自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有咁既人響身邊真討厭呀!

水晶宮

原帖由 mochapig 於 10-3-26 20:37 發表
有咁既人響身邊真討厭呀!

直頭惡頂添啦...完全都唔理人,自私都爆.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-3-26 12:37 發表

算係囉.上年係叫入門班,今年升咗去普通班第一年,普通班共有三年,之後已經係研究班(高級)喇.

我個時好似係分初階 -> 低班 -> 中班 -> 高班
之後係 free talk 班.

我都可想讀返日文
不過而家真係冇咁時間
最怏都要等多2年先得.

水晶宮

原帖由 newchun 於 10-3-26 23:23 發表

我個時好似係分初階 -> 低班 -> 中班 -> 高班
之後係 free talk 班.

我都可想讀返日文
不過而家真係冇咁時間
最怏都要等多2年先得.

再學番囉,我都係平常心當係興趣又識多樣野咁去學,少份壓力會容易入腦D~~~我依家都係夜晚走去學咋,四月中學校要考試,我都幾擔心會肥佬...始終今年係新老師,唔係上年個老師,我又要重新適應呢位新老師既教學方法,所以上堂時我都聽到一舊雲架...希望PASS到可以繼續讀啦,否則肥咗無得繼續讀要等下一季重讀架喇.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 26-3-2010 23:07 發表

直頭惡頂添啦...完全都唔理人,自私都爆.

問題係咁大個人仲咁先死…
你話10零歲果d就話姐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-3-27 00:00 發表

再學番囉,我都係平常心當係興趣又識多樣野咁去學,少份壓力會容易入腦D~~~我依家都係夜晚走去學咋,四月中學校要考試,我都幾擔心會肥佬...始終今年係新老師,唔係上年個老師,我又要重新適應呢位新老師既教學 ...

係呀, 我都係當興趣咁學, 我目標想考埋個公開試
我之前咪同你講過, 我個時大更肚去考公開試唔pass
既, 自己覺得有d可惜.

你咁勤力一定可以 pass.

水晶宮

原帖由 mochapig 於 10-3-27 02:37 發表

問題係咁大個人仲咁先死…
你話10零歲果d就話姐

咪係囉!原本佢堂堂打斷亞SIR教書我已經諗住盡力地適應番佢呢樣野,講真我上年讀嗰班都有個男仔係咁,但都無佢咁嚴重,過幾堂俾亞SIR GUT咗幾次都醒扒曉收聲唔再亂SHOW OFF;但之後呢咁多堂呢個女仔越做越多自私野,嗰下真係好難忍囉!之前又上堂飲COKE(學校都講到明唔可以飲清水以外既飲品咯),俾亞SIR好唔俾面咁叫佢收起支可樂,點知之後仲繼續玩自私,又唔UM口咳,又播MP3大大聲嘈住人...下堂佢都唔知會再玩D乜...真係好想鬧爆佢...無耐佢又坐正我後面...以佢咁自私又玩野既個性,都唔知佢會再玩D乜黎耍我. 總之就好討厭啦!

水晶宮

原帖由 newchun 於 10-3-27 09:45 發表

係呀, 我都係當興趣咁學, 我目標想考埋個公開試
我之前咪同你講過, 我個時大更肚去考公開試唔pass
既, 自己覺得有d可惜.

你咁勤力一定可以 pass. ...

今年公開試又改咗制,四級變咗五級,我都好混淆,都唔知我今年年尾如果要考公開試,以我既程度應該報邊級試黎考...我上年個舊同學仔猛叫我試下今年考...我都想,但真係唔知考幾級好呀...

希望呢次學校考試PASS到啦...我真係好唔熟D文型,噚晚做日文功課,我都要係咁睇番D NOTES至識得答嗰D題...好似未學過咁...真係慘!!!

寶石宮

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 10-3-27 18:37 發表

今年公開試又改咗制,四級變咗五級,我都好混淆,都唔知我今年年尾如果要考公開試,以我既程度應該報邊級試黎考...我上年個舊同學仔猛叫我試下今年考...我都想,但真係唔知考幾級好呀...

希望呢次學校考試PASS到啦... ...

你唔使一級級咁考都得架
你可以等讀到高級之後
跳級考3級試 (唔知而家係咪讀到高級先有資格考3級)
因為你話改咗制, 四級變咗五級

你問阿 sir 就知道你可以考邊級啦
我個時個阿 sir 叫我跳級考試架

d文型你睇多d就得架,
係學校考個d試應該好容易
你一定得, 加油啦 !

我而家真係好多多已經唔記得晒 lu.

水晶宮

原帖由 newchun 於 10-3-27 23:12 發表

你唔使一級級咁考都得架
你可以等讀到高級之後
跳級考3級試 (唔知而家係咪讀到高級先有資格考3級)
因為你話改咗制, 四級變咗五級

你問阿 sir 就知道你可以考邊級啦
我個時個阿 sir 叫我跳級考試架

d文型你睇多d ...

我學校嗰D試題好深架!之後有同學走去考公開試,佢地都猛話好容易,唔知係咪學校想我地個個都PASS出面D公開試,等學校名氣大D,所以至出埋D咁深既試卷...所以我次次考學校試都好緊張...

首頁

尾頁

跳至