親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

報左先聽講要走好多山路

侯爵府

張家界係爬山團的, 但如果你真係要帶小朋友去, 不用擔心, 因$$可以解決問題,

我後生個時, 我都去過張家界, 因水土不服亦請過人幫手, 有山兜服務的, 類似電視劇皇帝出巡時, 坐的交通工具, 可以坐的很舒服的, 又可以幫你拎行李...

伯爵府

好媽媽勳章

有冇得轉團?

原帖由 sosok 於 10-3-23 08:28 發表
報左先聽講要走好多山路

男爵府

張家界有纜車, 好多山路都係平路, 老人家都行到.

大宅

3號出發啦,應該唔可以換團。山兜服務?請問咩收費呀,其實我們要仲有個7歲小朋友去。。

男爵府

嘩........果d山路好危險架(10年前).......希望而家唔係喇........坐果d人力兜.......我覺得仲危險........一個唔覺意........好易將小朋友拋跌........當年去既時間........仲係冰天雪地.........自此超憎落雪........有陰影........到而家都唔敢去有雪既地方.

最好唔好帶咁細個小朋友去呢d.........落後又山卡啦既地方........仲要小朋友飲食........上次食過一餐後就肚屙.

男爵府

原帖由 焯媽媽 於 10-3-23 08:56 發表
張家界係爬山團的, 但如果你真係要帶小朋友去, 不用擔心, 因$$可以解決問題,

我後生個時, 我都去過張家界, 因水土不服亦請過人幫手, 有山兜服務的, 類似電視劇皇帝出巡時, 坐的交通工具, 可以坐的很舒服的, 又可以 ...

hehe 唔知你後生個時即係幾年前? e + 唔同晒啦,
我上個星期先返來,唔多覺有山兜服務喎,
只係有一條要行梯級山路,可以比錢叫人抬你.

樓主,我地團好多老人家,但佢地好行得,佢地冇問題,
不過要坐好多小時巴士就真,第一天住左10小時呀,
5天行程,3天坐車,2天玩.

大宅

我報左個6天團,坐高鐵去,飛機返,原來去到仲要坐禁多車架,最驚我個女唔肯行,我就慘啦,山兜都無就慘啦,

伯爵府

好媽媽勳章

有冇咩帶arm3歲用, 幫下力, 唔洗只用手抱住行, 仲辛苦.

原帖由 sosok 於 10-3-23 12:56 發表
我報左個6天團,坐高鐵去,飛機返,原來去到仲要坐禁多車架,最驚我個女唔肯行,我就慘啦,山兜都無就慘啦,

男爵府

原帖由 sosok 於 10-3-23 12:56 發表

你跟美xx ?

我跟關x, 5天團,團費$1700左右,
第一天坐2小時巴士上廣州,再坐2小時高鐵到長沙,
又再住6小時巴士到鳳凰城,坐左10小時呀

大宅

暈,6個鍾 。第一次跟信成假期,要2300位。禁真系坐到傻。。有無可能用到BB車?
原帖由 樂樂 於 10-3-23 14:47 發表

你跟美xx ?

我跟關x, 5天團,團費$1700左右,
第一天坐2小時巴士上廣州,再坐2小時高鐵到長沙,
又再住6小時巴士到鳳凰城,坐左10小時呀

首頁

尾頁

跳至