跳至

首頁

尾頁

複式洋房

報左好多間學校, IN 左都幾間, 間間都話要等, 因為阿仔係9月BB, 有D SEND埋信話唔收細B, 都唔知點算好.

民房

我都in左2間,應該無咩機會,衣家諗住比佢地讀playgroup先~

原帖由 yiyijoyce 於 10-3-14 01:23 發表
報左好多間學校, IN 左都幾間, 間間都話要等, 因為阿仔係9月BB, 有D SEND埋信話唔收細B, 都唔知點算好.

別墅

吓~~ 點解既... 我都只係報左兩間.但一間都未叫我去in啊.

大宅

好媽媽勳章

我都報左幾間,IN左2間都係WAITING LIST ,好多都唔收細B

複式洋房

我個仔都係咁, 所以我諗住讀到就讀, 讀唔到就等K1先讀, 冇計><

子爵府

我個仔都係未有一間收

大宅

好媽媽勳章

我地個B真係唔係好多學校會收

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

未收到信in, 真係要打去學校問下呀,

大宅

原帖由 蘇c9 於 10-3-19 01:50 發表
我地個B真係唔係好多學校會收

我地o的細仔.. 真係唔係好多間收呀...

複式洋房

阿仔終於搵到拉, 你地快d打電話去問下係DEBORAH INTERNATIONAL PRE-SCHOOL, 佢地有好多地方都有, 重有一間叫美雅,係同一個集團, 朋友話都幾好, 加上佢地D 班數比較多, 可能重有位. 快D上綱CHECK 下

男爵府

My boy just attended the interview at Deborah last Sat, but my experience was really bad. The interviewer/ teacher asked questions about bb's daily life (who takes care of bb, toiled trained....) She was only concerned to complete her survey, not caring at all. She not even talked to, played with my boy. My bb is now attending the playgroup at Tutor Time and the teachers are much much better than those at Deborah.
This is just my personal experience. Hope this will not offend any other moms.

大宅

I can't find one up to now.

大宅

你揀人,人揀你,宜家剩返一個機會(面試完未知結果),如果真係唔收,又真係想讀就咩學校都要去啦!

子爵府

好媽媽勳章

K1先讀,
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離。

男爵府

我之前都好似漁翁撒網甘報左7-8間,in左第一間好失落,個女好明顯比其他小朋友反應差好多.細B系甘,無甘大競爭力,而且完全系in小朋友;到第二間話收我地,其實第二間感覺無甘好,in家長多D.不過見到有人肯收,而且系屋企附近,就好快比左留位費啦,之後好多學校叫我地去面試都無再去,,,算啦,過多几個月又要開始物色K1,K1吾可以求其,一定要搵好D,關乎銜接問題,如果開始做得好D以後吾使甘頭痛..最近打死比她上下PG,適應下遲D返學啦..

男爵府

系打算比她上下playgroup.打錯字添,呵呵..

複式洋房

細B係無人收. 多數只有下午班.

大宅

我住將軍澳, 阿仔(細仔,第二個仔, 又係年未出世的仔)德寶同新的學之園都收左.
德寶有上午班, 學之園就收下午班, 感覺學之園好似好d, 但要$3900 , 都幾貴, 只係兩歲人仔, interview 德寶時我個仔一d反應都冇, 都收, 可能因為選主流班, 如果唔介意, 都可以報下

首頁

尾頁

跳至