自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

昨日去ocean paerk,9成以上都係大陸人

頭段都好好地,過左1點d鴨仔團拎住d旗仔湧晒入黎,坐地下食M記,通地痾尿...真係乜都有

我行半步,佢地迫一步,我都忍唔住開口問佢地迫夠未
我個妹仲出粗口,咁又係,叫佢唔好迫佢地都聽唔明,X你老X一定明

成街都係大陸人,我阿媽話冇計啦,香港都靠大陸人來港消費先至掂,但賺佢地錢,最後都係落入佢地拎綜援既同胞個荷包度,我寧願佢地唔黎好過

香港唔止空氣差,風氣都差喇

男爵府

香港係唔係一定要靠大陸人來港消費先至掂 ==> 某程度上我覺得係! 如果佢地唔黎, 唔計其他行業, 淨係從事旅遊/零售/服務業同相關服務既人應該好多人會失業...針真係無兩頭利. 其實成個香港已經俾佢地攻陷左好耐啦, 大家文化唔同我理解. 但係我真係接受唔到 佢地 "通地痾尿" wor...好唔衛生!

成街都係大陸人,我阿媽話冇計啦,香港都靠大陸人來港消費先至掂 ==> 唉, 真係香港既悲哀!

侯爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都試過之前同屋企人去迪士尼,每次排隊佢哋好鍾意係後面推,大佬熱死喇喇貼住哂,仲有D左穿右插由隊尾博大霧打尖排隊前,以為自己smart過其他人,真係不知所為

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

係個媽媽叫佢去痾架,個女仔痾完仲話"拉屎呀"

原帖由 AA1107 於 10-3-22 23:25 發表
香港係唔係一定要靠大陸人來港消費先至掂 ==> 某程度上我覺得係! 如果佢地唔黎, 唔計其他行業, 淨係從事旅遊/零售/服務業同相關服務既人應該好多人會失業...針真係無兩頭利. 其實成個香港已經俾佢地攻陷左好耐啦, 大家文化唔同我理解. 但係我真係接受唔到 佢地 "通地痾尿" wor...好唔衛生!

伯爵府

哈哈... 都仲未止呀...
果次出去幫公司送份文件,去左一個好多自由行o既酒店附近等車,走o既時候有三個自遊行等緊小巴,結果小巴一黎,三個人無上,但旁邊湧左一大班人出黎,足足上左三車 可憐我同幾個一齊等車o既人得兩三丁友,無人敢出聲

你諗下... 平日除左返工放工,有幾可小巴站會多人成咁 不過真係唔like 佢地搞到香港好混亂咁

子爵府

畀面勳章

今天先見到有個靚仔除左條褲係度淋花

但隔離已經有個商場可以去解決...
看上去個靚仔都讀小學了

原帖由 AA1107 於 10-3-22 23:25 發表
香港係唔係一定要靠大陸人來港消費先至掂 ==> 某程度上我覺得係! 如果佢地唔黎, 唔計其他行業, 淨係從事旅遊/零售/服務業同相關服務既人應該好多人會失業...針真係無兩頭利. 其實成個香港已經俾佢地攻陷左好耐啦, ...

伯爵府

好媽媽勳章

就算係,都好無可奈何...

我覺得香港越來越少地方可以維持一片淨土。
There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

男爵府

原帖由 B媽-Blue 於 10-3-22 23:40 發表
係個媽媽叫佢去痾架 (唔係呀!? 真係教壞晒!!!) ,個女仔痾完仲話"拉屎呀" (嘔~ )

大宅

好媽媽勳章

如果所有喺香港嘅大陸人全部消失一分鐘,我諗條街會好冷清同埋空氣會即刻清新咗 :;pppp:

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇辦法嫁喇,而家事實係咁,
我地幾唔鍾意都冇辦法,
人地拎CASH,買樓,掃名牌,
確實係帶旺零售同旅遊O既,
雖然好唔鍾意,冇計

禁止發言

好媽媽勳章

水晶宮

無計。。。衣家你去台灣日本新加坡。。。百貨公司全是自由行。。。
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

確實係要靠大陸人來消費

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 洗手盆 於 10-3-22 23:50 發表
如果所有喺香港嘅大陸人全部消失一分鐘,我諗條街會好冷清同埋空氣會即刻清新咗 :;pppp:

我都想,唉~香港陸沉了~

C6話不如係搬去長洲/坪洲,因為嗰度無乜大陸人
---生命無價,請支持領養---

子爵府

我最近都見識過大陸人如何擾亂香港趺序

上星期日係遊客區附近,成班大陸人遊客圍埋傾計,但佢地傾計的地方竟然係正馬路中心,一群人完全無意識咁,個度係一個大彎位仲要暗斜.
當時我c6揸緊車,轉大彎時突然見到成群人企正馬路中心,已經即刻減速同响安,佢地先施施然咁行返入d,之後其中一個大陸女人仲要手指指閙我地!!
我當時都嚇一嚇,邊有可能係嗰度可以企成群人?真係好危險的.真係開快d都已經撞死佢地!!

男爵府

正確...但說真的...香港人消費力好疲弱..好....我宜家做sales...見到chinese 雖然文化水平低..但真係來hk 買野的...
香港係唔係一定要靠大陸人來港消費先至掂 ---li 個絕對係...

公爵府

畀面勳章

我見過係天后月台垃圾桶側邊屙尿落地

伯爵府

原帖由 ching師奶 於 10-3-23 00:38 發表
我最近都見識過大陸人如何擾亂香港趺序

上星期日係遊客區附近,成班大陸人遊客圍埋傾計,但佢地傾計的地方竟然係正馬路中心,一群人完全無意識咁,個度係一個大彎位仲要暗斜.
當時我c6揸緊車,轉大彎時突然見到成 ...
佢地d文化係咁架喎~要佢地排隊同睇燈,好似好難咁...前日我係油麻地見到一大班自由行拉住幾箱野橫過4線既馬路,去到中間太多車佢地企晒係馬路中間...我即刻同c6講一睇佢地就知係大6人喇!! 有條斑馬線係隔離5米左右既地方都唔行,係要橫過馬路..如果我揸車實撞死依d人,不過唔好話我黑心,如果真係撞到佢地我實會鬧佢"你想死姐,都唔好"hi"花我架車呀"
大b駿逸細b駿晞

侯爵府

原帖由 szeszes 於 10-3-23 00:02 發表
確實係要靠大陸人來消費

過年前, 我行time square, 成個商場起麻有七成以上係大陸人...

去海洋公園, 我以為我去左大陸, 我唔多見有香港人....

一d都無誇張...

伯爵府

醒目開學勳章

百份百肯定靠佢地黎消費

首頁

尾頁

跳至