跳至

首頁

尾頁

伯爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

各位媽媽你哋好, 本人有個問題想問吓架, "我想問吓有無人知, 如果個煲煲燶咗攪到入面"痴底", 有咩方法可以洗得到去走佢呢?
Thank you very much!!!!!!

伯爵府

請問有無人知點做, 唔該....thx

各位媽媽你哋好, 本人有個問題想問吓架, "我想問吓有無人知, 如果個煲煲燶咗攪到入面"痴底", 有咩方法可以洗得到去走佢呢?
Thank you very much!!!!!!

珍珠宮

燶到咩程度呢?
不秀鋼煲, 可以試下嬸D梳打粉(我用整蛋糕果D)加少少水, 跟住大力擦.
或者貴少少買BUFFALO省煲果隻清潔液.

燒到個煲紅左就無得搞.

伯爵府

係呀, 其中一個係不秀鋼煲, 在煲入面黑色個啲,另外一個係沙鍋煲, 因為個次試整煲仔飯, 攪到個煲燶咗, 點洗都洗唔到攪到我不知幾頭痕呀........
個不秀鋼煲我會試吓你教我的方法, 咁個沙鍋煲是否可以用同一個方法呢?
唔該晒你呀, 多謝你的保貴意見, Thank you!!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

不锈鋼煲 ~ 你可以倒 d 米醋放入煲, 浸晒成個底, 然後開火煲滾佢, 之後熄火浸佢一陣, 咁就好易將黐底果 pat 野起晒架喇!

珍珠宮

原帖由 peggy媽咪 於 10-3-27 00:48 發表
係呀, 其中一個係不秀鋼煲, 在煲入面黑色個啲,另外一個係沙鍋煲, 因為個次試整煲仔飯, 攪到個煲燶咗, 點洗都洗唔到攪到我不知幾頭痕呀........
個不秀鋼煲我會試吓你教我的方法, 咁個沙鍋煲是否可以用同一個方法呢?
...

wait....入面黑色果D??係咪易潔煲?
易潔煲唔得架
係銀色果D先可以"省"

伯爵府

AndyMah: Thx~~~我會試吓架.....
咖央: 放心, 唔係易潔煲, 只係普通嘅不秀鋼煲呀!!!!
Thank you very much!!!!

首頁

尾頁

跳至