意見反饋
義工

育兒好物 今日: 5|主題: 92772

請教經驗MAMI,THANKS!

別墅

國民生產總值:602

BB會係7/8月出世,我要買D咩衫?因為我去睇,有和尚袍等等唔同款式,真係唔知買咩?之前唔識,買左D過頭笠....但見到D SISTERS話冇咁快著到....請俾意見, thanks! 另外,睡袋係唔係必需品?我有被仔,但唔知NB係唔係應該用睡袋代替被仔?

王國熱話
這裏有喪夫的姐妹嗎?丈夫走咗之後你們...
丈夫過身,我算是單親媽媽嗎?
有無90後單親媽?
想識就近的單親媽咪

大宅

國民生產總值:1355

BB頭一兩個月著和尚袍, 到BB條頸仔硬淨D先可以著過頭笠

我個囡冬天先用睡袋, 初出世時用毛巾包住佢(醫院都係咁), 一來保暖, 二來有安全感

原帖由 NHH 於 10-3-26 00:21 發表
BB會係7/8月出世,我要買D咩衫?因為我去睇,有和尚袍等等唔同款式,真係唔知買咩?之前唔識,買左D過頭笠....但見到D SISTERS話冇咁快著到....請俾意見, thanks! 另外,係唔係必需品?我有被仔,但唔知NB係唔係應該用睡 ...

別墅

國民生產總值:682

如果係新手媽咪,唔好買過頭笠,因不易handle,(其實NB也可穿,不過比較麻煩)有些bodysuit是有一排buttons,或繩,這樣容易替BB穿著,而且可包著片片,保護肚臍,不用冷襯肚仔,睡袋等天氣冷又佢懂踢被時先用LA,如今晚天氣冷,BB又會踢走張被,我才用睡袋,不過出街坐BB車都會用,因為較保暖。我已經是兩位小朋友的媽咪,我相信有很多問題都可以答到你,你可以PM我
原帖由 NHH 於 10-3-26 00:21 發表
BB會係7/8月出世,我要買D咩衫?因為我去睇,有和尚袍等等唔同款式,真係唔知買咩?之前唔識,買左D過頭笠....但見到D SISTERS話冇咁快著到....請俾意見, thanks! 另外,睡袋係唔係必需品?我有被仔,但唔知NB係唔係應該用睡 ...

珍珠宮

國民生產總值:45998

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我bb2星期大已經著過頭笠啦,不過真係要小心d。我bb唔用睡袋架,1有野包住佢踢唔到腳就喊,喊到我除左個睡袋先停

感激遇上你~

水晶宮

國民生產總值:65147

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實, 睇你 BB 夠唔夠重 (大只及硬淨), 我仔2星期大就開始穿啦!! 無問題, 只係要好小心, 同埋慢慢著

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.