自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

而家D感冒菌好勁, 我個女2個禮拜前發燒, 睇左醫生話係感冒, 之後上個禮拜六話耳仔痛, 痛到喊, 原來係中耳炎. 之後星期日又話睇野有D白色野, 星期一帶佢睇眼科, 話係眼膜炎, 因為感冒菌入左眼同耳, 尋日輪到我, 瞓左一日先至好D.

所以唔好睇少d感冒菌

複式洋房

又冇多d 休息

禁止訪問

大宅

真係好勁, 我個女又係, 燒左3日先退燒, 喉嚨發炎要食抗生素, 病到成個樣都唔同晒, 好殘, 仲要勁扭計, 夜晚又訓得差, 攪到我都冇覺好訓, 大女都未病完, 而家細女又開始咳, 4個月人仔咳到甩肺, 見到都好心痛, 而家要同佢出去睇醫生喇, byebye

男爵府

我個b又係,唉!help!佢又唔肯食藥!點算好呀!?d藥食1半吐1半!
一陣又要再睇e生,d咳都唔好,又燒下退下,help!

男爵府

唔好話小朋友...
我大人黎, 都發燒+喉嚨痛+感冒
2星期都好唔返.....
只係頭4-5日有keep住食藥
因為要返工, 堅持唔食藥, 實在太眼訓
做唔到野不單只, 仲瘟瘟燉燉咁...
2星期後既今日仲係咁病...
今次d菌好勁呢....

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我地全家都病0左成個月都未好返, 啊囡琴晚仲要肺炎入埋院, 我已經病架啦, 仲要成兩晚無訓, 睇黎我都就快唔得架啦~~

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我個小朋友已經燒左幾日,燒到耳都紅,先感冒,今日又睇話扁桃腺發炎,好煩
仲成日放隻手入口,我就快激c,又成日發皮4,佢好鐘意返學架,成日問我幾時比佢返學,做咩5比佢返學!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我祝福大家: 早日康復, 身體健康

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

d診所濟滿哂人 ~

男爵府

me too!! 我小朋友發咗成個星期燒, 傳埋比我!

感冒菌入腸胃, 半夜嘔到黃疸都出埋
食咩嘔咩, 飲水都嘔, 訓足全日起唔到身, 一起身就嘔,
第二日先叫起得身落床, 但到而家幾天都未完全康復
成日都暈暈dun dun, 又無胃口, 日日想嘔!!

原帖由 lingma 於 10-3-17 14:02 發表
而家D感冒菌好勁, 我個女2個禮拜前發燒, 睇左醫生話係感冒, 之後上個禮拜六話耳仔痛, 痛到喊, 原來係中耳炎. 之後星期日又話睇野有D白色野, 星期一帶佢睇眼科, 話係眼膜炎, 因為感冒菌入左眼同耳, 尋日輪到我, 瞓左 ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我地成家病哂
我十年冇發過燒
今次燒左3日都未好番
D感冒菌好勁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

成你貴言

原帖由 鎰仔mama 於 10-3-17 17:41 發表
我祝福大家: 早日康復, 身體健康

男爵府

醒目開學勳章

我阿仔又喺...前2星期感冒咳, 上星期再中耳炎要食抗生素, 今個星期中耳炎好番但仍然有少少傷風咳要繼續食藥......照顧了他成2個星期...終於我呢2日都開始感冒+咳, 大住肚都要食藥....真麻煩~

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章

我都少同小朋友去多人地方; 自己出街都戴口罩

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我個醫生老闆4年無病過,今日終於中招

大宅

horrible

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都中左招, 幾年冇病過, 而家發燒, 喉嚨痛, 咳到痴肺, 流鼻水....

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至