婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係辛苦到想死, 有冇姊妹睇岑定平醫生醫胃炎食好耐藥先好返

有冇姊妹胃炎真係要食好耐藥先好返, 依家睇緊個醫生好多人搵佢睇胃, 二月尾個胃開始有事, 我由四月一日開始睇佢, 我食左兩個星期都有胃頂, 佢個名叫岑定平醫生, 佢唔係胃專科, 我想問有冇姊妹睇個佢, 有冇姊妹試個胃炎真係要醫好耐, d朋友未試過, 都唔知點比意見我, 自己身體差, 唔想食咁多藥, 我驚個胃成世都係咁, 真係辛苦到想死, 希望你地比d意見我, 唔該晒

公爵府

好媽媽勳章

Re: 真係辛苦到想死, 有冇姊妹睇岑定平醫生醫胃炎食好耐藥先好返

點解你唔索性睇專科 ? ?-(

大宅

Re: 真係辛苦到想死, 有冇姊妹睇岑定平醫生醫胃炎食好耐藥先好返

phoebepanpan,

因為我唔知邊度有專科醫生睇, 你有冇好介紹, 謝謝你關心

複式洋房

seeci

以下是我的經驗, 希望幫到你.......
我的胃也一向不好,, 時常有胃酸,胃氣胃頂,
亦週不時有胃炎, 辛苦得要死!!
起初, 睇了一個普通dr, 食左好多次藥都冇好轉,
好鬼死驚,咪去照胃鏡....只係照到有少少發炎, 咁個心定左后, 就好似好些, 因為心情都會影響個胃的>>
食左一排胃藥已經好好多了, 之前個dr, 都唔知點開藥比我?!
跟住, 我轉睇中醫, 真係好左好多, 即係健脾胃....
不過, 我可以講有胃病, 一旦飲食不小心. 又會返發.....
所以, 一嚴重我先食胃藥, 后睇中醫.
我還有一個心得,多個呼拉圈,按摩胃部, 都好有用....
如果, 食多左果餐, 又感到谷谷頂頂咁, 快食粒消化藥,
唔係既話好容易會胃炎///
仲有, 唔係個胃有事飲奶就叫好, 好以胃酸同胃脹咁,飲左奶仲唔舒服, 胃脹亦唔好食豆類, 消化能力差都係呀 !!
諗起胃痛時,,真係好難頂....小心小心~~

公爵府

好媽媽勳章

seeci 寫道:
phoebepanpan,
因為我唔知邊度有專科醫生睇, 你有冇好介紹, 謝謝你關心

試下睇依個醫生我爸媽當佢係生神仙, 專治胃病, 可在診所內照胃鏡. 我再pm 埋依個message比你啦
容量東醫生--
彌敦道524號僑江大廈5樓A座. (近油麻地ymca)
電話:2771 1633

大宅

strawberries,

多謝你關心, 我想問你個時轉左邊個醫生食左d藥好好多, 食左幾耐有好轉, 醫左幾耐先完全好返晒, 你個時胃頂會唔會頂到上喉嚨, 好想嘔, 我已轉左兩個醫生食左d藥都唔得, 其實我都諗住好返左會搵中醫調理, 但一直都未好, 你睇中醫時係好返左定未好, 照左胃鏡係胃炎, 朋友話如果胃發炎搵西醫會快d, 點知都係咁, 我媽媽, 老公都好擔心我而我自己又好驚, 每日返工好辛苦, 真係辛苦到想死, 你有時間覆返我, 唔該晒

首頁

尾頁

跳至