意見反饋
義工

自由講場 今日: 5177|主題: 995274

老兄呀~究竟你真係鼻敏感定食咗嘢呀?

公爵府

國民生產總值:25524

BK Milk勳章 畀面勳章

老兄呀:

你來了我公司兩個多月,日日si si sir sir,實在另人反感呀!

你自己兩日用一卷廁紙,由朝到晚都發出呢種嘔心的聲音,你知唔知我就來頂唔順啦?最橙嘅係你坐在我對面,我無得避!有時你去廁所大半個鐘,有時我們同你講工作上嘅嘢,你就look大雙眼,唔知有無諗嘢?有時我們諗緊你軀殼係樹,但真身不在!

說到底你有無食嘢嘅習慣?我好想知!如無食嘢點會咁呢?

我一向都好怕si si sir sir和清痰嘅聲音,以前公司個AD又係,未見人已聽見嘔心的清痰聲音,呢種討厭嘅嘢唔知何時消失呀?

有無人知老兄咁情況係咪食咗嘢呀?

男爵府

國民生產總值:6206

好媽媽勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

國民生產總值:46308

應該唔會啩....你係咪指懷疑佢HIGH野?晨咁早仲要番工無理由要自己咁HIGH啩....

我諗都係鼻敏感多,我以前又係有個男同事日日全個朝頭早都係勁多鼻涕同咳,D聲真係好影响人好難頂架!我諗佢地都唔想,因為如果食嗰D鼻敏感同收鼻水葯,D葯食完全勁眼瞓架!到時仲HIGH啦...暈哂咁番工...所以我諗佢地就係知仲衰做唔到野,所以先至唔食.

版主

國民生產總值:131796

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

頭先搭小巴, 坐前面嗰位青年打Cegg打咗近10分鐘, 聽到我毛管戙

子爵府

國民生產總值:13093

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小倩 於 10-3-25 23:09 發表
頭先搭小巴, 坐前面嗰位青年打Cegg打咗近10分鐘, 聽到我毛管戙

打c egg,人地都吾想,將就下啦

公爵府

仔仔媽咪:

妳都好吖凈朝頭早,佢而家由朝到放工都係咁,勁煩厭!日日如是,一卷廁紙用兩日,真係好誇!唔好怪我諗佢食咗嘢,邊有人由朝到放工都係咁?

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-3-25 23:02 發表
我以前又係有個男同事日日全個朝頭早都係勁多鼻涕同咳 ...

男爵府

國民生產總值:6968

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我有鼻敏感.. 我都真係試過由朝到放工都係咁si si su su..

不過我都知會影響人所以我會食藥..
有隻藥叫"普敏靈"對鼻敏感都好有效.. 又唔眼訓..

你試下介紹俾你對面個同事lar

公爵府

silviachoi,

妳係好人,妳會食藥,即會為他人着想...

我都會嘗試介紹比佢,但食唔食就不得而知了!
但都多謝妳嘅介紹!

原帖由 silviachoi 於 10-3-26 13:23 發表

我有鼻敏感.. 我都真係試過由朝到放工都係咁si si su su..

不過我都知會影響人所以我會食藥..
有隻藥叫"普敏靈"對鼻敏感都好有效.. 又唔眼訓..

你試下介紹俾你對面個同事lar ...

版主

玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 心抱 於 10-3-26 00:43 發表

打c egg,人地都吾想,將就下啦

我都知, 不過我真係聽到打冷震~

版主

原帖由 ANDREAMLEE 於 10-3-26 13:37 發表
silviachoi,

妳係好人,妳會食藥,即會為他人着想...

我都會嘗試介紹比佢,但食唔食就不得而知了!
但都多謝妳嘅介紹!

平時醫生開嘅黃色收鼻水抗敏感葯chloroxxx (即piriton), 食咗會好眼瞓~
後期我改咗食呢2隻唔眼瞓嘅...
Zyrtec (一日一粒) OR
佳力天 (一日二粒)

都係由醫生開~ 不過依家我會自己去葯房買!

公爵府

thx!
會食藥,証明妳都係好人!

原帖由 小倩 於 10-3-26 20:53 發表

平時醫生開嘅黃色收鼻水抗敏感葯chloroxxx (即piriton), 食咗會好眼瞓~
後期我改咗食呢2隻唔眼瞓嘅...
Zyrtec (一日一粒) OR
佳力天 (一日二粒)

都係由醫生開~ 不過依家我會自己去葯房買! ...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.