想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日day27, 我用晨尿check紅d已經見到90%深粗,但綠d都係得40-50%左右.....未係好深粗....請問咁樣正唔正常???? 乜唔係個激素會一日加幾倍架咩?!?!?

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 ki_dede 於 10-3-22 10:11 發表
今日day27, 我用晨尿check紅d已經見到90%深粗,但綠d都係得40-50%左右.....未係好深粗....請問咁樣正唔正常???? 乜唔係個激素會一日加幾倍架咩?!?!?

綠d係慢好多架, 我27日cycle, d27綠d得15%, 到d30都係得70%架咋.

既然綠d有線你都唔洗擔心啦, 睇加深嘅話睇紅d就夠架喇 ~ 恭喜你呀 !

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

綠D 係較慢, 我都係要差唔多 1個星期先全深粗

禁止訪問

畀面勳章 陪月勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章

大宅

係?!?! tks tks~~~~

咁我想問,大家有冇咩心得,食d咩可以幫助個胎生長架?!?!?

我好擔心自己會小x, 做d乜可以減低佢發生?!?!?
><"

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 1# ki_dede 的文章

可以飲奶, 食雞蛋, 多D 休息/ 睡覺.

其實已經成左定局, 唯有盡量小心D , 少操勞, 唔好拎重野, 早D 瞓,仲有放鬆心情都好緊要

大宅

tks ar miffy~ 多謝你一路以來俾咗咁多寶貴意見~~ tks tks

男爵府

原帖由 markey 於 2010-3-22 11:05 發表
我day 35 綠d都係得80%咋

你d35先開始check呀?

子爵府

最緊要食葉酸 (懷孕前3個月應該要食定)
避開生冷野
要長胎, 最重要係唔好擔心先0羅....
心情好, 夠輕鬆, 胎先會長,先會穩...

原帖由 ki_dede 於 10-3-22 11:08 發表

咁我想問,大家有冇咩心得,食d咩可以幫助個胎生長架?!?!?

>
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

原帖由 siufung 於 10-3-22 12:43 發表
最緊要食葉酸 (懷孕前3個月應該要食定)
避開生冷野
要長胎, 最重要係唔好擔心先0羅....
心情好, 夠輕鬆, 胎先會長,先會穩...

我之前冇食過葉酸...><

其實我依家只係day27......應該盡快去睇醫生,等醫生開葉酸俾我食??? 定係,....過多一個星期先去睇?????

男爵府

原帖由 ki_dede 於 2010-3-22 14:24 發表

我之前冇食過葉酸...><

其實我依家只係day27......應該盡快去睇醫生,等醫生開葉酸俾我食??? 定係,....過多一個星期先去睇?????

嘩,你D27已經CHECK BINGO,恭喜你呀
我未懷孕,不過食緊葉酸了.
你CYCLE幾多呀?

大宅

原帖由 siuting111 於 10-3-22 14:30 發表

嘩,你D27已經CHECK BINGO,恭喜你呀
我未懷孕,不過食緊葉酸了.
你CYCLE幾多呀?

多謝晒ar~~
我cycle28-30日架~

唔止呀.....其實我day24已經check到綠d有5%-10%左右....

咁早check到,其實好令我擔心......我覺得自己好唔正常ar.....=.= 所以我都唔敢開心住

大宅

原帖由 ki_dede 於 10-3-22 11:08 發表

>

可以去屈臣藥房叫藥劑師配葉酸&孕媽媽維他命
另外要放鬆心情, 休息多d, 行路盡量行得慢d,

大宅

原帖由 sumq 於 10-3-22 17:28 發表

可以去屈臣藥房叫藥劑師配葉酸&孕媽媽維他命
另外要放鬆心情, 休息多d, 行路盡量行得慢d,

我下個星期會去睇醫生(果日應該係day32),到時睇下醫生會開咩俾我食先~ tks~~

我依家叫自己龜速行路....

大宅

想問你地綠d最快在排卵後幾多日可以有淺線?

大宅

原帖由 OmOm 於 10-3-23 12:01 發表
想問你地綠d最快在排卵後幾多日可以有淺線?

我排卵後10日綠d就有淺線~

不過我冇用紅d check排卵, 係睇體溫....

大宅

原帖由 ki_dede 於 10-3-23 12:43 發表

我排卵後10日綠d就有淺線~

不過我冇用紅d check排卵, 係睇體溫....

頭先剛剛CK到綠D有淺線,好緊張呀~~
來M前會唔會有淺線家?

大宅

原帖由 OmOm 於 10-3-23 12:45 發表

頭先剛剛CK到綠D有淺線,好緊張呀~~
來M前會唔會有淺線家?

係?!?!? 有機會喎你~~

有聽過有d jm講...佢地m前試過綠d有線...

你有冇check埋紅d??? 如果綠d有淺線, 紅d應該起碼有50%深粗...

大宅

原帖由 ki_dede 於 10-3-23 14:23 發表

係?!?!? 有機會喎你~~

有聽過有d jm講...佢地m前試過綠d有線...

你有冇check埋紅d??? 如果綠d有淺線, 紅d應該起碼有50%深粗...

剛用左clearblue 的digital ck,係1-2weeks呀
好緊張呀~~ 唔知準唔準呢?

大宅

原帖由 OmOm 於 10-3-23 16:44 發表

剛用左clearblue 的digital ck,係1-2weeks呀
好緊張呀~~ 唔知準唔準呢?

oooo~~~ 係咪即係bingo咗呀?!?!?! 恭喜你喎~~

你last m係幾時?!?!? 我地可以一齊過版了~

首頁

尾頁

跳至