam, boy is 3yr,girl 4 months ,I want play together,pls call back,thanks.

複式洋房

I'll go to disneyland on 20/5 too. it's a school holiday for my elder son so my husband take one day AL. So 4 of us plus my maid will go there. I and my maid bought annual pass so my husband only needs to pay $80 for a ticket.

I'm also interested in going to 映灣園. What time will you mums plan to go? Can we walk there instead of getting a bus? I won't prefer travelling by bus unless it's a 'baby stroller friendly' bus.

別墅

can walk from mtr station, or if u live in 青衣, u can take the E31, there is a stop in 映灣園, very fast
i m free always... so u decide the time la

複式洋房

各位青衣媽媽還在嗎?不如再約返出來??唔知仲有冇興趣去廸廸湖??
或者留返青衣都可~

珍珠宮

有興趣呀!兩樣都可以,只是最近天氣不穩定,所以唔知約幾時好?

原帖由 nanoruru 於 10-6-3 23:51 發表
各位青衣媽媽還在嗎?不如再約返出來??唔知仲有冇興趣去廸廸湖??
或者留返青衣都可~

大宅

嘩. 你地終於蒲頭喇, 好呀, 快D啦, 掛住你地架嘛, 不過呢排個天又真係好鬼反覆架啫, 你地點呀, 邊日?

原帖由 nanoruru 於 10-6-3 23:51 發表
或者留返青衣都可~

複式洋房

haha, 估唔到咁快有feedback! 平日會好d,我地就最好星期三或五~

大宅

我下星期約咗另一班mama出去,仲有,逢2,4我要同個女番pg,不如再下一week嘅星期三好冇?

原帖由 nanoruru 於 10-6-4 00:53 發表
haha, 估唔到咁快有feedback! 平日會好d,我地就最好星期三或五~

珍珠宮

星期三都好好,不過再下星期三(16/6)是端午節.咁係唔係要23/6個星期三?

複式洋房

I am ok on 23/6! just back from disneyland......exhausted......

大宅

哎呀, 23號我唔得呀, 我C6放假, 要出去, 一係早一日或遲一日得唔得啫?仲有, 去邊呀?係咪去迪欣湖呀? 之前我識個MAMA話要行去先可以帶BB車, 如果唔係好難上巴士喎, 你地曉唔曉行去?? 我就唔識喇!!

原帖由 wan_sosin 於 10-6-4 18:14 發表
星期三都好好,不過再下星期三(16/6)是端午節.咁係唔係要23/6個星期三?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

哈哈......MAGGIE.......我黎搭訕 !
係上車要收車姐, 而車程得兩三分鐘就收好似七蚊, 回程好似三蚊 ! 行去都唔遠......十五至廿十分鐘路程 ( 由港鐵計 ) ! 由旅遊巴士站個邊行過去......
原帖由 fattigerbb 於 10-6-4 23:45 發表
哎呀, 23號我唔得呀, 我C6放假, 要出去, 一係早一日或遲一日得唔得啫?仲有, 去邊呀?係咪去迪欣湖呀? 之前我識個MAMA話要行去先可以帶BB車, 如果唔係好難上巴士喎, 你地曉唔曉行去?? 我就唔識喇!!

...

珍珠宮

咁邊日好呢?我星期二都OK!即22/6,唔知其他媽咪如何?如果行去,我都要帶BB車先可以,因為我個仔而家成鬼日要抱.我抱唔到佢行入去.所以,可否決定行程,可以準備一下.Thanks!!

大宅

23號我都得喇E+, 咁就決定23號啦, 喂, 齊齊來報名loo.....

日期: 23/6/2010 星期三
時間: 你地想啦 (sandra, 你比意見, 你去過嘛)
地點: 迪欣湖
等:青衣站 3樓

報名:

maggie + 淇淇

原帖由 wan_sosin 於 10-6-5 14:42 發表
咁邊日好呢?我星期二都OK!即22/6,唔知其他媽咪如何?如果行去,我都要帶BB車先可以,因為我個仔而家成鬼日要抱.我抱唔到佢行入去.所以,可否決定行程,可以準備一下.Thanks!! ...

複式洋房

報名:

maggie + 淇淇
Kristy + Asher
http://www.mamagila.blogspot.com/
香港媽媽在新加坡

複式洋房

時間: After Lunch is good! how about 2:30? it takes ard 45 mins to there (10 mins of MTR and then 15 mins of bus, +/- our walking time with our little babies)
等:青衣站 3樓

maggie + 淇淇
Kristy + Asher
Phoebe + hai chun

大宅

有冇諗過行過去迪欣湖, 因搭BUS又要收車, 又要抬上去都幾麻煩??

原帖由 nanoruru 於 10-6-5 21:59 發表
時間: After Lunch is good! how about 2:30? it takes ard 45 mins to there (10 mins of MTR and then 15 mins of bus, +/- our walking time with our little babies)
等:青 ...

別墅

在職媽媽報到。我個囡囡7個月大。如果有星期六,日嘅活動,我都想參加。

另外你地嘅BB有冇上playgroup?邊到?

首頁

尾頁

跳至