親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

五月會帶同兩個小朋友一齊去 (2-4 yr old),4日或5日,有無行程資料可供參考?

大宅

之前睇報紙見到幾好, 俾您參考下丫:

(一)新加坡
【明報專訊】■購物商場玩水樂園——孩子至愛 免費玩水

「現在新加坡有一個新趨勢,在不少購物商場的樓上增設免費的玩水樂園,可以換上泳衣到室外玩水。」

熱點﹕Vivo City(1 Harbour Front Walk)、Sembawang Shopping Centre(604 Sembawang Road)

網址﹕http://www.playpoint.com.sg/project_spore_shopping.php

■平民公園——沙池任玩 啟發創意

「新加坡很多平民公園都鋪上了沙地,在香港則甚少。鬆散的物料如泥沙,可以啟發小朋友的創意,也能讓他們多點接觸大自然,赤腳在沙地上跑。這些公園不難找,就在大部分政府樓的樓下。」

熱點﹕想到較大型的國民公園,可以到Pasir Ris Park、West Coast Park

網址﹕http://www.nparks.gov.sg

■Jacob Ballas Children's Garden——植物園內 兒童天地

「位於新加坡植物園內,全新的設施為小朋友度身訂做,新加坡朋友也覺得很好玩。但位置較難找,宜在接待處先問清楚」。

開放時間﹕早上8:00至晚上7:00,逢周一休息

地址﹕Singapore Botanic Gardens, 1 Cluny Road.

網址﹕http://www.sbg.org.sg/bukittimahcore/ChildrenGarden.asp

我都唸緊4月同囡囡去邊好, 或者都會去新加坡.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 cm2ling 於 10-3-15 00:17 發表
五月會帶同兩個小朋友一齊去 (2-4 yr old),4日或5日,有無行程資料可供參考?

day 1 singapore flyer
day 2 zoo + merlion park
day 3 sentosa
day 4 quay clarke + duck tours

別墅

我都CONFIMR 左 7月去啦...

子爵府

唔該晒呀!我會再努力搵資料架嘞!

大宅

I will go in July too, which hotel do u live?

原帖由 taiyingchun 於 10-3-15 12:54 發表

複式洋房

大宅

將於下4月往新加坡玩4天, 我會帶住一個18個月幼B同行, 個行程
如下:

DAY 1 : HKG>SIN
14:50 到 新加坡機場 > 往 酒店(Ritz-Carlton Singapore Hotel) CHECK IN> 之後牛車水食晚飯(打算去Maxwell Food Centre) 天天海南雞反, 再行下 CLARKE QUAY

DAY: 2: 小印度>加東>ORCHARD ROAD>RAFFLE PLACE
早餐: 黃亞細肉骨茶
之後行下小印度, 中午往加東食叻沙, CRAB..
下午行下 ORCHARD ROAD, 晚餐就去 老巴剎露天大排檔

DAY 3: 去聖淘沙名勝世界玩 > 晚餐往聖淘沙島對面 VivoCity 食
早餐 : 亞坤咖椰吐司

DAY4: 早上可行出 榴槤 影下相, 係酒店 HEA下 游下水... 13:00 閃CHECK OUT 往機15:45 機場回家.

伯爵府

CAFE
你既行程幾好bor. 我都plan緊去, 想去universal studio.
你book幾$ package呀.
坐邊間airline呢
原帖由 CAFECAFE28 於 2010/3/16 23:17 發表
將於下4月往新加坡玩4天, 我會帶住一個18個月幼B同行, 個行程
如下:

14:50 到 新加坡機場 > 往 酒店(Ritz-Carlton Singapore Hotel) CHECK IN> 之後牛車水食晚飯(打算去Maxwell Food Centre) 天 ...

伯爵府

你帶住個B咁細, 小印度會比較DIRTY同陣印度味都好勁, 我嚟緊帶埋對仔女去都未必去小印度。 UNLESS隻佬一家要去食咖哩魚頭煲啦。

BTW,你間HOTEL無早餐OFFER咩? 點解你要出去食早餐?

原帖由 CAFECAFE28 於 10-3-16 23:17 發表
如下:

14:50 到 新加坡機場 > 往 酒店(Ritz-Carlton Singapore Hotel) CHECK IN> 之後牛車水食晚飯(打算去Maxwell Food Centre) 天 ...

男爵府

ME TOO 7月尾至8月
total 十幾日 !!!!!!!!!!

諗緊去埋 bali, 布吉 or 浮羅交恰好 ....

for 星加坡, 有邊間 hotel 好 ??
另, 園內 4間,邊間會 suitable for kids aged 3 and 7 ???

thx!

原帖由 taiyingchun 於 10-3-15 12:54 發表

大宅

原帖由 Little_cy 於 10-3-17 00:00 發表
CAFE
你既行程幾好bor. 我都plan緊去, 想去universal studio.
你book幾$ package呀.
坐邊間airline呢

我地坐 JETSTAR 復活節假期 都 $3400 一個大人

大宅

原帖由 siulili 於 10-3-17 00:15 發表
你帶住個B咁細, 小印度會比較DIRTY同陣印度味都好勁, 我嚟緊帶埋對仔女去都未必去小印度。 UNLESS隻佬一家要去食咖哩魚頭煲啦。

BTW,你間HOTEL無早餐OFFER咩? 點解你要出去食早餐?

...

我地無 BOOK 早餐...我地通常LIKE 出外食..食下地道野MA

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我都係四月頭去,請問有無好食肆介紹呀?

禁止訪問

醒目開學勳章

男爵府

JETSTAR 復活節假期 都 $3400 一個大人....
好貴wor !!
是否連 hotel ?
住邊間 ?

AFE28 於 10-3-17 12:08 發表

我地坐 JETSTAR 復活節假期 都 $3400 一個大人 [/quote]

男爵府

摩天輪底的 "樂天海鮮"....即係邊樹 ???

原帖由 jacqueline_law 於 10-3-17 14:17 發表

摩天輪底的 "樂天海鮮" ... 推介奶油蟹 (記住要多汁 & order 曼頭) ...

同黃金蝦 ...
http://hochings. ...

禁止訪問

醒目開學勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我五月中去

男爵府

thx!

原帖由 jacqueline_law 於 10-3-17 15:36 發表

http://www.singaporeflyer.com/

首頁
12345...12

尾頁

跳至