論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

my bun bun ok! never open the door for anyone. cause first day when she arrived, i told her if she open the door for someone, he may be a bad guy, then he may "rape" you, then "kill" you.
原帖由 truditang 於 10-3-19 13:23 發表
我個姐姐都試過 once ...

珍珠宮

ar... my maid always let the "GAS MAN" comes in ga wo

i cannot see the problem.....

別墅

原帖由 aai 於 10-3-17 17:34 發表

咁你都夠膽比佢帶你小朋友出街?

唔到我揀....新工人未到, 我都要靠住佢先, 我都好擔心架, 但小朋友返下晝班, 又無親友幫到手, 我同老公都要返工, 唯有叫小朋友自己拖實姐姐, 同小朋友講, 就算姐姐唔比拖都要捉住姐姐件衫....

別墅

原帖由 BearBearChris 於 10-3-17 22:47 發表
我試過半夜工人開門俾個飲醉左嘅鄰居入屋,工人敲我門話有個男人搵我 。黑麻麻,一開房門,就見到一個六尺高嘅男人,佢入到廰,差唔多到房門。。。
狂炳個工人,佢仲話係個男人衝入來。。。唔開門,點衝都衝唔到啦!!!

請 ...

你呢個又真係好恐怖吓.....

別墅

原帖由 babykiss 於 10-3-19 17:39 發表

唔到我揀....新工人未到, 我都要靠住佢先, 我都好擔心架, 但小朋友返下晝班, 又無親友幫到手, 我同老公都要返工, 唯有叫小朋友自己拖實姐姐, 同小朋友講, 就算姐姐唔比拖都要捉住姐姐件衫.... ...

如果係我, 我會好嚴厲同佢訓話, 因為一次意外就無架la, 祝妳好運.

別墅

原帖由 hiragana 於 10-3-19 14:44 發表
ar... my maid always let the "GAS MAN" comes in ga wo

i cannot see the problem.....

你點知佢係唔係有人拑鐘都開門? 就算係我哋"gas man"黎, 我哋都要check佢證件啦, 你認為你工人識黎D野?

別墅

原帖由 BearBearChris 於 10-3-17 22:47 發表
我試過半夜工人開門俾個飲醉左嘅鄰居入屋,工人敲我門話有個男人搵我 。黑麻麻,一開房門,就見到一個六尺高嘅男人,佢入到廰,差唔多到房門。。。
狂炳個工人,佢仲話係個男人衝入來。。。唔開門,點衝都衝唔到啦!!!

請 ...

嘩~ 簡直經典, 半夜喎? 大家都瞓哂覺啦, 有人按鍾都開門? 一D常識都無? 定係佢ge國家咁太平? 半夜開門比人都無問題?

別墅

原帖由 aai 於 10-3-19 17:54 發表

如果係我, 我會好嚴厲同佢訓話, 因為一次意外就無架la, 祝妳好運.

我同佢訓話都訓到口水乾, 我哋最經典的對話係.....

因成日比我發現佢講大話, 我都無氣鬧佢, 早幾日又係講緊大話 (其實佢基本日日都有大話咁濟).
我同佢好聲好氣講 : 姐姐, 其實你可唔可以唔好講大話呢 ? 你講大話講到我都好厭煩.
姐姐 : 唉 ~ 我都知, 但我都唔知點解我係咁, 我仲知我好懶添 .....
我 : 你知就好嘞 ~ 你知唔啱, 改咗佢咪得囉 ~
姐姐 : 但我都就嚟唔做咯, 我又唔想改 !
我 : 但係你仲係逗緊我人工架喎, 我出足人工比你, 你係咪都應該要做返 d 嘢比我睇呢 ?
姐姐 : ............ (無出聲)
我 : 好 ! 我問你嘞, 我可唔可以因為你懶唔出足人工比你吖 ?
姐姐 : 唔可以.
我 : 咁咪係囉, 你都唔想拎咗 $100 出嚟買衫, 但係仲要幫件衫執手尾, 又要改又要補架, 係咪 ?
姐姐 : 係 !
我 : 咁你就改啦 ~
姐姐 : 但係我又唔打算改喎 !
我 (開始發惡) : 我理得你改唔改吖, 總之我話你聽, 小朋友嘅嘢你要同我跟足, 煮食物要衞生係一定架嘞 ! 其他嘢, 我話知你吖 !
姐姐 : 太太, 我知你依家鬧緊我 !
我 (仲係惡緊) : 唔通你咁我都唔鬧得呀 ?!
姐姐 : ............... (微笑當中)
我返入房, 費事理佢 !

呢個工人姐姐除咗承諾過佢唔會改講大話同懶外, 佢亦覺得自己唔拖小朋友過馬路同上落樓梯係無問題, 所以佢亦同我講, 呢 d 都唔會改 !
我依家唯一可以做嘅係, 一心一意等新姐姐到.

首頁

尾頁

跳至