跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

0903中西區既靚媽們, 你地為囝囝囡囡報左N1未?
中西區有D咩學既幼兒園呢???

新手媽媽乜都唔識, 請指教

大宅

無咁快? 要夠1.5y先可交form...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 iamchanc9 於 10-4-1 23:21 發表

你諗住報邊間呀? 有咩心水?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我係0907媽媽
我未搵呀...

複式洋房

原帖由 iamchanc9 於 10-4-1 23:21 發表

1.5歲太遲啦,1歲已經可以入form,我個囡0805,我5月尾入form報今年9月開學都爭啲冇書讀。

大宅

好媽媽勳章

我係0904媽咪
今年年尾都要搵囉~~
我要變成童話裡 你愛的那個天使 張開雙手變成翅膀守護你

大宅

回覆 4# crystalpui 的文章

我都是0907妈咪,说不定我们在公园见过?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hsongk 於 10-4-20 10:34 發表
我都是0907妈咪,说不定我们在公园见过?

係咪卑路乍灣公園呀??? 我放假都有帶仔仔去架!

幾時有緣一聚?

大宅

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-4-23 11:57 發表

係咪卑路乍灣公園呀??? 我放假都有帶仔仔去架!

幾時有緣一聚?

係啊!我们周末主要就去那里啦,你BB几大?我BB是0907 BB。我们都係周末先得闲去。

大宅

我都係0903媽媽, 現在剛開始搜集N1 & Playgroup資料.

複式洋房

我係0902媽咪, 已報了偉思及聖雅各,唔知仲有邊幾間好?

原帖由 mkkc 於 10-4-28 10:00 發表
我都係0903媽媽, 現在剛開始搜集N1 & Playgroup資料.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 hsongk 於 10-4-27 15:07 發表

係啊!我们周末主要就去那里啦,你BB几大?我BB是0907 BB。我们都係周末先得闲去。

我囝囝0903, 依家13個月, 多數去搖"馬仔"嗰個位,
你呢???

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mkkc 於 10-4-28 10:00 發表

我都係0903媽媽, 搜集結果如何? 可以share嗎?

大宅

回覆 13# YanYanHappyShop 的文章

Hi 小 u & Yan YanHappy Shop, 好慚愧, 其實只係剛剛開始搵, 睇咗坊間一些幼稚園的書籍, 都係摸不著頭腦, 我係新手媽媽.
見到BK好多媽媽都話Wisely好, 所以會係考慮之列, 依家睇緊有無其他選擇.你哋呢?
Playgroup有無好介紹?

伯爵府

我去cwb既my musik box pg
我以家報左2間國際既k1
n1反而未睇
我bb係0907, 到1歲時有d先可以報呀
我其實好少去卑路乍灣公園
多數去維園.....

我住羲皇台呀, 有冇人都住附近?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 crystalpui 於 10-4-29 10:01 發表
我去cwb既my musik box pg
我以家報左2間國際既k1
n1反而未睇
我bb係0907, 到1歲時有d先可以報呀
我其實好少去卑路乍灣公園
多數去維園.....

我住羲皇台呀, 有冇人都住附近? ...

國際k1貴唔貴呀? musik box pg係咩黎架?
嗰度有咩好玩? 下次可否約埋一齊去??

我住山市樓, 不過裝修中, 未搬, 依家住緊山市街&卑路乍街十字路口附近既唐樓.

大宅

但我昨天打去問偉思, 佢話N1今年九月先開始報, 請問小 u, 你話報了偉思, 是否報咗其他course呢?
我住近警察宿舍. 請問幼稚園有無心水?

伯爵府

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-4-30 11:20 發表

國際k1貴唔貴呀? musik box pg係咩黎架?
嗰度有咩好玩? 下次可否約埋一齊去??

我住山市樓, 不過裝修中, 未搬, 依家住緊山市街&卑路乍街十字路口附近既唐樓. ...

國際個d就大約5-6千一個月
musik box係playfroup呀
10堂2000蚊
如果你想試堂就講我知
我介紹你去, if你試完又ok想join, 就可以free試堂(200蚊)

你個到都有機會俾人收喎...
係就發

大宅

好媽媽勳章

原帖由 crystalpui 於 10-5-3 09:58 發表

國際個d就大約5-6千一個月
musik box係playfroup呀
10堂2000蚊
如果你想試堂就講我知
我介紹你去, if你試完又ok想join, 就可以free試堂(200蚊)

你個到都有機會俾人收喎...
係就發 ...

想試下呀, 可唔可以pm d資料俾我?
同埋國際k1 d資料, 想問下國際k1 同hk k1有乜唔同?

你個b 9個月就上play group喇???

伯爵府

原帖由 YanYanHappyShop 於 10-5-4 11:55 發表

想試下呀, 可唔可以pm d資料俾我?
同埋國際k1 d資料, 想問下國際k1 同hk k1有乜唔同?

你個b 9個月就上play group喇???

我bb 8個月就上啦.....
我fd個d6個月就上
不過好似早左d
我想10個月就差唔多
不過都係俾佢玩下.....

首頁

尾頁

跳至