自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

有間鋁窗公司打電話來我屋企﹐話免費幫我檢查鋁窗﹐檢查完唔幫襯都無問題﹐到底有無古惑野?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無啦啦點會有你電話,小心呀!

原帖由 PaPa 於 10-3-26 00:55 發表
有間鋁窗公司打電話來我屋企﹐話免費幫我檢查鋁窗﹐檢查完唔幫襯都無問題﹐到底有無古惑野?

公爵府

你信?.................入咗屋就唔係咁講咯,小心.抄電訊公司d橋.

珍珠宮

2024年龍年勳章

佢話在電話簿搵到我屋企電話。
其實我都有諗過搵人睇下D鋁窗﹐佢打電話來推銷﹐我又驚佢有古惑野。

間公司係:
http://chunpo.silver.yp.com.hk/index_topic.php?did=9690&didpath=/9690&charset=

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

梗係唔信啦!! 佢未必會整爛你窗既,不過同你講到你唔換唔得囉! 邊有咁大隻蛤癩隨街跳丫!!

你話屋苑出晒通告既安排,就會信囉!

子爵府

我諗佢係主動出擊, 自己搵生意, 應該冇惡意既... 不過如果得我工人係home, 我就唔會俾佢上來.

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

睇十間八間 , 有20%落搭 , 己經回本 , 如果好彩有50%落搭 , 真係好和味

大宅

回覆 1# simple430 的文章

橫掂你個心都系諗住整
不如出外搵幾間地鋪果d格埋價 好過la
正正當當起碼有事搵佢都易d
反正系整都唔洗修咩野檢查費la
呢d...咁主動既....唔太安全low
我覺得
比較同計較都一樣令自己唔開心

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

no free lunch law
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

男爵府

check完,再sell

可能佢地求其撞(亂打),咁岩搵著你

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我屋企以前都收過,佢睇完就會同你講話你d窗好危險,呢度爛,果度一陣打風吹2野又跌落街整親人,又話而家做promote計平d,後來我呀媽自己揾人整仲平。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

問題好大嫁,拿底你所有既資料,跟住他們會留意下你地邊段時間得d工人,公公婆婆,同小朋友自己係屋企,他們就會係果個時候同d工人,婆婆又或者小朋友(無能力給$同無太多介心既人)講入黎整鋁窗嫁,又話約左之類啦下,初時只係話免費檢查,跟住當你地屋企人開左門比條友惡夢就開始啦,他會在這個時候同你間屋d窗煥得幾多得幾多,同唔到公公婆婆收$就同反你收,你唔比就找大耳囗收,仲會大條道理同你講你d窗隻隻都好危險我好心幫忙你整怕你比人告炸,我都只是收回成本$之類、、、、、、、、

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

不過通常都係無指定鋪位,成日係條街找客既鋁窗公司先會今做,又或者見你係醒既覺得無機會落手就會話做唔到你生意因為近排師\好忙。

大宅

三唔識七, 我唔會被佢入我屋企
通常最好搵番屋企附近的舖頭

大宅

我就試過幫娘家搵屋苑安排的某舖頭的人來檢查(仲要講明某一日特定日子,話係鋁窗xx日咁),結果,佢地係好求其望兩望,就話要整曬全屋鋁窗,quota左價俾我地...

2個月後,見我地仲未搵佢地,屋苑管理處就出信俾我地,話我地D鋁窗有危險,講到我地間屋係危樓咁...又附上這間舖的價目表...後來,我地咪嘈管理處(私人屋苑),問佢地以咩"專業"資格咁講(我地已搵過親戚睇,根本佢地係亂講)...而且,管理處點可以咁樣幫佢地搵生意...

我地隔離屋不知就裡,搵左那間舖換左鋁窗的接合位,佢地D手工就真係求其,現在每逢落雨,佢地D鋁窗關左都會漏水入屋...真係錢就花左,整完仲衰...

要整鋁窗,最好搵有口"啤",手工好的師父...

原帖由 foggyao 於 10-3-26 10:44 發表
梗係唔信啦!! 佢未必會整爛你窗既,不過同你講到你唔換唔得囉! 邊有咁大隻蛤癩隨街跳丫!!

你話屋苑出晒通告既安排,就會信囉!

珍珠宮

2024年龍年勳章

其實我在BK搵左個會員介紹左個師傅﹐叫佢黎睇過全屋窗門﹐佢話無事唔駛攪﹐但係我自己反而覺得有兩隻窗有D問題﹐所以又想搵多個意見。

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

??

capge
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

民房

唉, 我叫左 "先x" 上來報頜, 唸住口啤好 ma. ...
不過佢地猛說有最低消費費的, 一次總之整多少都要收 HK$1800. 我間 7xx 呎居屋報價要成 HK$69xx...
呢個價錢是不是夠換窗而不是只換手制及門較 ?

請大家被 D 意見....

首頁

尾頁

跳至