跳至

首頁
12345...14

尾頁

男爵府

HI, 我哋AM班, 多多指教

男爵府

唔知am class 有否再分班???? 我地會唔會同一班呢 ????
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

大宅

我記得今年好似收180人,
應該上下午班都要分幾班先得....

複式洋房

收咗阿仔pm class, but 我諗好大機會讀真光,因佢收咗am class,因佢而家返學返緊am,阿爸同我都唔係咁想轉pm,and我當初去學校交表時,校長俾我的感覺不是太好,到interview嗰日又好似好"求其"咁,嗰老師無乜點同阿仔溝通,成個過程都唔知有無5分鐘,最記得佢最後問我:下午班你讀唔讀?

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ops:" /> 我都系最有印象系呢句.

男爵府

其實校長係好好人架, 每一次見到佢都係笑面迎人! 我諗佢只係想儘量收多啲學生, 所以問定如果得返下午班讀唔讀o者, 因為好多都唔會讀下午班架嘛!

我大仔都在呢間學校畢業, 升小一完全無問題! 細仔依家都讀緊k1, 佢返學返得好開心! 班主任試過寫紙仔貼在手冊上, 講比我聽阿仔比開學時有進步, 我覺得學校各方面都做得好好呀, 佢哋真係好注重德育, 教出嚟既學生都好乖巧, 絕對係一間好學校!

洋房

Hi, 你好呀, 都係收左阿女 pm, but 真光收左 am, 所以我決定讀真光, 因為始終上午返學時間安排會方便d。

原帖由 winglai151 於 10-4-23 14:02 發表
收咗阿仔pm class, but 我諗好大機會讀真光,因佢收咗am class,因佢而家返學返緊am,阿爸同我都唔係咁想轉pm,and我當初去學校交表時,校長俾我的感覺不是太好,到interview嗰日又好似好"求其"咁,嗰老師無乜點同阿仔溝通, ...

大宅

我個都係收左 pm class 呀, 又係第一句問我下午班讀唔讀?????
我朋友話如果無宗教背景既一定係下午班喎.

別墅

wowow, 遲到添 ^^

大家好, 我女都係今年 9 月 k1 am class ^^

別墅

hihi, 你好呀
我女今年k1 呀
想請教少少野, 請問呢, 買校服果度呢, 話要買帽
想請問係咪一定要買埋帽架呢??

thxthx ^^

原帖由 GaryF 於 10-4-23 23:19 發表
其實校長係好好人架, 每一次見到佢都係笑面迎人! 我諗佢只係想儘量收多啲學生, 所以問定如果得返下午班讀唔讀o者, 因為好多都唔會讀下午班架嘛!

我大仔都在呢間學校畢業, 升小一完全無問題! 細仔依家都讀緊k1, 佢 ...

大宅

HELLO 我估應該要買, 我個仔都係AM CLASS

原帖由 beckytamhk 於 10-4-29 17:08 發表
hihi, 你好呀
我女今年k1 呀

thxthx ^^

別墅

我就係覺得出奇
平時都唔見學生要帶帽仔既
......

heyhey, 咁你諗住邊日去買校服呀?? ^^

唔知我地會唔會係同班同學呢
^^

原帖由 isaacim 於 10-4-30 00:32 發表
HELLO 我估應該要買, 我個仔都係AM CLASS

男爵府

要買呀, 去學校旅行時要帶!
仲有, 今年9月開學會轉新款校服, 唔好買錯舊款!
會循序漸進由k1開始轉新校服, 我哋舊生就舊校服都可以著到唔啱著先買新校服!

原帖由 beckytamhk 於 10-4-29 17:08 發表
hihi, 你好呀
我女今年k1 呀

thxthx ^^

男爵府

Thank you for your information!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

別墅

ohh..thxthx~
轉新校服...咁新校服點既樣架????
heee....
咩色架??
thxthx~ ^^

原帖由 GaryF 於 10-4-30 14:03 發表
要買呀, 去學校旅行時要帶!
仲有, 今年9月開學會轉新款校服, 唔好買錯舊款!
會循序漸進由k1開始轉新校服, 我哋舊生就舊校服都可以著到唔啱著先買新校服!

...

男爵府

未公佈個款呀, 只係出咗通告比我哋咋!

原帖由 beckytamhk 於 10-4-30 16:10 發表
ohh..thxthx~
轉新校服...咁新校服點既樣架????
heee....
咩色架??
thxthx~ ^^

別墅

OHH...thxthx
請問你之前買左幾多套校服同運動衫呀???

原帖由 GaryF 於 10-5-1 22:25 發表
未公佈個款呀, 只係出咗通告比我哋咋!

男爵府

兩套校服一套運動衫!

原帖由 beckytamhk 於 10-5-3 10:28 發表
OHH...thxthx
請問你之前買左幾多套校服同運動衫呀???

別墅

想請問多少少
想請問可唔可以著街外衫or 外套架??
同埋呢波鞋仔呢, 會唔會好嚴一定要純白架?
定係有個 tick 都得呀?? xddd

thxthx 呀, 好多問題呀我!! ^^

原帖由 GaryF 於 10-5-4 13:16 發表
兩套校服一套運動衫!

男爵府

佢哋無校褸架, 所以要著街外褸!
波鞋我唔記得有無規定添, 不過我就真係買純白款囉! 唔太誇的款我諗都得既!

原帖由 beckytamhk 於 10-5-4 14:39 發表
想請問多少少
想請問可唔可以著街外衫or 外套架??
同埋呢波鞋仔呢, 會唔會好嚴一定要純白架?
定係有個 tick 都得呀?? xddd

thxthx 呀, 好多問題呀我!! ^^

...

首頁
12345...14

尾頁

跳至