跳至

首頁

尾頁

子爵府

我上一胎都係緊急開刀, 今胎打算開刀, 下次產檢先約期.

佢話如果開刀日子前作動, 就會試順產.
你地係咪都係咁?

原帖由 kellyly 於 10-7-28 19:35 發表
HI HI我都係瑪死生呀
預產期係8月15日,未知會係開刀定順產呀
因上一胎係緊急開刀既
FRI會去瑪麗見醫生,咁到時再傾會點做LA.

大宅

環保接龍勳章

我下個星期五1st 上瑪麗, 唔知係咪見醫生呢? 同埋要等幾耐呢? 我想檢查完去行bb展喎, 不過我諗檢查完食埋lunch, 落到去都3pm, 希望下晝唔多人啦 

大宅

我想細b2號出世呀。都唔知佢肯唔肯聽話。

原帖由 tvoincy 於 10-7-28 19:07 發表

哈哈! 唔知你會吳唔會好似上胎早成個星期呢?! 如果會, 我地可能真係係QMH見囉!
我聽日開始放產假啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 minisheep 於 29/7/2010 11:29 發表
我上一胎都係緊急開刀, 今胎打算開刀, 下次產檢先約期.

佢話如果開刀日子前作動, 就會試順產.
你地係咪都係咁?

我諗係LA
但我都唔係咁清楚呀.

大宅

原帖由 kellyly 於 10-7-29 16:10 發表

我諗係LA
但我都唔係咁清楚呀.

下?!開刀日子前作動,要試順產?醫生無同我咁講喎!唔係架嘛!應該會當緊急開刀架嘛?!

大宅

原帖由 tvoincy 於 10-7-29 17:28 發表

下?!開刀日子前作動,要試順產?醫生無同我咁講喎!唔係架嘛!應該會當緊急開刀架嘛?!

啱啱睇完我個C+, 佢話我胎水多,佢驚我隨時穿水,所以寫咗紙叫我聽日上QMH產房,唔知佢哋會唔會收我,跟住早啲開刀呢?!突然間好緊張呀!

大宅

我明天都上瑪麗覆診~~~
tvoincy >>> 唔洗咁緊張 & 擔心啦, 明天上到去問下姑娘咪得囉~ d 姑娘好好人架!!
希望你同 BB 都健健康康 =)

大宅

原帖由 john_baby 於 10-7-29 22:01 發表
我明天都上瑪麗覆診~~~
tvoincy >>> 唔洗咁緊張 & 擔心啦, 明天上到去問下姑娘咪得囉~ d 姑娘好好人架!!
希望你同 BB 都健健康康 =)

john_baby,
唯有睇下聽日佢哋嘅安排啦!你係咪開始放緊產假啦!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 tvoincy 於 29/7/2010 17:28 發表

我就係唔知所以話我諗JA
你聽日都見醫生可以問下佢

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我約左9號入院10號開刀生呀
另我都問左醫生,佢話係開刀前如見紅穿水無咩野既要自己試生左先唔得至開刀呀

子爵府

想問下:
- 日子同時間係咪無得揀架?
- 9號咩時間入院? 有d咩做? 係咪已經唔可以飲食?
- 一般住多少天?

原帖由 kellyly 於 10-7-30 13:09 發表
我約左9號入院10號開刀生呀
另我都問左醫生,佢話係開刀前如見紅穿水無咩野既要自己試生左先唔得至開刀呀

大宅

tvoincy>>> 今日點呀?~ 係咪 URGENT 幫你開刀??
我已經放產假放o左3個星期了....因為我放緊前2再加2星期AL, o係家中悶了很久!!

如果開刀的話早一日入院, 唔可以食野, 頭尾住5日, 不過最尾果日就一早出院架啦~
原來現在醫院以 S26 幫 bb 幫奶啊! 3個月轉一次~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 minisheep 於 30/7/2010 14:50 發表
想問下:
- 日子同時間係咪無得揀架?
- 9號咩時間入院? 有d咩做? 係咪已經唔可以飲食?
- 一般住多少天?

無LA,呢個日子係醫生比,佢話排得好FULL呀
9號我要入到去至知呀,因佢話入到去至講
飲食我諗係9號晚7-8點前食埋野之後就無得食,等第日開刀(我以前做其他手術時醫生都係咁講既)
一般3-5日
我上一胎都係開刀3日

大宅

回覆 4# kellyly 的文章

hi~!我今日都去左瑪麗見醫生丫~!不過我去係約催生既日期~我都係約左9號入院,10號催生丫~!唔知會唔會係k9見到你呢??

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 moonmoon^^ 於 30/7/2010 16:05 發表
hi~!我今日都去左瑪麗見醫生丫~!不過我去係約催生既日期~我都係約左9號入院,10號催生丫~!唔知會唔會係k9見到你呢??

有機會見到KA.哈哈

大宅

今日入咗院,安排咗明天開刀!希望咁多位都順順利利生B!

原帖由 john_baby 於 10-7-30 15:25 發表
tvoincy>>> 今日點呀?~ 係咪 URGENT 幫你開刀??
我已經放產假放o左3個星期了....因為我放緊前2再加2星期AL, o係家中悶了很久!!

如果開刀的話早一日入院, 唔可以食野, 頭尾住5日, 不過最尾果日就一早出院架啦~
原來 ...

大宅

下,突然間咁快既?

祝一切順利。

原帖由 tvoincy 於 10-7-30 18:03 發表
今日入咗院,安排咗明天開刀!希望咁多位都順順利利生B!

大宅

呢到又個話題講薑洗頭水,我今日去香港仔d藥房8下,比我搵到果隻阿里山薑王洗頭水,賣$52。大家係呢區既姊妹,有興趣買就可以買黎試下。

大宅

o岩o係瑪麗生完~我upgrade o左做私家病房, 覺得好ok呀! 無論係產房同病房的姑娘都好好.....
希望大家都順順利利啦!!

子爵府

恭喜晒呀!! 你埋單價錢咪同私家差不多?
你順產定係開刀? 住了多少天?

原帖由 john_baby 於 10-8-6 06:07 發表
o岩o係瑪麗生完~我upgrade o左做私家病房, 覺得好ok呀! 無論係產房同病房的姑娘都好好.....
希望大家都順順利利啦!!

首頁

尾頁

跳至