跳至

首頁

尾頁

別墅

yesyes, 15 架車...好西利!!
不過原來要著校服, 好彩學校有通告提一提, 唔係我都唔知要著校服 haa...我成日諗住帶帽就ok

原帖由 mama530 於 10-11-26 09:10 發表
20032007:
嘩...妹妹好重呀,重過哂我3個,
一定係一個好得意既肥妹仔0者

尋日收到通告,
嘩嘩嘩嘩嘩嘩,有900人參加,15架車....
場面真係好震撼呀....
不過好開心見到學校有特意安排"集體遊戲"時間,
如果唔係 ...

男爵府

回復 261# beckytamhk 的帖子

係呀!好多人好熱鬧呀!聽日見啦

大宅

我有返, 不過只返左1堂, 因為病唔想去學校傳比人

原帖由 imkaren 於 10-11-4 12:10 發表
有冇家長有上星期日既"喜樂"堂? 可以係堂上相認wor!!!

大宅

由於學校既出錯, 搞到我一家三口差D去唔到旅行. 希望不快既事快D忘記. 大家都有個愉快既旅行天啦

複式洋房

各位禮賢會媽咪, 想請教你哋對於禮賢會既意見. 事關禮賢會&教恩同時收咗仔仔明年K1上午班, 而家唔知點揀.

大宅

原帖由 grtfma 於 10-11-26 15:22 發表
各位禮賢會媽咪, 想請教你哋對於禮賢會既意見. 事關禮賢會&教恩同時收咗仔仔明年K1上午班, 而家唔知點揀.

我識的朋友當中,有人喜歡禮賢會多些,亦有人喜歡救恩多些,所以我想沒有邊間一定比較好,只有邊間合適自己小朋友。。。。

就我自己而言,上年大仔考 K1 時, 禮賢會和救恩的面試時間撞了,我自己較喜歡前者,因為我識的朋友都說禮賢會著重品德教育,教出來的小朋友都很有禮貌很乖,咁我每次去到學校,例如交申請表,交留位費時,都特意留意下D小朋友,又真係好守秩序好乖,咁我都好想仔仔咁。。。

到現在開學都有成3個月,整體來說我都滿意,仔仔好鍾意返學,話老師好錫佢,最開心仔仔真係乖左,守秩序左,以前佢有D霸道,唔係好肯同人分享,咩都要排第一爭第一個D,而家真係改善左好多,願意聽道理同人分享多了,我想一方面係佢自己年紀大左,明事理多左,另外,學校都一定有功勞,因為開學時老師有同我月講我個仔係比較唔肯分享,我亦知道老師成日就著呢方面教佢,佢而家成日都"X老師話要咁要咁。。。"

至於學術方面,其實我冇特別同其他學校比較過,我想課程不深不淺吧,小朋友不會吃力,不過亦有同區做幼教的朋友告訴我禮賢會的課程一路上去會略深,不過我自己就唔清楚,畢竟阿仔都只係 K1.

另外,就學校真係好多支援,安排好多講座,教養小朋友的工作坊等等(好似大部份免費),多到我上唔哂。。。

複式洋房

mama530,

十分多謝你的分享 !

希望咁多位家長&小朋友聽日有個愉快/難忘既BBQ旅行.

原帖由 mama530 於 10-11-26 21:31 發表

我識的朋友當中,有人喜歡禮賢會多些,亦有人喜歡救恩多些,所以我想沒有邊間一定比較好,只有邊間合適自己小朋友。。。。

就我自己而言,上年大仔考 K1 時, 禮賢會和救恩的面試時間撞了,我自己較喜歡前者,因為我識的朋友都 ...

大宅

點同呢, 你第2胎係twins嘛, 我都有睇你個blog, 你3個寶寶都好得意, 尤其是細妹, 好靚女.
不過我細女成7.5磅,我都估唔到, 因為我陀佢時個肚唔算大, 我以為會輕過佢哥哥, 佢哥哥出世時只得7磅.
細女真係肥妹仔, 尤其是肥晒落個面度.

原帖由 mama530 於 10-11-26 09:10 發表
20032007:
嘩...妹妹好重呀,重過哂我3個,
一定係一個好得意既肥妹仔0者

尋日收到通告,
嘩嘩嘩嘩嘩嘩,有900人參加,15架車....
場面真係好震撼呀....
不過好開心見到學校有特意安排"集體遊戲"時間,
如果唔係 ...

別墅

hihi, 想問你係咪就係旅行果日同 table bbq 既 mammy 呀??
thxthx 你既士多啤梨呀!!! ^^

原帖由 mama530 於 10-11-26 21:31 發表

就我自己而言,上年大仔考 K1 時, 禮賢會和救恩的面試時間撞了,我自己較喜歡前者,因為我識的朋友都 ...

別墅

hihi
禽日見到 xmas 既通告呢
13 號要帶個 xmas 既吊飾返學校既, 咁呢, 我想問問, 即係係咪等於自己整果份呀??

定係 13 號 total 要帶兩份返學呀? (一份係自己用廢料整既, 一份就係現成買果 d 呀?)

thxthx ^^

大宅

原帖由 beckytamhk 於 10-12-3 10:29 發表
hihi, 想問你係咪就係旅行果日同 table bbq 既 mammy 呀??
thxthx 你既士多啤梨呀!!! ^^

Hihi....我個日坐18號枱,
你囡囡係唔係上幼乙班蘋果組個妹妹呀...?
事關你張相阿女個時仲好BB,我唔係好認得,
不過都覺得有D似呀....

大宅

嗚嗚嗚....Ryan 今日病病,返唔到學開聖誕 Party 呀....
各位朋友仔,玩完唔該話返俾我知有咩玩,
等 Ryan 仔聽下都好啦.....

複式洋房

請問上午幼兒班 有無家長去睇(扣鈕比賽)?
我都唔知道,女女返來同我講我先知道...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗冇得去睇架, 因為o個日佢地開生日會嘛, 同時有扣鈕比賽, o係校曆表有寫呀~~

首頁

尾頁

跳至